krzych69 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Może ktoś pomoże rozwiązać tę zagadkę... Po wyłączeniu zapłonu świeci mi się na wyświetlaczu komputera cyfra 3 : jak na załączonym zdjęciu. Co ciekawe, czasem się nie świeci i wyświetlacz gaśnie po przekręceniu kluczyka. Przewertowałem instrukcję, ale nic nie znalazłem. Ma ktoś podobny przypadek na stanie ? Z autem nic się nie dzieje niepokojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Może ktoś pomoże rozwiązać tę zagadkę... Po wyłączeniu zapłonu świeci mi się na wyświetlaczu komputera cyfra 3 : jak na załączonym zdjęciu. Co ciekawe, czasem się nie świeci i wyświetlacz gaśnie po przekręceniu kluczyka. Przewertowałem instrukcję, ale nic nie znalazłem. Ma ktoś podobny przypadek na stanie ? Z autem nic się nie dzieje niepokojącego. Może to trzeci bieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych69 Opublikowano 14 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Też tak kiedyś pomyślałem , ale... Po pierwsze niezbyt często parkuję na trójce, a po parkowaniu na wstecznym też się świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Zadzwoń do serwisu Nissana......kiedyś coś mi się rzuciło w oczy i prawdopodobnie są to kody serwisowe. Wyświetlają się jakieś cyferki które coś oznaczają od 1 do 7 czy 8......ponieważ nie było mi to do niczego przydatne bo mam Notka pierwszej generacji to nie zaznaczałem tego tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Jesteś, jak sam napisałeś, z 3Miasta więc co się dziwisz. Jak by sie 4 czy inna cyfra wyświetlały zrozumiał bym Twój niepokój, ale 3 to spoko. Żartowałem oczywiście...!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych69 Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) A może to trója z jazdy eco : bo coś mi się widzi, że to wyłazi tylko wtedy, gdy tryb ECO jest włączony. Jeśli chodzi o telefon do serwisu, to nawet wykonałem ich kilka. Dzisiaj jeden z serwisów, który się zainteresował, dostał też mailem fotkę. Póki co cisza w temacie.... EDIT : Hahaha . To jest ocena za Eco Driving. ma ktoś 5 ? Edytowane 15 Września 2014 przez krzych69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Popraw się Pan.... co to jest 3? Nie zamulaj samochodu... zejdź na 1! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych69 Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 No mam teraz moralniaka... Jak będę jeździł na 1, to obaj z autem lepiej się poczujemy, ale.... Zwiędnie więcej stokrotek, zginie o 0,000271 więcej biedronek itd (plus muchy na szybie). Z drugiej strony patrząc, byłbym politycznie poprawny, gdybym jeździł na 5. Może da się kiedyś tak zmodyfikować soft, żeby zawsze 5 pokazywał : wilk syty i owca cała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Jak Ci wyjdzie 1 oznaczało to będzie, że szybciej jesteś u celu więc krócej zatruwasz środowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 oooo oceny za ekopierdolec. Słitaśnie. Szkoda, że tego nie ma w dizlu - ciekawa byłaby by ocena po wypaleniu dpf'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych69 Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Po dpf'ie ocena pewnie na poziomie -372 z perspektywą odrobienia do 0 w 25 lat. Tak sobie pomyślałem, że te oceny powinny mieć jawne kryteria (jak to zwykle z ocenami bywa). Np 5 za to, że po zakupie na 10 lat odstawiłem auto do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisław55 Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Jeżdżę w trybie ECO i nic takiego się nie wyświetliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Musisz jeździć jeszcze oszczędniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisław55 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Średnia na wyświetlaczu 5,7l, mnie się wydaje że wynik zadowalający. Fiat Punto Evo 1.4l palił 7,8 lato, 8,2l zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aronax Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Witam. U mnie też pokazuje się cyfra 3. Czy kolega rozwiązał zagadkę co to onacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych69 Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Jest przecież w wątku : A może to trója z jazdy eco : bo coś mi się widzi, że to wyłazi tylko wtedy, gdy tryb ECO jest włączony. Jeśli chodzi o telefon do serwisu, to nawet wykonałem ich kilka. Dzisiaj jeden z serwisów, który się zainteresował, dostał też mailem fotkę. Póki co cisza w temacie.... EDIT : Hahaha . To jest ocena za Eco Driving. ma ktoś 5 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisław55 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 JEST 5! Dzisiaj jechałem z Ostrowa Wlkp do Poznania, po zatrzymaniu i wyłączeniu zapłonu wyświetlił się napis ECO potem cyfra 5. Średnie spalanie 5,7 przejechane 2000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graphia Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 5,7 i eco? przecież w moim klasycznym 1,6 spokojnie schodzę do 5,6 przy lekkiej jak piórko nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 jakbyś miał nogę lekką jak piórko, byłoby poniżej 5. Tym motorem da się zrobić taki wynik. Przy jeździe bez wyrzeczeń i specjalnych zabiegów da się zmieścić w 5,5 - oczywiście mam na myśli dłuższe odcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisław55 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Powrót z Poznania, również 5. Moje średnie spalanie, przebieg 2300km spadło do 5,6l. Nissanmaniak nie zrozumiałeś o czym pisałem, mianowicie, spalanie średnie po przejechaniu 2000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 bardzo dobry wynik, z czasem będzie jeszcze lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisław55 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Do manix. Samochód kupiony w salonie Polmotor Szczecin, dlatego taki oszczędny. A połączenie z wielkopolską oszczędnością to oszczędność na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Normalnie wypada pogratulować . Ja ostatnio jeżdżę z wyłączonym trybem eco, bo za bardzo mnie drażni rozświetlona decha rozdzielcza, a zwykle poruszam się teraz po zmroku. W sobotę robię dłuższą trasę (ok 600 km), to spróbuję dobić chociaż do 4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejmaciej Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Może ktoś pomoże rozwiązać tę zagadkę... Po wyłączeniu zapłonu świeci mi się na wyświetlaczu komputera cyfra 3 : jak na załączonym zdjęciu. Co ciekawe, czasem się nie świeci i wyświetlacz gaśnie po przekręceniu kluczyka. Przewertowałem instrukcję, ale nic nie znalazłem. Ma ktoś podobny przypadek na stanie ? Z autem nic się nie dzieje niepokojącego. Odpowiedź znajdziesz w instrukcji obsługi na str. 2-8. Jest to wynik jazdy ECO (ocena - podsumowanie). Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi