Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350z od Driver_Kaskader

driver_kaskader
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, przedstawiam wam moją zetke, kupiłem ją ponad rok temu i do tej pory spisuje sie doskonale jest to własnie jedno z tych aut które naprawde rzadko sie psują dlatego też ją jeszcze trzymam ;)

Rok 2003

USA

Przebiej 117 tys mil 

Skóra, Bose, tempomat, el szyby, tc, abs itd.

Jak ją kupiłem miała czarną maskę i cały zderzak przedni biały, przemalowałem maskę i zderzak, felgi też na biało. Środek przemalowałem konsola czarny połysk+ tunel biały połysk. Radio 2din+ ramka. Wszystkie szyby przyciemnione + dach czarny połysk.

Najbardziej co bym chciał zmienić to felgi na 20" 5 ramienne najlepiej. Reszta sprowadza sie do tego że wymieniam każdą rzecz która sie psuje i zazwyczaj są to raczej el eksploatacyjne- klocki, tarcze. 

Spostrzeżenia odnosnie auta to silnik + skrzynia automat to dla mnie rewelacja bardzo czuć jak jest gorąco że dolot powinien być odgrodzony  i mieć własny łapacz powietrza. Największa wada jak dla mnie to jest wyciszenie kabiny oraz trwałość piast w kołach. Heble zwykłe wcale nie są takie złe tylko szybko klocki lecą i jak sie świruje to tarcze tez sie krzywią. Każdy kto do tej pory tym jezdził twierdził ze hamulce własnie są ostre ja wiem że do wariowania sie nie nadają i tu musi być brembo, może z czasem sie pojawi. Tak wygląda moja zeta:

post-69453-0-64863100-1402420465_thumb.jpg

post-69453-0-75899600-1402420476_thumb.jpg

post-69453-0-87724300-1402420497_thumb.jpg

post-69453-0-19554200-1402420520_thumb.jpg

post-69453-0-79593900-1402420538_thumb.jpg

post-69453-0-79825600-1402420510_thumb.jpg

Nasz seryjny hebel w wersji bieda nadaje sie do niedzielnej jazdy po miescie a nie do upalania a juz wogole na torze. Swoja droga wlasnie tez widze ze nie sprzedal sie - zrezygnowales ze sprzedazy jednak?

Edytowane przez Bydle

nie sprzedał sie, jakoś nie mam tym razem ciśnienia żeby go opchnąć za wszelką cene. Jutro albo dzisiaj ponownie na allegro wystawię. Sprzedaje jeszcze meganke II i powiem wam że dzwonią ale jakoś nikt nie przyjechał oglądać. Kumpel sprzedaje juz pół roku astre cabrio II w super stanie i ogladaja ale nikt nie kupił do tej pory. Jakiś chyba sezon słaby na auta.  

sezon jak sezon takie auta ;)

cabrio zawsze ciezej sprzedac, megana ma opinie taka a nie inna a zeta wiadomo ;)

auto b. ladne  ;d moje wyjdzie podobne pewnie bardzo na chwile obecna ale wciaz sie maluje

ŁAdna zadbana maszyna choć jak na mój gust tylne światła fabryczne lepiej by pasowały... Takie całe czerwone

• 3 miesiące temu...

światła tył to już była inwencja poprzedniego właściciela, ja bym tam najchetniej ledy widział albo czarne lexusy z ledem 

Dzisiaj doszły mi takie oto koła 20" EtaBeta 9" szerokość opony 255/40 niestety opony psuja efekt a przód trzeba obowiązkowo wymienić bo trą o zwrotnice felga 9" jest co do milimetra dopasowana z przodu i nie obciera. 

0085e99ce694540fmed.jpg

• 4 miesiące temu...

tak sie własnie zastanawiam bo w sumei by wystarczył dystans 5mm ale obawiam sie że śruby będą za krótkie bo już teraz łapią niezbyt wiele. 

Ostatnio postanowiłem wygłuszyć swoją zetkę, niestety drzwi jeszcze nie wygłuszyłem bo brakło mat ale poprawa jakaś tam jest zwłaszcza jeżeli chodzi o głośniki, dużo pomogło wygłuszenie subwwofera o wiele lepiej zaczął grać i nie pierdzi. Narazie wygłuszyłem cały bagażnik i zabudowe audio. 

http://zapodaj.net/e92dd990e62f3.jpg.html

http://zapodaj.net/c70953a865a6f.jpg.html

http://zapodaj.net/a106ac43b70f9.jpg.html

Felgi zimowe białe zostały odnowione teraz dużo lepiej się prezentują. Założone zostały 4 nowe opony Nokian i Verdestein z tym że z tych drugich nie jestem zadowolony śliskie na mokrym i słabe na śniegu.  W przednie lampy zamontowałem dodatkowe żarniki Xenonowe z przetwornicami w miejsce długich. Świecą lepiej ale nie do końca był to trafiony pomysł bo długo się rozświetlają. Do jazdy nocą po zadupiach idealne akurat na autostrade nie. 

http://zapodaj.net/a214bde5d6983.jpg.html

Maty kupiłem częściowo alumioniowe a niektóre z gąbki czy jakiejś gumy tak dla porównania. Lepiej sie kleiły te z gąbki ale te z aluminium lepsze do wygłuszenia subwoofera są. Wydech troche ucichł ale dużej poprawy nie ma. Mam zamiar kupić grube proso jeszcze i dodatkowo wygłuszyć bagażnik oraz podkleić od dołu tą podłoge plastikową bagażnika która przykrywa koło zapasowe. Przednie drzwi fabrycznie nie mają zadnego wygłuszenia i tam bardzo pomoże wygłuszenie ich. O dziwo maty ni są ciężkie może z 2 kg ważyły. 

• 3 tygodnie później...

Niestety ale dzisiaj zetka sie sprzedała, kolega bywał na forum czasem i stąd też sie dowiedział. Pora może na 370z ? :)