yakuz Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam, mam problem z QQ 1.5 dCi z 2007r. Podczas jazdy autostradą na tempomacie, nagle stracił obroty i zauważyłem że zapaliła się kontrolka akumulatora i oleju, zjechałem na pas awaryjny i wyłączyłem samochód, po 15min dolałem oleju i próbowałem odpalić, po przekręceniu kluczyka zapaliły się wszystkie kontrolki (chyba ok bo wcześniej też tak się działo) i wyświetla sie napis Oil Good (czyli z olejem też wszystko ok), po przekręceniu kluczyka dalszym, silnik "kręci" ale nie dopala, próbowałem kilka razy, po nie udanym odpaleniu QQ laweta zabrała samochód do ASO, w ASO diagnosta powiedział że to katalizator i wymiana kosztuje 4200 zł (katalizator 3700zł i reset komputera i diagnoza 500zł), odmówiłem naprawy w ASO, zabrałem samochód. Raz sprawdziłem samochód odpala na jakieś 5 sekund i gaśnie. Następnie zawiozłem QQ do znajomego aby wycioł katalizator, po wymontowaniu katalizatora nadal nie odpala. Wymienił filtr paliwa, nic nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A sprawdziłeś jaki był stan oleju??? Podłącz OBD skaner i sprawdź czy są jakieś błędy w komputerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakuz Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A sprawdziłeś jaki był stan oleju??? Podłącz OBD skaner i sprawdź czy są jakieś błędy w komputerze. Olej jest. Czy to może być turbina? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Co ma piernik do wiatraka. Jakby odpalał a był zmulony przy przyspieszaniu to można podejrzewać turbinę. Musisz odczytać błędy z komputera korzystając z OBD skanera albo innego wynalazku. Inaczej to wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Wszystko tu będzie jak wróżenie z fusów. Popytaj o dobrego mechanika w okolicy od tego sprzętu. Z reguły początkowo wydaje się drożej ale często na koniec wychodzi taniej. Juz ci coś pocieli ehhhh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Dokładnie,jak można wyciąć kata , bez wgrania programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakuz Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Qashqai już naprawiony Katalizator był sprawny i nie został wycięty. Tak jak pisałem wcześniej usterką była turbina. Koszt regeneracji 900zł. Teraz auto działa znakomicie Temat moża zamknąć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.