MiloStar Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Witam. Jestem tu nowy wiec pozdrawiam wszystkich użytkowników forum. Potrzebuje pomocy w podłaczeniu orginalnego głośnika bose (subwoofer) do seryjnego radia clarion. Autko oryginalnie posiada 6 głośników. Nissan qashqai 2008 wer Tekna Zrobiłem wstepnie obudowe głośnika w kole zapasowym (in progres) teraz trza to połączyć. Czy radio pociagnie ten głośnik bez dodatkowego wzmocnienia? Jak ogarnąć wyjscia na radiu? Czy moja instalacja ma wzmacniacz w radiu czy jest on dodatkowo gdzies zainstalowany? W wersjach z sys bose był pod fotelem pasażera u mnie nie ma? Pomóżcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grrruby Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Moim zdaniem skoro system bose to subwoofer + wzmacniacz itd, to aby to działało tak jak oryginał, musisz kupić wszystkie elementy zestawu - nie jeden element układanki (czyli nie tylko sub). Może akurat jest w tym modelu inaczej, chociaż nie sądzę. Jeśli chcesz dołożyć tylko sam subwoofer to przydałoby Ci się najpierw radio z wyjściem na subwoofer - jeżeli to radio, które masz takie wyjście posiada, to mozesz dokupić sam wzmacniacz (raczej nie koniecznie firmy bose) i myślę, że da się to podłączyć wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiloStar Opublikowano 30 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dziękuję za informację. Znalazłem schemat radia na forum. Dokupie jakiś wzmacniacz i spróbuję to podłączyć. Nie wiem tylko ile mocy i ohm ma ten głosnik. Na tym schemacie jest wyjscie na subwoofer pomierze czyctam z radia wychodzi linia czy już jest jakaś moc ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grrruby Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 zapewne 4ohm, no ale mogę się mylić. Ciężko tak naprawdę przewidzieć jak to zagra pod innym wzmacniaczem i w zrobionej w garażu skrzynce z mdfu, bo fabrycznie nie tak to miało wyglądać. Ja bym jednak kupił cały zestaw taki jak był montowany przez producenta Jednak to Twój samochód, więc kombinuj skoro masz ochotę BTW skoro jest wyjście na subwoofer, to wystarczy podpiąć do niego wzmacniacz i subwoofer - ewentualnie subwoofer aktywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiloStar Opublikowano 7 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2014 Udało się Zakupiony głośnik bose zapakowałem w skrzynke całość obiłem wykładziną i wygłuszyłem.... dodatkowo blachy w bagarzniku też zostały wytłumione. Dokupiłem mały wzmacniacz stereo BLOW 2x70W w wejściem high. Sygnał podpiołem w tylnych dzrzwiach do seryjnych głośników. Kable od głośników prawy i lewy tył do wzmacniacza poprowadziłem przez gumowy tunel z innymi kablami... Wzmacniacz zainstalowałem pod fotelem pasażera w schowku. Działa i to bardzo fajnie. Słaba jakość ale poglądowo dodaje zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.