turas79 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam wszystkich jestem nowy na tego typu forach, więc za wszytkie błędy w działąniu z góry przepraszam Od razu przejdę do rzeczy które mnie nurtują a mianowicie: w prezencie (za przysłowiowe piwo) od otrzymałem Nissana Maxima QX 2.0 benzyna automat, 2003 rok 140 KM, nr podwozia JN1CAUA33U0071322 . Nie byłem zbytnio zadowolony z takiego zakupu ale się przekonałem a wręcz przeciwnie zakochałem się w tym autku, wcześniej jeździłem tylko NIEMCAMI lub FRANCUZAMI ze skrajności w skrajność no ale cóż, to już jest przeszłość i wiem, że napewno długo do niej nie wrócę te japońce to faktycznie klasyka sama w sobie ale wracając do rzeczywistości tu się pojawiają problemy które chciałbym rozwiązać I ustalić INTERESUJĄCE mnie fakty: Jak ustalić dokładnie model, skrzynie i wszystkie pozostałe oznaczenia auta, jedno co wiem to tyle, że będzie prawdopodobnie model -oznaczenie A33, ale czy na pewno? Specyfikacja auta czy jest możliwe ustalenie wszystkich danych dot. części olei filtrów itp., które muszę znać a będę mi potrzebne do eksploatacji auta, NAJWAŻNIEJSZE bo czytałem różne fora i opinie i jedni zalecają wymianę oleju w skrzyni biegów inni nie bo po co wystarczy sam filtr od skrzyni, a jak udałem się do serwisu w Wawie na Puławskiej pracownik poinformował mnie, że w tej skrzyni tylko sprawdzamy i dolewamy, jak to faktycznie wygląda? Czy jest możliwość regulacji wysokości oświetlenia w tym aucie WSZYSTKIE DOBRE RADY MIŁO WIDZIANE, POZDRAWIAM I DZIĘKI ZA INFO…. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poplas Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Witam, gratuluje zakupu auta. Wpisz w forumową wyszukiwarke hasło dekodowanie nr VIN a napewno znajdziesz przydatne informacje. Napewno oznaczenie Twojego modelu to Maxima QX typ A33. Co do oleju w skrzyni to im częstsza wymiana tym lepiej, filtr można spokojnie przepłukać ( ale lepiej zafundować autku nowy to koszt max 200zł.). Z ciekawości to jak 2,0 sprawdza się z automatem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turas79 Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 A dzięki za wszystkie rady napewno z nich skorzystam, a co do 2 litrówki to powiem to tak szału nie ma, ale daje rade wbrew pozorom nawet mnie zaskoczył. sorki wpisałem dekodowanie nr VIIN i bida nic nie wyskoczyło, ale szukam dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poplas Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Dział Na każdy temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.