Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nie domyka się elektryczna szyba

dzialus

Rekomendowane odpowiedzi

Wolno idzie do góry i sie nie domyka elektryczna szyba .Co może być przyczyną ? Słyszałem ,że czasami pomaga nasmarowanie tego kółka na które zwija się stalowa linka ? Jak ściągnąc tapicerkę z drzwi pasażera ?

opis już mam poniżej w linku  ale jak zregenerowac podnośnik i czy się da?

http://www.nissanklub.pl/zrob-to-sam/14-primera-p12/52-wymiana-podnosnika-szyb.html

A ja sie podepnę pod temat.. u mnie od jakiegoś czasu nie działa auto w otwieraniu szyby kierowcy. Idzie tak jak inne szyby tylko wtedy gdy wciskam przycisk i staje po jego puszczeniu? Czy przez przypadek cos przeprogramowalem? Da rade to odkrecic?

A ja sie podepnę pod temat.. u mnie od jakiegoś czasu nie działa auto w otwieraniu szyby kierowcy. Idzie tak jak inne szyby tylko wtedy gdy wciskam przycisk i staje po jego puszczeniu? Czy przez przypadek cos przeprogramowalem? Da rade to odkrecic?

No to ja się podepnę:)

Z tym, że u mnie "auto" raz działa raz nie.

przyczynął była metalowa prowadnica po prawej stronie .była bardzo wykrzywiona aż dziw ,że nie poszła szyba . beznadziejna konstrukcja zabezpieczenia (czarny bolec przykręcony do budy , który wchodzi do drzwi ) przed nadmiernym otwieraniem drzwi . ten bolec wsówa się w drzwi 2minimetry od prowadnicy i podczas otwierania drzwi końcówka bolca łapała za kant prowadnicy szyby. Przyjżałem się jak sprawa sie ma w drzwiach kierowcy i okazuje sie ,że tam tez są dwa minimetry !  Temat zamykam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...