Ostek Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Oglądając dzisiaj "Garaż" na TVNTur.... było o pewnej firmie regenerującej poduszki silnika, tak więc znalazłem firmę w necie, niestety nie kożystałem z ich usług, ale w programie nawet konkretnie mówili o swoich produktach, dają 6mc gwarancję i wytrzymują ponoć 85kkm. Firma nie posiada strony www. Regeneracja trwa 1 dzień roboczy. Autor: Bartek Lorens Nadesłano: 2005-09-22 21:12:40 E-mail: michal.lorens@wp.pl Regeneracja silentbloków, poduszek (również utwardzanie), łączenie gumy z metalem. ADRES: województwo: mazowieckie miasto: Warszawa, 02-506, ul. Madalińskiego 83, tel. (22) 849-21-10, tel. 0-604-165-430, fax. , czynne: 8-16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżodżo Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Tez to ogladalem i mnie to zaciekawilo. Ja to ogladalem dzis ale o 2 w nocy, tzn wczoraj. Jak mozesz to podaj adres ich stronki i moze wiesz jak to cenowo wyglada????? Mowili tez ze robia mocniejsze poduchy i twardsze, co napewno zainterewsuje naszego kolege COOBCIA. POZDRAWIAM..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostek Posted October 1, 2005 Author Share Posted October 1, 2005 Tez to ogladalem i mnie to zaciekawilo. Ja to ogladalem dzis ale o 2 w nocy, tzn wczoraj. Jak mozesz to podaj adres ich stronki i moze wiesz jak to cenowo wyglada?????Mowili tez ze robia mocniejsze poduchy i twardsze, co napewno zainterewsuje naszego kolege COOBCIA. POZDRAWIAM..... No niestety strony [www] nie mają !! cen też nie znam, ale wysłałem emaila do nich z zapytaniem. Czekam na odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżodżo Posted October 1, 2005 Share Posted October 1, 2005 To jak cos odpowiedza, to daj znac co napisali. POZDRAWIAM..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostek Posted October 13, 2005 Author Share Posted October 13, 2005 To jak cos odpowiedza, to daj znac co napisali. POZDRAWIAM..... Dzwoniłem do nich, regeneracja kosztuje od 100-150,- jeśli poduszki są olejowe to koszt 150,- Utwardzane(samochody rajdowe) też w tych granicach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżodżo Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Spoko, spoko dobrze wiedziec i widac ceny nie sa tez zbyt duze. POZDRAWIAM..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 NO niewątpliwe interesuje mnei to ale cena jest malo atrakcujna, na dobrą sprawe będize chaił u siebie zapodać tylko taką męską poduszke do skrzyni biegów a reszte pozostawie seryjne (z czasem wymienie na nowe) Jakby ktoś chciał to w Warszawie na ul. Łowickiej robią za ok 70zł poduszki utwardzone do sportu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piomal Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 W programie padły ceny - 50 do 150 zł w zależności od rozmiarów, kształtu i twardości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostek Posted October 15, 2005 Author Share Posted October 15, 2005 NO niewątpliwe interesuje mnei to ale cena jest malo atrakcujna, na dobrą sprawe będize chaił u siebie zapodać tylko taką męską poduszke do skrzyni biegów a reszte pozostawie seryjne (z czasem wymienie na nowe) Jakby ktoś chciał to w Warszawie na ul. Łowickiej robią za ok 70zł poduszki utwardzone do sportu... Coobcio, a masz na nich jakis namiar.?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mrówa Posted October 15, 2005 Share Posted October 15, 2005 po co to regenerowac skoro to jest tanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted October 16, 2005 Share Posted October 16, 2005 Ceny P10 2.0: - 278zł poduszka od strony rozrządu - 140zł poduszka od stryny skrzyni - 98zł poduszka tylna - 53zł poduszka przednia Czy to jest tanio - mi się tak średnoi wydaje do tego jak masz podkręcony silnik to i tak je będzie rwać, trzeba coś bardizej męskiego... Adresu dokładniejszego nie znam, trzeba się przejechać i sprawdzić to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ostek Posted October 27, 2005 Author Share Posted October 27, 2005 Oficjalna odpowiedz "e-mailem" na temat poduszek "Przepraszam że dopiero teraz odpisuje... Każdą poduszke czy silentblock można utwardzić, jednak przy wzmacnianiu poduszek istnieje ryzyko przenoszenia drgań na karoserię (seryjny silnik). Co do ceny to trudno powiedzieć bez zobaczenia, ale primera ma z reguły jedną olejową (130-150 zł. w zależności od dorabianego wkładu) + mechaniczna pod silnik i pod skrzynię biegów oraz tłumik drgań (od 80 zł.). Cena zależy głównie od kosztów formy, dlatego klient musi ocenić czy opłaca się regeneracja danego elementu. Z pytaniami prosze dzwonić 0-22 849-21-10 lub 0-604-165-430" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Ja u siebie z czystej osczędnosci wylalem poduszke silkonem, jak zaschnie i ją zamontuje to dam znać jak to działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dżodżo Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Kuba mysle, ze nie za dobrze bedzie to dzialac poniewaz silikon jest miekki, trzebaby bylo cos twradszego zastosowac. POZDRAWIAM..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted November 3, 2005 Share Posted November 3, 2005 Mialem jeszcze w domu ACRYL ale on to jużwogle jest miękii - myśle że i tak będzie lepiej niz bez tego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest RADEK100NX Posted November 17, 2005 Share Posted November 17, 2005 Moi kumple z KJS-ów robili w gumach dziury, albo wykorzystywali istniejące, i zalewali poxipolem. Działało. Do prawdziwej sportowaj jazdy najlepiej użyć poduszek aluminiowych, ale to EXTREMA trzeba mieć obspawaną karoserię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts