Alfi911 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Witam potrzebuje parę informacji na temat podany w tytule: Klocki i tarcze do przodu i tyłu. Nissan Tiida 1,6 Benzyna 110 KM rok 2007 hatchback Proszę o pomoc jakie tarcze i klocki powinno się stosować do tego auteczka, jaki są oryginały zalecane przez producenta, albo jakie polecacie innego producenta. Pozdrawiam Marcin Pałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Na 4 stronie Tiida jest temat i odpowiedz na twoje pytanie! . http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/79465-tarcze-hamulcowe-i-klocki-do-tiida-brak-w-polsce/ Z zamiennikami jest ciężko trafić w rozmiar ! Jeśli bym miał brać z zamiennika komplet tarcz i klocków to firmy TRW! Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) na allegro masz dostępne oryginały w niezłej cenie , zadzwoń czy to przód(280mm) czy tyl Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barcimierz Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 A czy tacy producenci tarcz i klocków jak JAPAN LINE oraz TOKO mają jakąś opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Wiem,że BluePrint są chwalone,ale powyższe nic mi nie mówią.Można też bez problemu kupić np.ATE ,a to już bardzo solidny produkt.A konkretnie co potrzebujesz? Bo może będę mógł pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barcimierz Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Dzięki. Potrzebuję wymienić komplet tarcze plus klocki na obu osiach wię szukam czegoś optymalnego cenowo. Wymienionych producentów można kupić niedrogo na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Tanie mięso psy jedzą ,kupisz wynalazki i będziesz nie zadowolony Kup tarcze ATE ,TRW to są dobrej jakości zamienniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 TRW ma dobre klocki - mam z tyłu od roku i jest OK. Z przodu dałem się namówić na klocki ferodo i piszczą jak potępione. Na wiosnę musiałem wymienić na szybko tarcze z tyłu. Mechanik założył tarcze ABE (bo takie były od ręki) i o dziwo jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Z tyłu tarczę nie są 'katowane" i są pełne,więc trudno powiedzieć o jakości.Ta zaś bardzo szybko daje znać przy tarczach i klockach z przodu ! Pozorna oszczędność dość szybko się mści i tarczę trzeba wymieniać na nowe.Edek dobrze prawi ,ATE są bdb,pod warunkiem że ori.Polecam zakupy przez Iparts lub intercars ,nie koniecznie aledrogo! I uwaga! Na allegro jest wiele propozycji tarcz niby do tiidy 260mm(micra note) One są za małe! Tiida ma tarcze 280mm, oczywiście mowa o przednich .Klocki z przodu też proponują często za małe,te do tiidy mają coś ok. 137mmJą się pogimnastykowałem i odnalazłem ori producenta na pierwszy montaż (Jurid) niestety w PL dość utrudniony zakup.Systemy hamulcowe w tiidach PL to Sumitomo i Akebono, żaden bosch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Manix ja nie rozbierałem to nie wiem ,ale czy to prawda że z tyłu są tarczo-bębny w Tiidach??? Zadzwoniłem z ciekawości do ASO i gadają że ręczny jest na bębnach a hamulec na tarczy ??? Z Allegro nie kupujcie tarcz tam są często reklamacje wystawiane jako towar dobry !!!! Kiedyś miałem dostęp do oryginałów ATE moja hurtownia sprowadzała ! Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Edzik , prawda ale są dwa systemy. Ja mam tarczo-bębny- tarcze zasadniczy ,bębny ręczny. A tu wspomniane klocki , które są w ORI na pierwszy montaż ( ja w DE płaciłem trzy razy tyle!) http://e-autoparts.pl/zestaw-klockow-hamulcowych-hamulce-tarczowe-p-1364138.html?review=true w PL trzeba użyc fortelu ,by je odnaleźć ,bo jak wpiszesz tiida to lipa . nie wymieniałem ich w komplecie z tarczami (nie było takiej potrzeby) więc na początku mi kilka razy zapiszczaly ,zanim się dopasowały ,ale później cisza i super hamują! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ja cie nie pier..............a ja myślałem że to takie wielkie tarcze są tylko a to okazuje się że za tarczą bebny z cierniami dla ręcznego niedobrze Im mechanizm bardziej złożony tym bardziej wadliwy !! Manix dzwoniłem dziś z ciekawości do ASO i tak na dzień dzisiejszy wyliczają z orginału Nissan do TIIDA Tarcze przód -880zł +klocki 322zł Tarczo-bębny tył 685zł + klocki 304zł Razem -2191zł - 30% jak dla mnie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ja za przednie ORI zapłaciłem 230zł(2 szt-wyprzedaż) Klocki przednie, po rabatach 30+10 % jak dla mnie (karta+ lojalka) ORI 184zł Kupując BLUE PRINT w "pewnym sklepie, kupujesz tarcze tej samej jakości co nissan .Nissan ma w środku między żebrami chłodzenia nazwę + oznaczenie nr/ori. jak będę miał czas to zrobię fotkę o co kaman. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja cierpieć będę bo mi zamilkli ASO Nissan Pacific Cars a tam miałem w takich cenach jak ty Bo tam mi liczy od serwisowania Almery a teraz Lipa ............... Często Zaborowski ma wyprzedaże . Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 myślę że jak strzelisz "focha" to dołożą Ci te 10% bez problemu ,szczególnie przy zakupach kompletu. Ale Edziu ,toz przy Twoich przebiegach auto prędzej zmienisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Manix co ty Tiida zabalsamowana tak dokładnie jak Tutanchamon Ja nie miałem tak wygodnego i śprytnego samochodu oj prędzej taki będzie widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi