markus351 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam, Przymierzam się do 4 przeglądu przy 100 tyś.,standardowo wymienie filtry i olej oraz płyn chłodzący. Płyn hamulcowy był wymieniany przy 80 tyś Czy mam też wymienić świece żarowe ? Serwis zrobię poza ASO. Auto sprawdzone na stacji kontroli i jest prawie w idealnym stanie. Amory super, jedynie za jakiś czas bedzie do wymiany łącznik stabilizatora przód lewy i sworzeń przedni prawy. Poradzono mi, żeby dopóki nie stuka to jeździć dalej. Nie wiem co z tymi świecami, prosiłbym o rade czy nie wystarczy tylko kontrola ? QQ 2010 2.0 dci 4WD Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zależy od zasobności portfela. Jak dobrze odpala na zimno, zostawiłbym. Chociaż w okresie letnim ciężko bez wymontowania stwierdzić ich sprawność. Według mnie wystarczyłaby kontrola. No chyba, że jakiś będzie niesprawny. Albo inaczej, poczekałbym do pierwszych mrozów i zobaczył jak odpala. Ze świecami żarowymi jest tak, że lubią się zapiekać. I w wielu przypadkach w czasie wyciągania łamią się. Osobiście poczekałbym do zimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus351 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Dzięki, tak zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.