Badger1s Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) Cześć.Moja skrzynia zaczela wyc jakies 2-3 tygodnie temu. A ze byla juz wymieniona to moglem na tej jezdzic a stara dac do remontu.Chcialem wyslac ja do Huberta.Dzisiaj jednak skrzynia zgrzytnela i chyba lozysko zostalo zmielone, wiec nie mam czasu na wysylanie nigdzie skrzyni.Zaczalem wiec remont sam. Wieczorem jak siade do komputera to wrzuce zdjecia. Remontuje tą starą skrzynie, narazie tej z auta nie wyciągam. Ta zębatka z uszczerbionymi kilkoma zębami nadaje się jeszcze, czy to deklasyfikuje? Edytowane 11 Października 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred77 Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Zależy co było przyczyną wyszczerbienia tych zębów. Jeżeli tylko jakieś nieumiejętne obchodzenie się ze skrzynią lub jakiś odłamek spowodował to uszkodzenie to można na tym jeździć ale jeżeli to od zmęczenia to warto byłoby wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) To jest zębatka od wstecznego, więc obstawiam nieumiejętne obchodzenie się ze skrzynią. A mam pytanie głównie do Huberta. Jak wymieniałeś łożyska to to ze zdjęcia też? Edytowane 11 Października 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 to jest zębatka V tki i wstecznego za razem o ile teraz dobrze pamiętam, wsteczny na nasz rynek nie miał synchronizacji dlatego masz wyszczerbione zęby, oczywiście najlepiej by było ją wymienić, jeżeli chcesz zostawić to musisz stępic te wyłupania. nie wiem o jakie łożysko ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) ono jest właśnie przy V. Odkręca się nakrętke, jest podkładka jakaś i łożysko o które pytam. To na zdjęciu 7 (łożysko igiełkowe wzdłużne) Edytowane 11 Października 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 no trzeba pomierzyć dobrać z katalogu to złożenie igiełkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Ok, dzięki. Chcę ściągnąć wszystkie łożyska i w poniedziałek pojechać i zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 to nie będzie takie "hop siup" z tym zamówieniem, a pod piątką masz dzielone złożenie igiełkowe czy całe ? prawdę mówiąc to naprawa skrzynki nie licząc jej wyciągania z auta była jedną z przyjemniejszy rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 11 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 (edytowane) domyślam się, że łatwo nie będzie niektóre elementy dostać. pod piątką mam 2 (na zdjęciu 8 je widać) wyciąganie skrzyni mam jeszcze przed sobą a może masz gdzieś jeszcze oznaczenia łożysk, które do siebie zamawiałeś? czy niekoniecznie muszą pasować do mojej skrzyni? Edytowane 11 Października 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 ja też grzebie w skrzyniach... ale mam mniej cierpliwości do tyraczki już... rozebrana stara skrzynia została zdiagnozowana jako "do wymiany łożyska i synchronizator jedynki" w "nowej" z kolei synchronizacji nie ma dwójka... zredukowanie 3->2 graniczy z cudem. Mój mechanior dostał polecenie "złożyć z dwóch jedną, po taniości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Też mam taką możliwość bo z tą na aucie mam 3 szt. Jednak wole zrobić to porządnie na nowych łożyskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 skąd wy tyle tych skrzyń bierzecie ja też che jakaś do zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 nie kuś losu, nie wywołuj wilka z lasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Ta która w nim umarła była już 3 niestety. Mam mały problem z dobraniem łożyska igiełkowego wzdłużnego (zdjęcie 7) ma ono: śr wew 33, śr zew 46, grubość 2mm. Niestety wszystkie jakie znajduje w katalogach mają odpowiednio: 30x47x2 bądź 35x52x2. Myślicie, że w sklepie mi dobiorą skądś? Bo z tego co wiem jak ta remontowana skrzynia umarła (kilka ładnych lat temu) przez nie właśnie to w ASO kosztowało podobno 1600zł. A może idzie to dostać gdzieś na amerykańskich stronach, bo Hubert chyba tam synchronizatory zamawiał, jeśli dobrze kojarzę? Tylko ze znalezieniem ich mam problem. Może ktoś pomóc? Edytowane 12 Października 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 a napewno ma Φwen 33 ? tak mam nawet komplet do oddana w dobrej cenie no uprzedzałem że kilka to niestandardowe sa i tylko aso (pewnie z 200zł) albo z usa (z $10) ale to szukaj po nr częsci z usa będzie szło do 8 tygodni, a ty chcesz na teraz no i wysyłka soporo wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 mówisz masz... chcesz środek skrzyni do zabawy? bo jak z dwóch zlożę jedną to zgodnie z prawami matematyki... jedna zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Akurat zlozenie igielkowe udalo sie dostac, zobaczymy jak jak wyglada dopiero jak przyjdzie. Problem jest: lozyskiem od zebatki wstecznego, lozyskiem laczacym walek sprzeglowy z tym drugim, oraz z lozyskiem waleczkowym (idzie dostac ale ma mniej waleczkow). Akurat zlozenie igielkowe udalo sie dostac, zobaczymy jak jak wyglada dopiero jak przyjdzie. Problem jest: lozyskiem od zebatki wstecznego, lozyskiem laczacym walek sprzeglowy z tym drugim, oraz z lozyskiem waleczkowym (idzie dostac ale ma mniej waleczkow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 to łączące ona wałki to chodzi o złożenie 20x26x20 ? że nie mają a tamto jest to ciekawe jakiej firmy i jakie ma oznaczenie ? norma nie podaje ile ma byc elementów tocznych w łozysku - poszukaj innego producenta lub innej konstrukcji. proponuje koyo, ntn, nashi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Nie mieli tego. Ale jutro gdzie indziej pojade sie zapytac. A firmy i oznaczenia nie znam, zobaczymy jak przyjedzie czy to to wgl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 jak CX to nawet nie trac czasu na ich zakładanie, a to złożenie do łaczenia wałków to dośc popularne jest powinno być coś koło 20zł za NTN mówisz masz... chcesz środek skrzyni do zabawy? bo jak z dwóch zlożę jedną to zgodnie z prawami matematyki... jedna zostanie jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) CX to firma, czy oznaczenie? Czyli jak mam to waleczkowe sa tam walek obok walka, to moglbym zalozyc tez waleczkowe, ale takie z koszykiem i walki sa w odstepach? Znaczy wiem ze moge, bo wymiary te same tylko, czy wytrzyma? Edytowane 13 Października 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 firma ... specjalizuje się w łożyskach do odkurzaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) To raczej nie bedzie ta. Poprosilem o wyzsza polke lozysk Edytowane 13 Października 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 im więcej wałeczków tym większa nośność - koszyczek musi jakiś być To raczej nie bedzie ta. Poprosilem o wyzsza polke lozysk uważaj bo mogą po prostu lezec na wyższej półce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 14 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) z tych co miał na sklepie to ntn i skf, z tych co zamawiał nie wiem jeszcze jakie. tak, tak, wiem, tylko, czy będzie wystarczająca, żeby nie trzeba było niedługo znów rozbierać skrzyni, bo nośność była za mała Wiec dzisiaj przyszly lozyska, wszystkie byly odpowiednie po za tym zlozeniem igielkowym (lozyskiem igielkowym poprzecznym) nie bylo to ani igielkowe ani poprzeczne. Gosciowi sie poprostu wymiary zgadzaly, wiec zamowil. Zlozylem dzisiaj juz prawie mechanizm skrzyni. Edytowane 14 Października 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi