TU-134 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 witam czy może ktoś mnie "oświecić" w temacie sprężyn ? ;mam pękniętą lewą przednią sprężynę i nie wiem czy wymieniać dwie na nowe czy zamienić tą pękniętą na używaną i zastanawiam się nad kolorami ta pęknięta ma kropkę różowo-czerwoną (trudno do określenia) czy ma to wielkie znaczenie jaki kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawiec1974 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 powinno się wymieniać obie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Wymienisz jedną to druga pęknie już niedługo. Dlatego powinno się wymieniać parami. Jak długo jeździsz z tą pękniętą sprężyna to sprawdź stan amortyzatorów. Może się okazać że też kwalifikują się do wymiany a w szczególności ten przy pękniętej sprężynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TU-134 Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 właśnie od tego się zaczęło,że pociekł mi amorek i przy wymianie (2szt) zobaczyłem ,że mam pękniętą sprężynę,dzisiaj obdzwoniłem parę szrotów to za sprężynę krzyczą po 100zł +25 kurier a znajomy zaproponował mi nówkę z hurtowni po ok 120zł tak więc nie mam co się zastanawiać i brać bo wyjdzie mi taniej niż ta ze szrotu ,wezmę 2szt i mam nadzieję ,że parę lat polatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Dokąłdnie 2 szt a już tak najlepiej to było by wymienić 4 szt i to z amorami ,.... ale życie to życie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 W T30 tez mi kiedys pękła lewa sprężyna z przodu.Akurat to sie stało ok.5 km od ASO Nissan-a. W serwisie uzyskałem informację ,ze na sprezyne bedzie poczekac trzeba ok. tygodnia .Najlepsza to była cena-900 zl/sztuka!!! Za 150 zl z wysyłka kupilem uzywaną, cała kolumne z amortyzatorem .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 hm ... Normalne ... teraz części jest taka masa że można kupić w śmiesznych cenach ludzie wolą sprzedać i zarobić 20 30 zł niż wywalić na złom za 2 zł .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.