hugh_h Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Wygląda na to że mnie czeka próba reanimacji przekładni kierowniczej. Dzisiaj zrobiłem test i dokręciłem regulację naprawdę konkretnie no i co i g..no. Czyli luz się zmniejszyły ale bez przesady szaleństwa nie ma za to już chodzi tak ciężko że nie wraca na środek - śmiesznie sie tak jeździ no ale cóż wniosek takie że umarła ! podejrzewam że używki sensownej sie nie dorwie więc zostaje regeneracja pewnie z 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 E no, to chyba pierwszy tu na forum przypadek żeby padła przekładnia ... Wniosek, że nie padają aż tak często czyli lepiej kupić używkę z zapasem na regulacji A przede wszystkim taniej niż regeneracja powinno wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 dzoniłem po paru warsztatach i krzycza 800zł ale.... jak gościowi dokłądnie opowiedziałem jak wygląda sytuacja to stwierdził ze to raczej nie jest do naprawy skoro na regulacji luzy sie nie skasowały to już niewiele mozna z tym zrobić no to szukam przekładni.. od t2 będzie miała inny rozstaw otworów co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 minimalnie ... z 3 mm ... pilnikiem da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 moja też ma luz i zastanawiam się kupić z jakiegoś terrano z 2003 - 2004 rok ... powinny byc najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 możesz jeszcze spróbować zniwelować luz, u Huberta już regulacja się skończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loin Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 ja też wprowadzałem modyfikacje tą śrubką i guzik to dało. Może niby coś lepiej, ale do prawidłowego efektu daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 no normalnie odpowiedź jak u moich studentów .... oczywiście prawidłowa ale weź sie z niej coś dowiedz jaka ma być wartość ... prawidłowa i odpowiednia luz powinien być taki że go ręką nie wyczuwasz za bardzo, ja mam na obwodzie kierownicy tak ruch ze 20-30mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 ja mówię o samej przekładni, bo całość to wiadomo że wychodzi zdecydowany wyraźny luz u mnie jest taki że mi to przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 oj zawsze są jakieś inne ... prędzej czy później, u mnie aktualnie końcówki są ok. ale to o czym mówisz że się źle prowadzi to raczej kwestia jak przekładnia chodzi ciężko i nie wraca ładnie na środek chyba, jak porównuje do innych samochodów to jest koszmar. trzymam ręką za ramie przekładni i macham wałkiem od kierownicy da sie to zrobić od strony koła samemu wtedy można wyczuć co się dzieje na przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 no jakby nie nie mogę się do tego momentu zbliżyć, bo teraz mi się jeździło ładnie na wprost no ale kierownik nie wracał, przyczepka ma 215 szerokości i naprawdę czasem ciężko zmieścić się na pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Hubert jak zwykle dąży do perfekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 gdzieś trzeba dążyć .... jakiś celu być musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 oj wiesz co zawsze może być lepiej .... i zawszę dzieli to tylko tyle o tyci tyci i tak ciągle granica sie przesuwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 tak mi wpadło przed chwilą że regeneracje robią na allgro p o350 400 zł jak coś tylko co wymieniają to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 uszczelniacze pewnie tylko jak cieknie wspoma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 niby gwara rok lub dwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Pasjonat marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 prawde mówiąc to nie mam nic do tej firmy na + w tej chwili nawet nie ma nznaczka na masce .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 co to za kod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 co to za kod ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qubuś Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Mam u siebie problem z przekłądnią, a dokłądniej taki, że cieknie. Poci się przy drążku kierowniczym i dość mocno przy wąsie. Czy do tych uszczelniaczy można się dostać i wymienić je w domu? Czy to jakaś bardziej skomplikowana procedura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysy Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 (edytowane) uszczelniacze wymienił byś może i sam pytanie w jakim stanie są części wałka i ślimaka na którym pracowały .chodzi o rysy przetarcia ogólnie zużycie.morzesz kupić używkę pytanie ile pochodzi albo zregenerować w firmie zajmującej się tym profesjonalnie Edytowane 11 Lutego 2015 przez łysy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 ja mam przekładnie do t2 jak byś chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi