Arky69 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Proszę o radę i pomoc. Po przekręceniu kluczyka w Qashqai 2,0 benzyna zaczęły drgać wskaźniki prędkościomierza i obrotomierza- na samym dole przy 0. Po odpaleniu jest OK, zdarza się to rzadko, ale denerwuje. Druga sprawa - w tym samym momencie znika zegar nad prędkościomierzem i obrotomierzem. Ustawię go z powrotem, to działa. W kwietniu założyłem instalację LPG, może tu coś nie współgra. Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) podobne zachowanie prędkościomierza i obrotomierza jest jak nie ma bezpiecznika (nie pamiętam którego) czyli tzw tryb transportowym - sprawdż bezpieczniki - pamiętam ,że to 10A był ale który za chiny sobie nie przypomne Edytowane 4 Czerwca 2014 przez BartoszN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arky69 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Wewnątrz kabiny, czy w komorze silnika? A ten tryb transportowy, to można bliżej o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 w kabinie tryb transportowy - czyli nie zainstalowany bezpiecznik który odpowiadał za działanie niektórych funkcji w samochodzie w tym między innymi właśnie w ten sposób drgały wsakzówki prędkościomierza i obrotomierza po odpaleniu silnika już było OK -tak poprostu samochody wyjeżdzały z fabryki bez zainstalowanego bezpiecznika który to zabezpieczał lub też ograniczał możliwość wyładowania akumulatora zanim dojechał samochód do dealera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arky69 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Sprawdziłem wszystkie -nie było przepalonego. Teraz jestem w kropce-pomocy w dalszym ciągu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Czy nie dzieje się to po dłuższym postoju? Może napięcie akumulatora spada i stąd takie coś się dzieje? Po odpaleniu wszystko wraca do normy, bo napięcie w instalacji wzrasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Michalmiko dziwne tylko ,że silnik odpala ? Miałem taki "miszmasz" jak rozładował się akumulator . Tylko już w tym stanie rozrusznik nie kręcił. Arky 69 spróbuj naładować akumulator a jeszcze lepiej byłoby sprawdzić jego stan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 a może wizyta w ASO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arky69 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Dziekuję za szybkie i rzeczowe odpowiedzi- naladuje akumulator i zobaczę co dalej-dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Może alternator się kończyć ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Michalmiko dziwne tylko ,że silnik odpala ? Miałem taki "miszmasz" jak rozładował się akumulator . Tylko już w tym stanie rozrusznik nie kręcił. Arky 69 spróbuj naładować akumulator a jeszcze lepiej byłoby sprawdzić jego stan. To, że odpala nie oznacza, że napięcie akumulatora jest na wystarczającym poziomie. Przy rozruchu spada na tyle, że elektronika szaleje. W dodatku, jeżeli Arky69 ma fabryczny akumulator to może mieć wadliwy, tak samo jak ja (i z tego co pamiętam nie tylko ja miałem problem z fabrycznym aku w QQ). Mój był wymieniony w rocznym samochodzie przez poprzedniego właściciela (sprawdzane w aso). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Michalmiko ...słusznie ! Tak też może być . Edytowane 7 Czerwca 2014 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arky69 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 . Jak na razie po podładowaniu jest ok. ale zobaczę po tygodniu.Jutro jadę sprawdzić aku- to będę 100 % pewien czy jest w porządku. Okazało się,że akumulator jest niesprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi