aabb Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Jak w temacie nagle zaczęła sobie mrugać, nic nie było rozłączane wymieniane itp. Podłączony komputer nie wykazuje żadnych błędów. Da się skasować mruganie za pomocą sposobu ze stacyjką, ale mruganie powraca po kilku godzinach czasami po dwóch dniach. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alv. Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 W moim poprzednim aucie taki problem wynikał z częstego przesuwania fotela - różnica wzrostu między mną a żoną. Nie stykały kable napinaczy pasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 obejrzyj wtyczkę i przewody pod fotelem przesuwając nim w całym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Tęż stawiałem na fotele, wtyczki poruszałem pomogło na dwa dni, fotele są nie ruszane, muszę kupić jakiś kontakt spray i nim potraktować wtyczki. Tylko dlaczego niema błędów na kompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 nie kupuj sprayu, weź miernik i sprawdź przejście we wtyczkach. Można dojść od zewnątrz sądami miernika i sprawdźić czy przewodzi. Poza tym zobacz czy się nie rozłączają jak jeździsz fotelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Fotela nie ruszam, wszystkie przejścia elektryczne są ok, podejrzewam chwilową utratę połączenia elektrycznego np. podczas wstrząsów przy jeździe po dziurach. Tylko dlaczego komputer nie pokazuje błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 wtyczki są pewne, nie ma mowy o wstrząsach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumiak Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Nie pomoge Ci w rozwiązaniu problemu,ale miałem podobny przypadek w primerce p11.Uciekałem na pobocze przed TIRem i od uderzenia o krawężnik zaczęła migać kontrolka poduszki.Komputer nie pokazywał błędów a kontrolka migała.Wszystko było sprawdzone i do tej pory nie wiem co było przyczyną.Auto sprzedałem kuzynce i kontrolka nadal mruga juz 4 lata.Po włączeniu zapłonu gaśnie tak jak powinna,ale po kilku chwilach zaczyna mrugać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) wtyczki są pewne, nie ma mowy o wstrząsach... Skąd taki dogmat? Po sobotnim poruszaniu wtyczkami jest spokój, oby na stałe. Edytowane 9 Września 2014 przez aabb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 bo to są wtyczki specjalne, projektowane by nie sprawiać problemu. To raczej aksjomat a nie dogmat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) Ha Ha cały X-Trail to jeden wielki zaprojektowany problem. A co w tych wtyczkach takiego specjalnego, blaszka wchodzi w drugą blaszkę jak w każdym innym aucie. Edytowane 9 Września 2014 przez aabb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzela33 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Hmmmm ja odpiołem wtyczkę od czujnika pasów i zaczęła mrugac wspomniana kontrolka...da się cos z tym zrobić. ..oczywiscie kostkę podpiołem tak jak była ale za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Hmmmm ja odpiołem wtyczkę od czujnika pasów i zaczęła mrugac wspomniana kontrolka...da się cos z tym zrobić. ..oczywiscie kostkę podpiołem tak jak była ale za późno jest na forum sposób ale po miesiącu pewnie zgaśnie. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59820-n16-resetowanie-sterownika-airbag/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 (edytowane) No i problem powraca, raz po godzinie jazdy raz po dwóch dniach, dalej nie pokazują się żadne błędy ani na kompie ani na kontrolce w trybie diagnostycznym. Fotele raczej wykluczam ponieważ wszystko sprawdziłem i wyczyściłem. Bez kodu błędu mogę pół auta rozebrać bez efektu, może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły. Odnoszę dziwne wrażenie że szybkość wystąpienia usterki od momentu skasowania mocno zależy od temperatury otoczenia. Np temperatura otoczenia 5 stopni kasuję błąd - przejeżdżam 100-200 m kontrolka zaczyna mrugać a przy temperaturze 20 stopni kontrolka mruga po 10-15 km, kilka razy sprawdzone empirycznie. Czy to możliwe ? Aha i w niskich temperaturach poniżej +5 stopni falują wolne obroty (silnik rozgrzany). Edytowane 29 Września 2014 przez aabb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi