MarekVet Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Witam kolegów, Chciałbym zamontować dodatkowe światło cofania led uruchamiane niezależnie. Widziałem ,że niektóre auta mają montaże w okolicy koła zapasowego wiec może ktoś robi takie uchwyty do Terrano 2 . Będę wdzięczny za jakieś wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ja mam taką lampę,jest to lampa led wessem i po lekkiej przeróbce jest przykręcona do dolnej śruby mocującej zapas. Jak kupisz bardziej płaską lampę to nie będziesz rzeźbił. Polecam zrobić ją na kostce,bo jak chcesz zrzucić zapas ,to odpinasz i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekVet Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Dzięki, Mam koło zabudowane plastikową osłoną i moim zdaniem dodaje to uroku . Myślę o innym rozwiązaniu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Instalację proponuję zrobić w dwojaki sposób. Włączana przy wstecznym automatycznie, plus z włącznika na stałe jak będziesz chciał sobie przy furze podłubać w terenie. Im wyżej tym więcej zobaczysz i kąt będzie aby ludzi nie oślepiać jak po browary podjedziesz pod supermarket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ja tam osłony nie mam,bo po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 dysponuje ktoś schematem dla propozycji @Pio ? ... i przykładem takiego włączniko-przełącznika ? mogłoby to być coś w rodzaju tego z podsufitki do oświetlania wnętrza, z tym że on jest 3-pozycyjny ... a tutaj wystarczył by 2-pozycyjny (coś w rodzaju włącznika schodowego) trzeba by uniknąć sytuacji kiedy przy włączonym "ręcznie" dostanie prąd podczas włączenia "wstecznego" montowałem w domu dwie takie instalacje metodą prób i błędów ... udało się, ale schemat pozostał gdzieś głęboko pod kopułą, bez trepanacji się nie obędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ja mam podpięte pod wsteczne światło, ale z wyłącznikiem aby nie używać na codzień, do remontu przy samochodzie się nadaje to średnio bo świeci z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio999 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 @Lemmy69 nie będę kopiował od kolegów z landrovera zerknij sobie, masz tam prosty schemacik. http://landklinika.pl/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=20&id=26534&Itemid=181 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forester16 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Ja mam podpięte dwie lampy (wessem) w zderzaku-po obu stronach tablicy rejestracyjnej (przykręcone od dołu zderzaka). W wessmanach trzeba patrzeć na rodzaj rozpraszania światła przez szkiełko. Ja mam punktowe, a lepsze by były rozpraszające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 zapomniałem, że tutaj było kilka pomysłów https://plus.google.com/photos/106166290292654336924/albums/5431064188976388929 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Dzięki Panowie za odzew, dzięki @MarekVetza poruszenie tematu ... masz teraz przedstawione plusy i minusy całego rozwiązania Pierwotnie chciałem podpiąć się pod Twój wątek, ale że w planach mam większe modyfikacje przeto "moją" część pozwolę sobie przenieść do tematu który specjalnie po temu założyłem http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/96099-3-lata-z-terrano-dzienniki-gara%C5%BCowe/page-7 Powodzenia i pamiętaj o wszelakich zabezpieczeniach, peszelach i bezpiecznikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi