kubolos Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Witam, j Posiadam almere n15 1999 i ostatnio zauwazyłem, że podczas postoju na luzie gdy sprzegło jest wycisnięte słychać szum dobiegający mniej więcej z przedniej części skrzyni, kiedy wcisnę sprzęgło szum ustaje ale po ponownym puszczeniu sprzęgła szum wraca. Dodam ze jak silnik jest zimny to szumu nie ma dopiero gdy pojeżdże trochę po mieście rozgrzeje się wszystko to szum się pojawia. W czerwcu było wymieniane sprzęgło firmy Valeo oraz olej w skrzyni. Proszę o pomoc. Od Lipca zacząłem jeździć autem dużo po mieście jako przedstawiciel i szum sie pojawił i cóż to możę być. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Łożysko oporowe do wymiany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolos Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 ale w czerwcu wymieniałem całe kompletne sprzęgło czy już łozysko by szlag trafił ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 W innym temacie napisałem ci coś na temat sprzęgła, które założyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolos Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Byłem u mechanieka, który wwymieniał mi sprzęgło i nasłuchał - stwierdził że coś w skrzyni jakieś łożysko się kończy i chyba nie ma sensu wymieniać bo się okaże, że wymienie jedno a potem pójdzie drugie, i przekroczy to koszta nowej skrzyni. Powiedział że wiele samochodów jeździ z takim obajwem i wytrzymują trochę, może i u mnie sie uda. Bo średnio mi się widzi ciągle wyjmować skrzynie i zakłądać sprzęgło. Dodatkowo jak wymieniał olej w skrzyni to mówił że był tragiczny (błotny) być może to jakieś kończące się łozyska ? A koszta dą duże napraw skrzyń ewentualnie wymiany łożysk ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Łożyska nie są drogie tylko robocizna. Myślę że tak czynność powinna się zmieścić w kwocie 500 zł u mechanika nie w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczyp Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 W Almerach pada w sumie jedno łożysko, i kosztuje w granicach 30zł. Ja wymieniałem sam Ale skrzynia mi padła przez uszkodzoną tarczę sprzęgła (Valeo). Teraz kupiłem taką samą i czeka za założenie, a skrzynia na remont. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.