Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ślizgi, połamane plastiki?

Robson22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, kilka dni temu polamaly mi sie plastiki od ślizgów w drzwiach przednich od pasazera, kupilem juz co trzeba, tylko nie wiem czym przyklejc ta szybe do tych slizgów?  Miał ktos z was taki problem?

Jedź do zakładu gdzie montują szyby samochodowe i tym klejem co wklejają szyby trzeba to przykleić.

Lepiej jechać i poprosić i kapnięcie w dwóch miejscach klejem, niż kupować całą tubę kleju,który po otwarciu zastyga po dwóch tygodniach i jest bezużyteczny (ta niewykorzystana część kleju).

Wita może masz rację z tym klejem, ale mi też się kiedyś połamały te dwa plastyki na jednym ślizgu i nie dał bym ich do sklejenia, ponieważ jeżeli się odkleją to spadają z prowadnicy a co za tym idzie leci szyba w dół ( bo to trzyma szybę).Ja użyłem metody Pana Pawła Salety polecam rok ponad jeżdzę i jest wszystko ok, tylko musisz mieć wkrętarkę + wiertło 5  ja użyłem śrubek o rozmiaże 4 i 5 podkładek + nakrętki. A to link do forum z bardzo mądrym rozwiązaniem Pana Pawła

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67735-p12wp12-uchwyt-od-podnoszenia-szyby/page-3

napisz czy się udało,czy sklejałeś

pozdrawiam

TA metoda jest dobra :) Panie Pawle 

• 3 tygodnie później...

Wita może masz rację z tym klejem, ale mi też się kiedyś połamały te dwa plastyki na jednym ślizgu i nie dał bym ich do sklejenia, ponieważ jeżeli się odkleją to spadają z prowadnicy a co za tym idzie leci szyba w dół ( bo to trzyma szybę).Ja użyłem metody Pana Pawła Salety polecam rok ponad jeżdzę i jest wszystko ok, tylko musisz mieć wkrętarkę + wiertło 5  ja użyłem śrubek o rozmiaże 4 i 5 podkładek + nakrętki. A to link do forum z bardzo mądrym rozwiązaniem Pana Pawła

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67735-p12wp12-uchwyt-od-podnoszenia-szyby/page-3

napisz czy się udało,czy sklejałeś

pozdrawiam

TA metoda jest dobra :) Panie Pawle 

Tylko że ja zrozumiałem, że Robson połamał elementy, którymi mocowana jest szyba do całego mechanizmu jej podnoszenia/opuszczania. A te są klejone bezpośrednio do szyby.

P.S. Dziękuję za pochwały. Widać, mimo iż całość wykonana nieco "po radziecku" spełnia swoją funkcję jak należy w kolejnych egzemplarzach P12 :)

Witam ponownie, sam nic nie robilem, mialem jeszcze kilka dupereli do zrobienia w autku to oddalem do mechanika i zrobi mi rowniez ta szybe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...