Gość krystiano Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Witam. Cieknie mi chlodnica miedzy zebrami a dolna belka w mojej p10. Chcialem ja zlytowac, ale okazalo sie ze pokrywki gorna i dolna sa plastikowe. Zatem naprawa palnikiem i cyna mi zdechla. Macie jakis pomysl, aby zregenerowac cieknaca chlodnice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bercik Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Nie wiem skąd jestes ale w pruszkowie jest firma która regeneruje chłodnice. Naprawde dobrze robią i nie zdzierają z ludzi. jakbys był zainteresowany to moge skąbinować numer do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Dzieki Bercik, ale ja jestem ze Swidnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bercik Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 wcale nie jest tak daleko. wiem ze oni maja kilak oddziałów w polsce. znajde ich wizytówke i spróbuje ustalic gdzie mieszcza sie jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Bede bardzo wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Kiedyś spotkałem z czymś takim,że przy plastikowych pokrywach należy wymienić chłodnicę. Facet od chłodnic mówił, że tych się nie naprawia. W przypadku mojego starego Kadetta cena chłodnicy była na tyle atrkacyjna że nie kombinowałem i wymieniłem na nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lowiec Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 mi tez kiedys ciekla okazalo sie ze wentylator byl zamontowany bez poduszek i wystuakl dziure w chlodnicy.zlutowali. ale to w n14 ale moze nie zapomnij sprawdzic jak jest mocowany wentylator. pozdrawiam slawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 4 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2005 W moim przypadku prawdopodobnie to przez plyn, bo wlalem jakis tanie z tesco. Mial niby napisane ze do -35 stopni, ale niestety chyba nie byl, bo teraz mam przecieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 mi tez kiedys ciekla okazalo sie ze wentylator byl zamontowany bez poduszek i wystuakl dziure w chlodnicy.zlutowali. ale to w n14 ale moze nie zapomnij sprawdzic jak jest mocowany wentylator. pozdrawiam slawek mialem identyczny problem i tak samo jak kolega oddalem do regerenracji. Koszt 50zl i jezdze na tym juz rok i jest oki, wiec mysle, ze warto robic swoja niz kupowac niewiadomo jaka chlodnice ze zlomu :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 mi tez kiedys ciekla okazalo sie ze wentylator byl zamontowany bez poduszek i wystuakl dziure w chlodnicy.zlutowali. ale to w n14 ale moze nie zapomnij sprawdzic jak jest mocowany wentylator. pozdrawiam slawek mialem identyczny problem i tak samo jak kolega oddalem do regerenracji. Koszt 50zl i jezdze na tym juz rok i jest oki, wiec mysle, ze warto robic swoja niz kupowac niewiadomo jaka chlodnice ze zlomu :roll: Miałeś plastikowe osadzenie chłodnicy czy metalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Jeśli przeciek jest niewielki, a tym samym rozszczelnienie jest w miarę małe, możesz spróbować wlać do układu chłodzenia płyn uszczelniający (dostępny w sklepach motoryzacyjnych). Jego działanie polega na łączeniu się z tlenem i tworzeniu warstwy uszczelniającej w miejscu przecieku. Niestety nie wiem czy z częściami plastykowymi (o których wspominałeś) działa podobnie, ale możesz zapytać sprzedawcę. Jeśli chcesz możesz spróbować. Płyn nie jest drogi i nie jest szkodliwy dla układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 To jest rozwiązanie doraźne...może do roku wytrzyma, potem tak czy tak czeka naprawa lub wymiana chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 nom a jezeli bedziesz chcial ja naprawiac to potem czyszczenie jej z tego uszczelniacza to nic fajnego, tego zabiegu nie poolecam. to da efekt krootkotrwaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystiano Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Dowiedzialem sie, ze pod Swidnica regeneruja chlodnice. Wstepnie juz sie dogadalem. Jade jutro im zostawic. Powiedzieli ze na sobote mi zrobia i plastikowe pokrywy w niczym im nie przeszkadzaja. Wiec jest dobrze. Nie wiem jeszcze ile bedzie to kosztowac. Wszystko zalezy ile tam bedzie tych nieszczelnosci:). Mowil mi, ze wykryje kazda nieszczelnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi