M@reS Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Witam Po ostatnich 2 tygodniach upałów (temperatury były bardzo wysokie) zauważyłem małe pęknięcia na kloszach lamp przednich Wiem że ich nie było miesiąc temu bo dokładnie je oglądałem. Teraz pojawiły się na obydwu lampach. Macie coś takiego u siebie ? Bo to moim zdaniem coś nie tak. Nie spotkałem się jeszcze z pękaniem kloszy lam przednich, no chyba przez uderzenie ale nie samoistnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 M@reS poszukaj na forum lub w net. Zdaje się że czytałem już o tym pękaniu kloszy w Note, z tego co pamiętam to dość sporo gości na to narzekało "częsta przypadłość tego modelu", kiepska jakość zastosowanego surowca poliwęglanu. Bywało też tak że po prostu przytapiały się powierzchnie reflektora i żółkły od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wymiana w ramach gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Poczytałem trochę i wniosek....kiepska jakość materiału na klosze Najgorsze jest to że jak już się zacznie pękanie to bardzo szybko postępuje i wymiana lamp. Jak bym miał gwarancje serwisową to bym nie pytał na forum tylko w ASO Nissana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Nie pytałeś o wymiane, tylko czy inni tak mają i przyczyny :-P Nie masz innego wyjścia jak Aso lub szrot. Może z angola kupić i przekleić "szkła" I tyle w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Nie w szkłach jest temat tylko w odbłyśnikach, nie będzie to łatwo dobrze zdemontować, aby pozyskać same "szkła". Na rynku są zamienniki. Poszedłbym w tym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Rozglądałem się i jak klosze popękają więcej to zakupię zamiennik całej lampy. Nie wiem czy pojeżdżę tym samochodem tak długo aż zamienniki popękają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.