Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK

JACKO29
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Adamie o CX 3 nie wypowiadam się, bo nawet na oczy jeszcze nie widziałem.

Za to mogę Ci dziś opylić inną Madzię.  :D

Oooo taką...

3a8d71e1003c5132.jpg

Jak na wiek i przebieg grubo ponad 200000 km nawet mocno nie nadszarpnięta korozją. :spoko:

Na moje niecne oko sprzedawać będzie się góra tydzień. :P

Wygląda zacnie ! I wiesz , że ja Ci wierzę !

Ale poszukaj mi salonowej bo ja (jak do tej pory) zawsze jednak "cnotliwe" brałem :)

Rany.... o czym wy prawicie koledzy?

Jakie "zdrady" ? Czy ktoś brał ślub z Nissanem? :D

Dokonujemy wyborów i nie musimy się przed nikim tłumaczyć "dlaczego"...

Dziwna ta wasza rozmowa  :huh:

Jakbyś Ty trzy dni nassaniu była,to też dziwna mogła by być rozmowa z Tobą Skalarku :D

I po co drąży temat? :D

Miałem sobie dać luz, bo koleżanka słynie z wkładania kija w mrowisko.

Ale skoro drąży.

No więc... eeeh, dam sobie luz. :P

• Upvote 1

(...), bo koleżanka słynie z wkładania kija w mrowisko.

To jest raczej Twoja subiektywna  opinia....

więc może faktycznie będzie lepiej jeśli "dasz sobie luz".

• Upvote 2

Ani ja nie pisał o zdradzie Adama, bo chyba nie byłoby to mądre w sytuacji, gdy wcześniej pomogłem mu sprzedać QQ.

Ani on nie pisał o swojej zdradzie na poważnie, co zaakcentował cudzysłowem.

Rozmowa dotyczyła zupełnie czego innego, a koleżanka wyciągnęła pochopne wnioski.

No i luz. :banan:

Rozmowa dotyczyła zupełnie czego innego, a koleżanka wyciągnęła pochopne wnioski.

No i luz. :banan:

Koleżanka dała taką emotkę " :D " - czyli żartowała... a nie "wyciągnęła pochopne wnioski".

dalej wtrąciłam moje życiowe "motto" ;) i luźne stwierdzenie , do którego mam prawo chyba?.

a kolega dalej nie "łapie" tonu moich wypowiedzi... błędnie je interpretuje, zaczepia i potem ma pretensje :P

Chowam moją paletkę, bo już mi się nie chce odbijać tej piłeczki :D

Forum peugeota jest tak nieprzyjazne że brak słów !!!

Chciałem poczytać troszkę na temat modelu , ale miałem pewien problem i chciałem uzyskać odpowiedź , więc musiałem się zarejestrować .

Wszystko ładnie ,pięknie , link aktywujący na maila dotarł , ja go klik i ........zalogować się nie mogę od wczoraj , admin też milczy i w ogóle drętwo tam jakoś :( 

Szukam zatem tutaj ,

MIAŁ KTOŚ Z WAS PEUGEOTA 308 model produkowany od 2007 roku ?

Jeśli tak to proszę PW

,bo mam problem z pokazywana wartoscia ilości kilometrów do przejechania na pozostałym paliwie  (ekran komputera pokładowego)  , zatrzymuje sie na 105km i dalej nie odlicza chociaż wskaźnik mechaniczny i kontrolka sygnalizują że koniec paliwa bliski .

Sławku !

Prawdziwa cnota krytyk się nie boi :D

Choć prawdziwych cnót już chyba nie ma :P

Tak jak Ty w jednym zdaniu napisałeś coś o Twoim poprzedniku(VW) tak i ja też m.in. o tym dlaczego zdradziłem Qq.

To ,że jestem "Qq  zdrajcą"  to się już przyznałem i " usprawiedliwiłem "(chyba nawet przeprosiłem) ale żeby robić jakąś akcję ... to nie w moim stylu . :mad:

Natomiast chętnie Ciebie posłucham o CX 3 i jeśli nawet co to dam się przekonać bo ja jeszcze jej nie kupiłem ...

Racja!

Rany.... o czym wy prawicie koledzy?

Jakie "zdrady" ? Czy ktoś brał ślub z Nissanem? :D

Dokonujemy wyborów i nie musimy się przed nikim tłumaczyć "dlaczego"...

Dziwna ta wasza rozmowa  :huh:

Też racja!

Ja już w związku z Nissanem to 10 lat jestem i z Almerą nam się nie zawsze układało ale z Tiidą jest wspaniale  -ona rozumie mnie a ja ją  :D

I znowu racja!

I po co drąży temat? :D

Miałem sobie dać luz, bo koleżanka słynie z wkładania kija w mrowisko.

Ale skoro drąży.

No więc... eeeh, dam sobie luz. :P

po sto kroć  racja!

Tato , ale przecież Oni wszysty nie mogą mieć jednocześnie racji?

A widzisz synku , I ty też masz rację  :D  :jump:

zatrzymuje sie na 105km i dalej nie odlicza chociaż wskaźnik mechaniczny i kontrolka sygnalizują że koniec paliwa bliski .

Jak każdy "Francuz" ma problemy z elektroniką , a to Ci nie podpowie? Chodzi mi o reset/programowanie

http://peugeot.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=165516

• Upvote 1

Właśnie u mnie jest inny problem :) im dystans do tankowania wskazuje prawidłowo a spalanie szwankowało , w zasadzie to mieli przestawione jednostki jak niektórzy koledzy u nas :) 

Mnie zatrzymuje się na 105km do następnego tankowania i dalej już nie odlicza , muszę spróbować tego resetu .

Powiem szczerze że bałem się tego francuza , ale to naprawdę przyjemne , wygodne i duże auto !

Na długość i szerokość prawie Qq , na wysokość troszkę niższy może 5 cm i kolejny silnik z rozrządem na łańcuchu :)

Odłącz też na dłużej aku. Niech BSI się zresetuje. W 207 sposób końcowego odliczania zależy od softu. Jednym idzie prawie do końca, a innym pojawiają się kreski jak jest mniej niż 90 km

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

Przegrzebałem całe menu w komp pokładowym i nie ma funkcji reset :( , chyba muszę odłączyć aku żeby wyzerować wszelkie liczniki i ustawienia , na razie czekam na radio 2 din to zrobię za jednym razem kamera 360* radio i reset kompa . 

Nowe opony już założone :)  Córa śmiga jak Colin Mc Rae  :) 

Przegrzebałem całe menu w komp pokładowym i nie ma funkcji reset :( , chyba muszę odłączyć aku żeby wyzerować wszelkie liczniki i ustawienia , na razie czekam na radio 2 din to zrobię za jednym razem kamera 360* radio i reset kompa . 

Nowe opony już założone :)  Córa śmiga jak Colin Mc Rae   :)

Przytrzymaj dłużej przycisk na manetce, ale wyzerujesz średnie spalanie, ilość przejechanych kilometrów itd.

Ewentualnie podłącz gdzieś PP2000 i diagnostyka.

Nie jest to taka paląca sprawa , ale dzięki za kierunek działań :) ,. Wypróbuję , może okazać się że wszystko w porządku było , bo zaraz jak mignęło ostrzeżenie "niski stan paliwa " to sprawdziłem zasięg 105km i na analogowym  było powyżej kreski i zapaliła się kontrolka , tak przejechalismy z 5 km na najbliższą stacje , a średnie wyszło 5.5L/100km .

Niby wskazanie zasięgu powinno sie zmienić , ale pozostało od czasu info na stałym poziomie . 

Dzis córka zaobserwowała że komp wskazywał 185 km zasiegu , a po zaparkowaniu gdy juz wyjmowała kluczyk pokazał 190 km .

Będzie obserwować jak zacznie bardzo kłamać wtedy na diagnostyke pojedę , a restet z odłączeniem aku przy okazji zrobi sie sam :) 

Raz jeszcze dzięki za pomoc .

Czytałem z uwagą Wasze opinie , obawy o elektrycznym hamulcu 'ręcznym" w J11 . Myślałem ,że ten "wynalazek" jak system SS jest już wszechobecny  bo i oglądana Honda HRV go miała. Ale  jednak nie wszyscy są trendy . Czyżby Mazda nie szła w zgodzie z modą ? Czy to było przemyślane ,że zostało po staremu czyli dżwignia ręcznego hamulca. Myślę ,że tu jednak o niezawodność chodzi ?

Osobiście po >10 latach jeżdżenia z elektrycznym hamulcem ręcznym (który odblokowuje się automatycznie) nie wyobrażam sobie innej opcji.

A jednak - jeszcze i do Mazdy ta technologia nie dotarła.

Kiedyś czytałem test porównawczy w AutoSzmacie - i była tam Skoda Yeti - która jako, że ze stajni VW - musiała wygrać (jak zwykle w AS - VW musi być na pierwszym miejscu). Oj jak się tester rozpisywał nad ZALETĄ zwykłego ręcznego. Pozostałe dwa - miały elektryczny. Ale naginanie rzeczywistości było... ehhhh... żal było czytać. Bo tam jeszcze coś podobnego było... juz nie pamiętam co... ale coś w tym samym stylu - nie chciałbym teraz zmyślać - co w stylu brak klimy w Yeti - dla AS zaleta hihihih

No to ja dla równowagi napiszę, że w kultowym VW Passat, którego miałem wątpliwą przyjemność użytkować, hamulec elektryczny się popsuł. A jak. :D

Co do Mazdy, to jej inżynierowie na razie odpuścili montaż hamulców elektrycznych w projektowanych przez siebie pojazdach i skupili się na wykradaniu technologii zabezpieczeń antykorozyjnych z Renault. :D Póki im się to nie uda, to Mazdy nadal będą wyposażane w prosty hamulec pomocniczy z dużą wajchą ciągniętą siłą mięśni, gdyż jedynie taki mechanizm jest w stanie zadowalająco (czyt. jako tako) zadziałać w skorodowanym podwoziu. :P;)

Czy taka odpowiedź Ciebie satysfakcjonuje Adamie szanowny? :D  ;)  :beer:

Noooo Ty jak zawsze potrafisz.... ! :spoko: 

Podobnie jest u niej z silnikiem i stąd chyba mój wybór ! :P

Ach !!!  Ja zawsze "z tyłu" :(  Jakoś te nowum  często z konieczności  do mnie trafia. :thumbsdown:

Chyba posłucham Ciebie i pozostanę z "garbuskiem" :D

Wiem, że znasz się na żartach więc mogę sobie pozwolić. ;)

A na serio, to nie mogę się doczekać kiedy odbierzesz swoją pachnącą nowością Madzię i się pochwalisz.

Bo chyba się pochwalisz?

Zarówno 5iątka ,  jak i 6stka z którymi się "zapoznawalem"  , miały el.hamulec. Cx3 może jest za "tania" na takie "luksusy"?

Pewnie jak zawsze rządzi księgowy ; )

Może następne wydania będą już go miały aby klienta zachęcić ...Dla mnie może być jak jest.

Colinsie , zapomniałeś ?: Przecież mamy ją razem zakonserwować :)