WuWojtas Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Witajcie, Prędkość ustawiona na tempomacie, a ta która jadę nie pokrywa się jak na tym zdjęciu : Ustawione 150 a auto jedzie 152. Bez sensu. Czy i Wy też tak macie? Będę to przy okazji chciał reklamować w serwisie. Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez WuWojtas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Nie bardzo rozumiem. Czy to Twoje pierwsze doświadczenie z tempomatem? To przecież normalne, że prędkość się wacha (+/-) kilka kilometrów od zadanej prędkości, a z większej górki może przekroczyć znacząco limit, a pod górkę może być mocno poniżej. A na prostej drodze jest w miarę OK - ale też się wacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuWojtas Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 U mnie się nic nie waha, cały czas na różnej prędkości prędkość ustawiona jest inna niż wskazywana przez licznik. Mam właśnie doświadczenie z innego auta, dlatego pytam. Tam tak nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Acha - no to dziwne. W Scenicu też jest dziwna przypoadłość (nie tylko w moim), że zadaną prędkość ustawia się co 2 km/h - ale nie można ustawić tempomatu na 50km/h i 100km/h. Nastawianie przeskakuje z 48 od razu 52 i odpowiednio z 98 na 102. Sensu w tym nie widzę żadnego, ale tak jest. Kto tam projektantów zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 W instrukcji jest dokładnie napisane że tempomat utrzymuje prędkość w zakresie +/- od ustawionej prędkości. Te 2 km/h nie są aż tak znaczące aby coś miały zmienić. Jak dla mnie to trochę wydziwiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Czy wydziwia ? Niby te 2km/h nie jest znaczące ale jeśli przekroczysz je na ograniczeniu prędkości to może "boleć" płacąc mandat lub "łapiąc się w następny przedział mandatowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ja oddał bym auto jakby mnie tak oszukiwało! To po pierwsze <-- żart A po drugie to włącz przy tych 150km/h najlepiej kilka różnych nawigacji wtedy sie dopiero zdziwisz i nie będziesz wiedział co masz reklamować a z reguły to tak jest ze gps nie oszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuWojtas Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Już nie chciałem pisać o porównaniu z nawigacją, bo to temat rzeka... ale na jednym liczniku, żeby byłe różne wartości? Przecież to nie jest trudne do zrobienia, aby auto jechało dokładnie z zadaną wartością. Po prostu ja tutaj widzę błąd w oprogramowaniu komputera auta i tyle. Razi mnie to tylko... Jeździłem innymi autami z tempomatami i nie było takich błędów. Co do prędkości to nie ma znaczenia czy to jest 150km/h czy mniejsza - zawsze prędkość jest o 2 większa od ustawionej. Chciałem tylko zapytać czy Wy też tak macie w swoich autach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Mamy,mamy...przynajmniej ja też tak mam.Ale mając w pamięci zawyżanie prędkości przez liczniki,jakoś mi to zwisa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuWojtas Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Problem został rozwiązany przy ostatniej aktualizacji oprogramowania silnika. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi