lucas_mk Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Witam! Czy ktoś z forumowiczów miał może taki problem, że po zamknięciu samochodu po kilku minutach minutach załącza się cichy alarm tj. miga przez chwile kierunkowskazami i tak kilka razy w ciagu godziny szkoda mi troszkę akumulatora więc myślę, że pora coś z tym zrobić (dodam że dzieje się tak tylko w okresie letnim i wiosennym:D- nie wiem co to ma za znaczenie ale mój Nissanek chyba woli zimę i protestuje:D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 masz puszeczkę od alarmu w komorze silnika? może zacznij od wyłączenia i zobacz czy problem się powtórzy. Jak tak to będziesz mógł jedną rzecz z listy podejrzanych już sobie usunąć. Miałem podobnie z micrą k12. Jak to w tym magicznym samochodzie, usterka naprawiła się sama w niewiadomy sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Spróbuj odpiąć akumulator na jakieś 10-20 min. Alarm powinien zrestartować ustawienia i może to rozwiąże problem. U mnie w T31 pomogło choć mi się czasem alarm włączał po otwarciu samochodu a nie po zamknięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas_mk Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Z odlaczaniem aku juz próbowałem☺ nie pomogło ale chyba tak jak kolega pisał wyłącze w ogóle alarm bo w sumie jest mi nie potrzebny. Ale zastanawiam się tylko nad tym ze może załącza się z powodu delikatnego pęknięcia na przedniej szybie. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 powyciągaj krańcówki od drzwi, klapy i maski - to takie cuś pod gumką w budzie auta. Przeczyść styki jakimś drobnym papierem ściernym i psiknij jakimś smarem (np. wd40). Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.