Gość chiquito Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 witam was zastanawiam sie co sie stalo z moim samochodzikiem. dzisiaj rano wsiadlem jak codzien, wlozylem kluczyk, przekrecam i... nic zero reakcji, kurcze mowie co jest?? nawet nie cyknelo, kontrolki sie zapalily. ale ze nie lubie sie poddawac to wylaczylem urzadzenia elektryczne, przestawilem chyba na tryb pracy tylko na benzynie i za ktoryms razem w koncu zalapal i odpalil. przelaczylem go pozniej zeby na gazie podazal i tak do pracy dojechalem, pod praca postanowilem sprawdzic o co chodzi i?? znowu powtorka, tyle ze tym razem nie zdolalem przelaczyc na benzynke bo ten przelacznik sie nie zaswiecil nawet, ale za ktoryms przekreceniem kluczyka dalem rade i odpalil... i tak sie zastanawiam czego to wina, samochod sie zachowuje jakby rozrusznik nie dostawal zasilania i nie reaguje, dopiero za kolejnym przekreceniem kluczyka nastepuje reakcja... drodzy uzytkownicy almerek i innych nissanow-prosze pomozcie bo chcialem wyeliminowac ta usterke jak najszybciej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 sprawdz stan przewodoow od rozrusznika i zaplonowych. zerknij tez na sam akumulator i klemy. moze ci poprostu siada akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 wydaje mi sie ze gdyby akumulator siadal to by nie odpalal. bo kwestia jest taka ze rozrusznik poprostu nie zalapuje, zero reakcji na przekrecenie kluczyka, a jak zalapie to odpala od razu, wiec akumulator tu chyba jest ok, moze to faktycznie przewody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomiszu Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 sprawdź dokładnie klemy jeżeli jest wytrącony biały lub zielonkawy osad to usuń i przejadź całość drobniutkim papierem ściernym. jeżeli to nie to i nie kable - pewnie rozrusznik... :? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 A czujnik położenia wału korbowego miałeś wymieniany na gwarancji? Jeśli nie to obstawiałbym właśnie jego. Identyczny przypadek miał niedawno mój przyjaciel... Od kiedy jeździ na gazie zapomniał utrzymywać stały poziom paliwa w baku i zatał pompkę paliwa. Ale jemu przynajmniej się kontrolki świeciły... pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 nie sprawdzalem czujnika-nawet mnie tym nie strasz:(, kontrolki sie swieca i paliwo jest w samochodzie zawsze a drogi taki czujnik??sprawdze od podstaw wszystko zeby nie wydawac od razu fortuny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 nie sprawdzalem czujnika-nawet mnie tym nie strasz:(,kontrolki sie swieca i paliwo jest w samochodzie zawsze a drogi taki czujnik??sprawdze od podstaw wszystko zeby nie wydawac od razu fortuny... Nie straszę Cię, po prostu wiem, że była swego czasu akcja wymiany czujników bo padały jak muchy... Paru naszych klubowiczów przekonało się na własnej skórze. Nie mam pojęcia jaka jest tego cena, bo wszyscy znani mi użytkownicy N16 wymieniali za free na gwarancji... Pewnie, że sprawdź wszystko, tym bardziej, że jak podłączysz się pod komputer to jeśli masz uszkodzony czujnik to natychmiast Ci to pokaże. Powodzenia. Daj koniecznie znać jak coś ustalisz. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Ostatnio skończyły mi się szczotki w rozruszniku i objaw był taki, że wirnik się nie kręcił, ale słychać było jak jest bendix wyrzucany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawczynski Marcin Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Mo się wydaje że to ci NATS szwankuje ( o ile masz ) jaw mojej N15 miałem tez taki objaw:( skonczyło sie w ASO. :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 sprobujee jeszcze w domu zakrecic drugim kluczykiem zobaczymy jak sie zachowa. w kazdym badz razie jade dzisiaj do mechanika i mam nadzieje ze szybko moja sytuacje rozwiaze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 sprobujee jeszcze w domu zakrecic drugim kluczykiemzobaczymy jak sie zachowa. w kazdym badz razie jade dzisiaj do mechanika i mam nadzieje ze szybko moja sytuacje rozwiaze... Drugi kluczyk nic nie da. Jeśli NATS nawalił, to napewno nie chodzi o kluczyk... pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 to nic mi nie zostalo jak czekac na wyrok pana mechanika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 to nic mi nie zostalo jak czekac na wyrok pana mechanika... Pomódl się przed wizytą, żeby to nie okazał się NATS, bo w przeciwnym wypadku czeka Cię wizyta w pewnym ASO, które ostatnio trochę zmieszałeś z błotem No chyba, że wybierzesz się na wycieczkę za miasto pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 no i bylem przed chwilka jeszcze raz w samochodzie- zobaczyc czy jeszcze zyje, ...jak dojechalem do pracy to go na benzynke na sam koniec przelaczylem. i odpala za kazdym razem smyk:) czy moze to byc np. komputera od instalacji gazowej??? czy tylko szczesliwy zbieg okolicznosci?? wizyta i tak mnie nie ominie, ale ciekawy jestem co to sie z nim dzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 no i bylem przed chwilka jeszcze raz w samochodzie- zobaczyc czy jeszcze zyje, ...jak dojechalem do pracy to go na benzynke na sam koniec przelaczylem. i odpala za kazdym razem smyk:) czy moze to byc np. komputera od instalacji gazowej??? czy tylko szczesliwy zbieg okolicznosci?? wizyta i tak mnie nie ominie, ale ciekawy jestem co to sie z nim dzieje:) Ja bym obstawiał szczęśliwy zbieg okoliczności ewentualnie połączył go z faktem że problemy z odpaleniem miałeś na zimnym silniku, a na rozgrzanym, tylko lekko ostudzonym już nie. Komputer od gazu robiłby problemy tylko przy zmianie zasilania z benzyny na gaz. Rozumiem, że zawsze odpalasz na benzynie, więc rozruch powinien odbywać się bez problemu. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 tak odpalam zawsze na beznynie,no nic niestety tu nie wymyslimy, zobaczymy jaka bedzie diagnoza warsztatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Unikat Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 najprawdopodobniej masz do wymiana antene immobilizera , zobacz czy jak przekręcasz kluczyk pali się kontrolka immo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 A ile latek ma Twój akumulatorek? Ostatnio robi się chłodno i wilgotno, więc przy kiepskim akumulatorze to byś miał takie objawy o jakich piszesz, ewentualnie klemy, zacisk na rozruszniku. To że kontrolki świecą a rorusznik pada to mi wybiutnie podpada pod to co napisałem Nie mówcie mi,że to usterka czujnioka położenia wału bo chyba zwątpię w markę, przynajmniej tą w wydaniu 2001-2005 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 akumulator ma tyle lat co i autko, jest z 2003 r. - dzisiaj bedzie diagnoza wiec nie omieszkam sie dzisiaj nia z wami podzielic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 no i autko odebralem, panowie je testowali i sprawdzali ze wszystkich mozliwych stron, podlaczyli do kompa i pokazal: "Diagnoza sterownikow NISSAN ECCS 2 Pamiec bledow: *P1614 Elektron. blokada pojazdu Prawdopodobienstwo ilosc usterek 1" Rozmwialem z Panem Mucha i stwierdzil ze to nie powinna byc wina tego bledu, ale nic innego nie wykryli a samochod odpala normalnie. Tak to jest ze jak zawozisz mechanikowi samochod to akurat usterka zanika kiedy on ja chce znalezc. Mam nadzieje ze wykasowanie bledu zapobiegnie ponownym moim przygodom z odpalaniem. Koszt uslugi 50 zł chyba nie duzo, mam tylko nadzieje ze jednorazowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Unikat Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Błąd P1614 - możliwości są dwie...antena immobilizera do wymiany lub tzw smart entrance albo time control unit jak kto woli ale bardziej antena immo...musze Cie zmartwić...wykasowanie błędu nie pomoże na długo:(Usterka powróci:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 wiesz jak mi padnie immo to poprostu go odlacze,przypuszczalnie taniej bedzie zalozyc alarm i antynapad niz reperowac immo, a jak nie to tez dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Unikat Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 to gówno kosztuje prawie tysiaka...mowie o oryginale i znajduje sie pod kierownica...jak zdejmiesz plastikowo obudowe pod kierownica to ja zobaczysz...a z wurzuceniem tego...hmmm mozna próbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 wiec alarm jest bardziej korzystna opcja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 najprawdopodobniej masz do wymiana antene immobilizera , zobacz czy jak przekręcasz kluczyk pali się kontrolka immo to wlasnie jest przyczyna, dokladnie takie objawy... znalazlem na to sposob, czekam az mignie ta kontrolka:), tzn ze zalapala... conajmniej jak w dieselu...hehehe no teraz juz jestem w fazie rozmow z panem u ktorego bede zakladal alarm, ma sie dowiedziec o tym naszym super immo ....i bedziemy myslec co dalej z tym robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi