colins Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Adamie o CX 3 nie wypowiadam się, bo nawet na oczy jeszcze nie widziałem. Za to mogę Ci dziś opylić inną Madzię. Oooo taką... Jak na wiek i przebieg grubo ponad 200000 km nawet mocno nie nadszarpnięta korozją. Na moje niecne oko sprzedawać będzie się góra tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Wygląda zacnie ! I wiesz , że ja Ci wierzę ! Ale poszukaj mi salonowej bo ja (jak do tej pory) zawsze jednak "cnotliwe" brałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Wszystkie cnotliwe? Bez wyjątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Rany.... o czym wy prawicie koledzy? Jakie "zdrady" ? Czy ktoś brał ślub z Nissanem? Dokonujemy wyborów i nie musimy się przed nikim tłumaczyć "dlaczego"... Dziwna ta wasza rozmowa Jakbyś Ty trzy dni nassaniu była,to też dziwna mogła by być rozmowa z Tobą Skalarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 I po co drąży temat? Miałem sobie dać luz, bo koleżanka słynie z wkładania kija w mrowisko. Ale skoro drąży. No więc... eeeh, dam sobie luz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 (...), bo koleżanka słynie z wkładania kija w mrowisko. To jest raczej Twoja subiektywna opinia.... więc może faktycznie będzie lepiej jeśli "dasz sobie luz". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Ani ja nie pisał o zdradzie Adama, bo chyba nie byłoby to mądre w sytuacji, gdy wcześniej pomogłem mu sprzedać QQ. Ani on nie pisał o swojej zdradzie na poważnie, co zaakcentował cudzysłowem. Rozmowa dotyczyła zupełnie czego innego, a koleżanka wyciągnęła pochopne wnioski. No i luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Rozmowa dotyczyła zupełnie czego innego, a koleżanka wyciągnęła pochopne wnioski. No i luz. Koleżanka dała taką emotkę " " - czyli żartowała... a nie "wyciągnęła pochopne wnioski".dalej wtrąciłam moje życiowe "motto" i luźne stwierdzenie , do którego mam prawo chyba?. a kolega dalej nie "łapie" tonu moich wypowiedzi... błędnie je interpretuje, zaczepia i potem ma pretensje Chowam moją paletkę, bo już mi się nie chce odbijać tej piłeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Forum peugeota jest tak nieprzyjazne że brak słów !!! Chciałem poczytać troszkę na temat modelu , ale miałem pewien problem i chciałem uzyskać odpowiedź , więc musiałem się zarejestrować . Wszystko ładnie ,pięknie , link aktywujący na maila dotarł , ja go klik i ........zalogować się nie mogę od wczoraj , admin też milczy i w ogóle drętwo tam jakoś Szukam zatem tutaj , MIAŁ KTOŚ Z WAS PEUGEOTA 308 model produkowany od 2007 roku ? Jeśli tak to proszę PW ,bo mam problem z pokazywana wartoscia ilości kilometrów do przejechania na pozostałym paliwie (ekran komputera pokładowego) , zatrzymuje sie na 105km i dalej nie odlicza chociaż wskaźnik mechaniczny i kontrolka sygnalizują że koniec paliwa bliski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Sławku ! Prawdziwa cnota krytyk się nie boi Choć prawdziwych cnót już chyba nie ma Tak jak Ty w jednym zdaniu napisałeś coś o Twoim poprzedniku(VW) tak i ja też m.in. o tym dlaczego zdradziłem Qq. To ,że jestem "Qq zdrajcą" to się już przyznałem i " usprawiedliwiłem "(chyba nawet przeprosiłem) ale żeby robić jakąś akcję ... to nie w moim stylu . Natomiast chętnie Ciebie posłucham o CX 3 i jeśli nawet co to dam się przekonać bo ja jeszcze jej nie kupiłem ... Racja! Rany.... o czym wy prawicie koledzy? Jakie "zdrady" ? Czy ktoś brał ślub z Nissanem? Dokonujemy wyborów i nie musimy się przed nikim tłumaczyć "dlaczego"... Dziwna ta wasza rozmowa Też racja! Ja już w związku z Nissanem to 10 lat jestem i z Almerą nam się nie zawsze układało ale z Tiidą jest wspaniale -ona rozumie mnie a ja ją I znowu racja! I po co drąży temat? Miałem sobie dać luz, bo koleżanka słynie z wkładania kija w mrowisko. Ale skoro drąży. No więc... eeeh, dam sobie luz. po sto kroć racja! Tato , ale przecież Oni wszysty nie mogą mieć jednocześnie racji? A widzisz synku , I ty też masz rację zatrzymuje sie na 105km i dalej nie odlicza chociaż wskaźnik mechaniczny i kontrolka sygnalizują że koniec paliwa bliski . Jak każdy "Francuz" ma problemy z elektroniką , a to Ci nie podpowie? Chodzi mi o reset/programowanie http://peugeot.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=165516 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Właśnie u mnie jest inny problem im dystans do tankowania wskazuje prawidłowo a spalanie szwankowało , w zasadzie to mieli przestawione jednostki jak niektórzy koledzy u nas Mnie zatrzymuje się na 105km do następnego tankowania i dalej już nie odlicza , muszę spróbować tego resetu . Powiem szczerze że bałem się tego francuza , ale to naprawdę przyjemne , wygodne i duże auto ! Na długość i szerokość prawie Qq , na wysokość troszkę niższy może 5 cm i kolejny silnik z rozrządem na łańcuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Odłącz też na dłużej aku. Niech BSI się zresetuje. W 207 sposób końcowego odliczania zależy od softu. Jednym idzie prawie do końca, a innym pojawiają się kreski jak jest mniej niż 90 km Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Przegrzebałem całe menu w komp pokładowym i nie ma funkcji reset , chyba muszę odłączyć aku żeby wyzerować wszelkie liczniki i ustawienia , na razie czekam na radio 2 din to zrobię za jednym razem kamera 360* radio i reset kompa . Nowe opony już założone Córa śmiga jak Colin Mc Rae Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Przegrzebałem całe menu w komp pokładowym i nie ma funkcji reset , chyba muszę odłączyć aku żeby wyzerować wszelkie liczniki i ustawienia , na razie czekam na radio 2 din to zrobię za jednym razem kamera 360* radio i reset kompa . Nowe opony już założone Córa śmiga jak Colin Mc Rae Przytrzymaj dłużej przycisk na manetce, ale wyzerujesz średnie spalanie, ilość przejechanych kilometrów itd. Ewentualnie podłącz gdzieś PP2000 i diagnostyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nie jest to taka paląca sprawa , ale dzięki za kierunek działań ,. Wypróbuję , może okazać się że wszystko w porządku było , bo zaraz jak mignęło ostrzeżenie "niski stan paliwa " to sprawdziłem zasięg 105km i na analogowym było powyżej kreski i zapaliła się kontrolka , tak przejechalismy z 5 km na najbliższą stacje , a średnie wyszło 5.5L/100km . Niby wskazanie zasięgu powinno sie zmienić , ale pozostało od czasu info na stałym poziomie . Dzis córka zaobserwowała że komp wskazywał 185 km zasiegu , a po zaparkowaniu gdy juz wyjmowała kluczyk pokazał 190 km . Będzie obserwować jak zacznie bardzo kłamać wtedy na diagnostyke pojedę , a restet z odłączeniem aku przy okazji zrobi sie sam Raz jeszcze dzięki za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Czytałem z uwagą Wasze opinie , obawy o elektrycznym hamulcu 'ręcznym" w J11 . Myślałem ,że ten "wynalazek" jak system SS jest już wszechobecny bo i oglądana Honda HRV go miała. Ale jednak nie wszyscy są trendy . Czyżby Mazda nie szła w zgodzie z modą ? Czy to było przemyślane ,że zostało po staremu czyli dżwignia ręcznego hamulca. Myślę ,że tu jednak o niezawodność chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Myślę, że w Maździe są zacofani. Więc nie pocieszaj się tak Adamie szanowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Osobiście po >10 latach jeżdżenia z elektrycznym hamulcem ręcznym (który odblokowuje się automatycznie) nie wyobrażam sobie innej opcji. A jednak - jeszcze i do Mazdy ta technologia nie dotarła. Kiedyś czytałem test porównawczy w AutoSzmacie - i była tam Skoda Yeti - która jako, że ze stajni VW - musiała wygrać (jak zwykle w AS - VW musi być na pierwszym miejscu). Oj jak się tester rozpisywał nad ZALETĄ zwykłego ręcznego. Pozostałe dwa - miały elektryczny. Ale naginanie rzeczywistości było... ehhhh... żal było czytać. Bo tam jeszcze coś podobnego było... juz nie pamiętam co... ale coś w tym samym stylu - nie chciałbym teraz zmyślać - co w stylu brak klimy w Yeti - dla AS zaleta hihihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 No to ja dla równowagi napiszę, że w kultowym VW Passat, którego miałem wątpliwą przyjemność użytkować, hamulec elektryczny się popsuł. A jak. Co do Mazdy, to jej inżynierowie na razie odpuścili montaż hamulców elektrycznych w projektowanych przez siebie pojazdach i skupili się na wykradaniu technologii zabezpieczeń antykorozyjnych z Renault. Póki im się to nie uda, to Mazdy nadal będą wyposażane w prosty hamulec pomocniczy z dużą wajchą ciągniętą siłą mięśni, gdyż jedynie taki mechanizm jest w stanie zadowalająco (czyt. jako tako) zadziałać w skorodowanym podwoziu. Czy taka odpowiedź Ciebie satysfakcjonuje Adamie szanowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Noooo Ty jak zawsze potrafisz.... ! Podobnie jest u niej z silnikiem i stąd chyba mój wybór ! Ach !!! Ja zawsze "z tyłu" Jakoś te nowum często z konieczności do mnie trafia. Chyba posłucham Ciebie i pozostanę z "garbuskiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Wiem, że znasz się na żartach więc mogę sobie pozwolić. A na serio, to nie mogę się doczekać kiedy odbierzesz swoją pachnącą nowością Madzię i się pochwalisz. Bo chyba się pochwalisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zarówno 5iątka , jak i 6stka z którymi się "zapoznawalem" , miały el.hamulec. Cx3 może jest za "tania" na takie "luksusy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Pewnie jak zawsze rządzi księgowy ; ) Może następne wydania będą już go miały aby klienta zachęcić ...Dla mnie może być jak jest. Colinsie , zapomniałeś ?: Przecież mamy ją razem zakonserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Więc trzeba powoli gromadzić środki konserwujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Też czekam na opinie i już kompletuję środki,w miarę możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi