Robson22 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Witam, kilka dni temu polamaly mi sie plastiki od ślizgów w drzwiach przednich od pasazera, kupilem juz co trzeba, tylko nie wiem czym przyklejc ta szybe do tych slizgów? Miał ktos z was taki problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jedź do zakładu gdzie montują szyby samochodowe i tym klejem co wklejają szyby trzeba to przykleić. Lepiej jechać i poprosić i kapnięcie w dwóch miejscach klejem, niż kupować całą tubę kleju,który po otwarciu zastyga po dwóch tygodniach i jest bezużyteczny (ta niewykorzystana część kleju). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost1983 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Wita może masz rację z tym klejem, ale mi też się kiedyś połamały te dwa plastyki na jednym ślizgu i nie dał bym ich do sklejenia, ponieważ jeżeli się odkleją to spadają z prowadnicy a co za tym idzie leci szyba w dół ( bo to trzyma szybę).Ja użyłem metody Pana Pawła Salety polecam rok ponad jeżdzę i jest wszystko ok, tylko musisz mieć wkrętarkę + wiertło 5 ja użyłem śrubek o rozmiaże 4 i 5 podkładek + nakrętki. A to link do forum z bardzo mądrym rozwiązaniem Pana Pawła http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67735-p12wp12-uchwyt-od-podnoszenia-szyby/page-3 napisz czy się udało,czy sklejałeś pozdrawiam TA metoda jest dobra Panie Pawle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Wita może masz rację z tym klejem, ale mi też się kiedyś połamały te dwa plastyki na jednym ślizgu i nie dał bym ich do sklejenia, ponieważ jeżeli się odkleją to spadają z prowadnicy a co za tym idzie leci szyba w dół ( bo to trzyma szybę).Ja użyłem metody Pana Pawła Salety polecam rok ponad jeżdzę i jest wszystko ok, tylko musisz mieć wkrętarkę + wiertło 5 ja użyłem śrubek o rozmiaże 4 i 5 podkładek + nakrętki. A to link do forum z bardzo mądrym rozwiązaniem Pana Pawła http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67735-p12wp12-uchwyt-od-podnoszenia-szyby/page-3 napisz czy się udało,czy sklejałeś pozdrawiam TA metoda jest dobra Panie Pawle Tylko że ja zrozumiałem, że Robson połamał elementy, którymi mocowana jest szyba do całego mechanizmu jej podnoszenia/opuszczania. A te są klejone bezpośrednio do szyby. P.S. Dziękuję za pochwały. Widać, mimo iż całość wykonana nieco "po radziecku" spełnia swoją funkcję jak należy w kolejnych egzemplarzach P12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Witam ponownie, sam nic nie robilem, mialem jeszcze kilka dupereli do zrobienia w autku to oddalem do mechanika i zrobi mi rowniez ta szybe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.