lemmy69 Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 @szczur wrzucił foty w "moje terrano ..." , niestety nie dał namiarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Jesli chodzi o blotniki to namiary nie potrzebne na aledrogo tego pelno. Nie ma nigdzie dobrych metalowych. Znalazlem sztuke za 500 a tyle za uzywke nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Necro Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 że tak dodam słowo od siebie, bo sam mam bude 8cm w góre - jeszcze filtr paliwa, którego mocowanie trzeba przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Żeby była jasność ... lista dotyczyła T1 czyzero fałsześć i to domniemanych problemów, bo nie podnosiłem o 3" a jedynie o 2 i przeróbek było naprawdę niewiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 zastało już 2 cale dziś przyszedł poliamid, epoksyd z novol-a bo taki był w sklepie gdzie się zaopatruje w lakiery do firmy. Teraz trzeba do tokarza żeby poliamid poprzycinał na 5 cm odcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 a mogłeś dostać gotowe ode mnie jakbyś wpisał dokładnie w profilu jaki masz samochód to by było nam łatwiej pisać - w dieslu filtr paliwa zostaje gdzie był .... łatwiej kupić dłuższy wężyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) hugh_h no kumam ale nie będe ukrywał że kasowo bardzo patrzę. Mam jeszcze wiele rzeczy do zrobienia przy nim: Kupno błotników + malowanie Regeneracja przekładni Ogarnąć tapicersko w środku ( prowadzę właściwie zakład tapicerski , ale to nie zmienia tego, że na materiał też muszę kasę wydać a niestety w moim zawodzie zawsze 70% ceny to materiał ) Wymiana gumek w przednim zawieszeniu Wymiana oświetlenia przedniego na zderzaku na ledy Malowanie felg stalowych proszkowo I inne ..... Pytanie jeszcze co do panelu ledowego na zderzak warte to coś jest ? : http://allegro.pl/halogen-led-lampa-wielofucyjna-robocza-18x3w-elk-i4498883583.html na razie mam dwa duże okrągłe wesmeny Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez loin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 spoko to normalne podejście .... ale o ile tokarz nie jest znajomym i nie zrobi za flaszkę to niekoniecznie wyjdzie dużo taniej może i daje ale taki półmetrowy to kiepsko moim zdanie się prezentuje na aucie, dwa takie albo jeden długi na dachu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) akurat chce dać na zderzakma tyle by akurat bylo miejsca 50 cm Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez loin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żupol Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 nawiązując do zderzaków - sam zakładałem do mojego nissanka z 2000 te zamienniki plastikowe.kupiłem od gościa z okolic warszawy i powiem że bardzo dobrze wykonane. moim zdaniem lepsze takie niż zjedzone lub oryginały na kolosalną kasę. teraz mam innego tyranka z 96' i też spawam(ale została podłoga i tylne nadkola reszta zdrowa)-powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Pytanko ... czym pomalować te szare oryginalne poszerzenia nadkoli ? o ile w ogolę można tak to nazwać. Potrzebuje przerobić to na kolor czarny. I potrzeba by byla jakiegoś dobrego specyfika na to co by nie odpadło nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 a takich to nie ma .... zetrzeć,zmatowić, odtłuścić i na to podkład do tworzyw i potem farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 kiedyś w golfie odświerzałem plastikowe zderzaki ( no, ABS pewnie) ... jakimś czernidłem, golf poszedł w inne ręce a zderzak został i po 4-5 latach nadal trzyma kolor sorry, odświeŻałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 ja malowałem sprayem do plastików trotona i odpada ... było ze bez podkładu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 to czernidło było w tubie chyba i gąbką rozprowadzane, zderzak stoi za kotłownią i cały czas czarny jest kojarzę jeszcze, że woda po tym jak po tłuszczu spływała, ale nie brudziło ... a przed renowacją zderzaki były siwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Wstepne spawanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 no normalnie jak w bentleyu ręczna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 13 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Robim co mozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 ten amortyzator tak krzywo stoi czy tylko mi się wydaje a co do samego spawania ... w tym samym miejscu miałem budę przegnitą 2 lata wstecz, ale ponitowałem bo nie bardzo było do czego pospawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Generalnie fanem nitowania takich rzeczy nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 nitowanie jest dla emerytów i kobiet w ciąży ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 "exitus acta probat ... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 "exitus acta probat ... " cel uświęca środki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 (edytowane) Panowie bo dalej kolekcjonuje sprzęty ... ten kominek nadaje się do Terrano II ? http://allegro.pl/snorkel-nissan-navara-d21-terrano-1992-2006-i4606343257.html Szukam czegoś w miarę rozsądnego i żeby też nie sterczało jak miotła w wiadra Nikt się nie wypowiedział więc kupiłem w ciemno , jeszcze nie zamontowany ale już nie długo. Co do samego liftu budy u mnie są dwa problemy : Przewód Turbina - Filtr powietrza za krótki do przerobienia oraz jeden z przewodów od wspomagania też okazał się za krótki . aktualnie zostały do przerobienia tylko zderzaki myślę że maks 2 tygodnie i koniec Edytowane 19 Września 2014 przez loin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 I jak , sprawdzałeś tego snorkela? Daj znać jak zainstalujesz i podrzuć na priv skąd jesteś może się gdzieś spikniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi