Gość Maciej_u Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Ślicznie,nic dodac nic ujac 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam, Jako, że w moim Micrusie robi się dość duszno i jakoś tak nieświeżo, że trzeba wlaczać klime albo otwierać okna ... Postanowiłem zabrać się za filtr p.pyłkowy. Zdjąłem schowek. I lipa. Pomijam fakt potrzeby wycięcia plastiku. Ale w czarnej obudowie nie widać żadnego miejsca w którym mógłby być mocowany filtr. A całej obudowy nawet po wycięciu plastiku zdjąć nie dam rady. Przy okazji chciałem sobie odgrzybić klimkę bo czasem lekko zajedzie "pieczarkami" :? A tu taki zonk. Mrówa obiecywałeś czegoś się dowiedzieć Dzisiaj mogę zrobić fotki i wrzucić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Witam, Jako, że w moim Micrusie robi się dość duszno i jakoś tak nieświeżo, że trzeba wlaczać klime albo otwierać okna ... Postanowiłem zabrać się za filtr p.pyłkowy. Zdjąłem schowek. I lipa. Pomijam fakt potrzeby wycięcia plastiku. Ale w czarnej obudowie nie widać żadnego miejsca w którym mógłby być mocowany filtr. A całej obudowy nawet po wycięciu plastiku zdjąć nie dam rady. Przy okazji chciałem sobie odgrzybić klimkę bo czasem lekko zajedzie "pieczarkami" :? A tu taki zonk. Mrówa obiecywałeś czegoś się dowiedzieć Dzisiaj mogę zrobić fotki i wrzucić Pozdrawiam jak to nie widać? jest tam śrubka którą się odkręca i się wyciąga filterek, oczywiście poprzednio trza rozciąć plastik ja mam troche inaczej niż na tych zdjęciach (rok `99) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Szczerze mówiąc, ja również nie mogę znaleźć, a klimy nie mam. Jest pudło, ale co tu ciąć? Sam gruby plastik. W Almerce rzeczywiście to pikuś, a tutaj :shock: :shock: :shock: Nie mam pojęcia nawet gdzie szukać. Jeśli ktoś już zmieniał to może zrobi fotkę i wrzuci to będzie łatwiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 BARDZO PRZEPRASZAM, obejrzałem tylko pierwszą stronę. Oczywiście zdjęcia już są. Ale i tak SZOK :shock: Przecież to demolka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 jutro postaram się zrobić i wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Byłoby super, bo u żonki w aucie troche nieświeżo...A propos, skąd bierzecie wkłady? Jakaś wysyłka? Bo wydaje mi się że FILTRONY są drogie (do N16 prawie 9 dych). pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gbula Opublikowano 16 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2005 Podejżewam, że powodem tego, iż niektórzy nie mogą znaleźć owego filtra kabinowego (zwanego też przeciwpyłkowym) jest to, że nie ma go w micrach z przed liftingu, czyli na oko 97 rocznik i wcześniej. (ale mnie wyszło zdanie pokręcone ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 17 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2005 Ja mam Micrusa z 98. Ewidentnie po liftingu Niestety filtra brak. Jest za to klima chyba tylko pozostaje walczyc z "pieczarkami" bo filtra nie znajde 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kmich76 Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Ja mam 97, oczywiście z przed liftu, no i by się zgadzało. Mimo szczerych chęci nie mogę go znaleźć. Sprawa się wyjaśniła...A swoją drogą Deeno to niezły majsterkowicz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Odpowiedź z serwisu nissana. Micry K-11 z klimą nie mają filtra nawet po liftingu :shock: Ja w takim razie zabieram sie za poszukiwanie taniego odgrzybiacza 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzykacz Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 Pytam bo nie miałem pojęcia sądząc po tym jak po włączeniu dmuchawy z nawiewów walą mi zdechłe muchy i liście... Może mam micrę bez filtra (normalnie popularną jakąś :wink: ) Ma ktoś k11 bez filterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gbula Opublikowano 19 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2005 K11 sprzed liftingu nie posiada filtra kabinowego. Ja zrobiłem sobie własny (opisałem go tutaj ). Na liście, muchy itp. zupełnie wystarczający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ichipek Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Micry K-11 z klimą nie mają filtra nawet po liftingu Zgadza się, rocznik 2000 też nie posiada.Ma ktoś k11 bez filterka? aha, właśnie o takiej piszę :-). Efekt jest taki, że przed parownikiem (oraz w nim) jest sporo różnego badziewia Inną sprawa jest fakt, że obudowa parownika klimy z Almery i Micry są bardzo podobne. Próbowal ktoś może wyciąć otwór pod filtr kabinowy w K11 i wstawić go tam gdzie powinien być? Może ktoś posiadający filtr mógłby podesłać zdjęcia z wnetrzą obudowy, przynajmniej tyle ile widać przez otwór. Podejrzewam (po rozkręceniu obudowy), że wewnątrz są prowadnice (wydaje mi się, że je tam widać), w których można umieścić filtr, chciałbym mieć jednak pewność zanim zaczne przecierać ta ścieżkę ;-) Przy okazji chciałem sobie odgrzybić klimkę bo czasem lekko zajedzie "pieczarkami" filipfm a jak poszło odgrzybianie? Zamówiłem już specyfik na allergo. Masz jakieś wskazówki co do przebiegu operacji w K11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość juri999 Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Witam, mam Micre K11 z 95 z klimą. Ostatnio byłem na serwisie klimatyzacji w celu jej przejrzenia. Nabicie klimy z 30 minutową dekompresją (chyba) kosztowało w Łodzi 160 zł. Klima działa pieknie. Gazu było 50 % więc na rok by starczyło jeszcze. Kolega pracujący w salonie Nissana twierdzi że w K11 filtr kabinowy jest, ale po 98 roku. Ja u siebie nie znalazłem. Zapach pieczarek to chyba standard. Dodam ze filtr do klimy to kilka 100. Pozdrawiam Juri z Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ichipek Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 w K11 filtr kabinowy jest, ale po 98 roku. Już wiemy, że to nieprawda. W niektórych z 2000r. nie ma. Dodam ze filtr do klimy to kilka 100. W Legionowie 54 pln, nie pamietam producenta (na pewno nie Filtron). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oweedom Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Na allegro kupiłem filtr kabinowy i zwykły powietrza i jeszcze do tego oleju. Wszystko za ok 75 PLN z przesyłką. Filtry japońskie, firmy Nippon (kabinowy był za 39 PLN). A co do tematu postu - może warto jeszcze dodać, że 1. czynnością przed wymianą filtra kabinowego jest wyjęcie klapy schowka. To zresztą już wiemy. A jak to zrobić?? Zaczynamy od wyjęcia 2 czarnych plastikowych elementów, które tworzą trzpienie w zawiasach, na któych klapka się otwiera. Są one do wymacania od wewnętrznej strony każdego z zawiasów. Mają od tej strony łapeczki, za które można złapać. Potem dopiero delikatnie ruszamy na boki klapą, żeby wyszły te boczne bolce, które hamują klapkę przy maxymalnym otwarciu schowka. A co do wymiany filtra - po rozcięciu tego plastiku - wystarczy tylko jeden wkręt odkręcić. Mniej więcej w środku tej dużej czarnej skrzynki jest taki długi, pionowy plastik - maskownica, na dole jest jeden wkręcik. Jak go odkręcicie - wypadnie taka metalowa żabka, robiąca za nakrętkę dla tego wkrętu. I po zdjęciu maskownicy zobaczycie już wasz filtr. Jest on wsunięty pionowo w szczelinę, na której była ta maskownica - niczym teczka w przegródce w szafce:) Zapamietajcie, jak był wsadzony!! Filtr kabinowy wymieniamy, jeśli wyraźnie szumi już nawiew w aucie. U mnie po wymianie znów nastała błoga cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 9 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2007 A czy spotkałeś się z filtrem nawiewu do Micry (ten najnowszy model mam na myśli) w wersji Z WĘGLEM? Bo szukam do swojego Note: oryginalnych z węglem nie ma, Filtron też nie produkuje, a to fajna sprawa:) Pasuje na 100% z Micry - własnoręcznie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oweedom Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 notek, zapytaj u tego gościa... ja u niego kupowałem wszystkie te filtry. Podaje mail: mjoniak@auto-hurt.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość notek Opublikowano 10 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2007 notek, zapytaj u tego gościa... ja u niego kupowałem wszystkie te filtry. Podaje mail: mjoniak@auto-hurt.pl Spytałem - niestety nie ma. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi