Guest siwy Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 witam, mam dwa pytanka. pierwsze: Zaraz po odpaleniu silnika i po przejechaniu powiedzmy kilometra wspomaganie dziala lekko a mniej wiecej po jednym kilometrze zaczyna sie "utwardzac" i dziala duzo ciezej, czy u Was w primerkach tez sie tak dzieje? Czy wspomaganie jest tak skonstruowane ze po rozgrzaniu sie oleju dziala mniej wydajniej? drugie: ostatnio ktos "pozyczyl" sobie moja antene nie mogl jej odkrecic i chyba z nerwow specjalnie ja ulamal, zostal tylko kawaleczek bolca i plastiku. Probowalem w jakis sposob odrecic to co zostalo i nie bardzo moge. Probowalem takze jakos to wyjac i sie nie da? Nie bardzo wiem jak zamontowac nowa bo nie ma tam zadnego gwintu? Czy moze to sie jakos inaczej odkreca, odczepia? Z gory dziekuje zarady pozdrawiam p11.144 2.0 TD Link to comment Share on other sites More sharing options...
markow Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 w mojej primerce jest zupelnie odwrotnie. :?: jak silnik jest zimny to wspomaganie "chodzi ciezko" i przy calkowitym skrecie kol piszczy. jak silnik sie rozgrzeje to wtedy smiga bez zarzutow Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel_s Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 U mnie wspomaganie cały czas działa tak samo. Co do anteny to jeżeli choć trochę wystaje ten bolec to spróbuj brzeszczotem zrobić bruzdę pod śrubokręt płaski i po prostu wykręć to co zostało. Chyba, że masz inną antenę niż ja w kombi i nie źle zrozumiałem jaka część Ci została. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Griszka Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 co do antenki: u mnie antena jest z przodu nadwozia i dostęp do jej mocowania jest po wyjęciu panela oświetlenia (dwie kierunkowe lampki). Też miałem ułamany bacik i niestety nie mogłem odkręcić "kikuta" - skończyło się na wymianie całej anteny (5 min. roboty). Nawet po zdemontowaniu i zamocowaniu w imadle nie mogłem odkręcić resztek bacika - wygląda jakby to była całość.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.