JACKO29 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Turbina wróciła do życia... sama pod serwisem K...waaaaa! Jak z zębem u dentysty,przestaje boleć. W drodze powrotnej spalanie spadło do dawnego poziomu. Jedno co panowie stwierdzili to błąd ładowania akumulatora.Był ładowany wysokim prądem...w samochodzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zrobili coś z tym ładowaniem, kurcze nie wolna wierzyć w to co pokazuje w menu psełdoserwisowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Wykasowali tylko błędy.Kuba,co serwis może,jak tam są elektrycy zero jedynkowi.Do takich robót to trzeba kogoś z pasją,zacięciem,a takich w serwisie si\e nie znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoboolLFC Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Mi się nie otwierają drzwi tylne od strony pasażera i pojechałem z tym na serwis,pod salonem pyk i się otwierają wiec usterki nie stwierdzili. Wróciłem do domu i się nie otwierają co za pojeb. samochód to szok. Jakiś dziwny świerszcz w środku trzeszczy i nie mogę go zlokalizować jak radia nie włącze to nerwicy się idzie nabawić. A z tym metalicznym dzwiękiem na niskich obrotach to rozrząd na bank tez tak miałem i wymienili na nowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 I niech ktoś powie teraz, że samochód nie ma duszy. To niemal żywa istota, która boi się weterynarza..., tfu, mechanika, dlatego udaje przed nim zdrowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Sir Colinsie masz rację lepiej pojechać z QQ do weterynarza przynajmie nie spapra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Mi się nie otwierają drzwi tylne od strony pasażera i pojechałem z tym na serwis,pod salonem pyk i się otwierają wiec usterki nie stwierdzili. Wróciłem do domu i się nie otwierają co za pojeb. samochód to szok. Jakiś dziwny świerszcz w środku trzeszczy i nie mogę go zlokalizować jak radia nie włącze to nerwicy się idzie nabawić. A z tym metalicznym dzwiękiem na niskich obrotach to rozrząd na bank tez tak miałem i wymienili na nowy.Co to są wg Was te niskie obroty? Tak na przyszłość czego i kiedy nasłuchiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Niskie obroty - obroty zbliżone do tych, które silnik ma na biegu jałowym (na luzie). Czego nasłuchiwać? Słuchaj tylko głosu swojego rozsądku, czasem żony (teściowej nie), a w samochodzie tylko radia, by cieszyć się jazdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Facet nigdy nie powinien narzekać na żonę i samochód - przecież sam wybierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Albo cierpi z musu Na biegu jałowym jak silnik nie nagrzany słychać coś podobnego do terkotania serwis twierdzi że to zaworek, jaki nie mam pojęcia, po nagrzaniu świerszczyk ucieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Niskie obroty - obroty zbliżone do tych, które silnik ma na biegu jałowym (na luzie). Czego nasłuchiwać? Słuchaj tylko głosu swojego rozsądku, czasem żony (teściowej nie), a w samochodzie tylko radia, by cieszyć się jazdą. Myślałem, że chodzi o 2-3krpm, bo ludzie donoszą, że wtedy slychać rozrząd. No to w takim razie u mnie na razie nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 W temacie naprawiania się QQ przed serwisem. Ostatnio podjechałem pod serwis i akurat zaczęły piszczeć czujniki, wysiadam, zostawiam auto bez gaszenia i wracam z serwisantem - faktycznie stwierdza, że piszczą, przyjął zgłoszenie. Po przeglądzie dostaję auto i info, że podobno czymś tam przeczyścili czujniki i nie piszczą. Wsiadam, jadę - faktycznie nie piszczą. Po 20 km ponownie piszczą. Ocena serwisu - pała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Echhhhh...serwisy.No i co z tego,że byłem,no i co z tego,że się naprawił,jak w czasie jazdy od 2000 obr podczas przyspieszania czasami czuć delikatne poszarpywanie,spalanie spadło,ale i tak jest o 1L wyższe niż normalnie.Muszę poszukać zaworu N75 do Kaśki i samemu wymienić,bo z gamoniami z ASO na ten temat to ja nie pogadam,...za długo trwałoby tłumaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olimpkrk Opublikowano 28 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Hej. Przymierzam sie do zakupu qq ale ludzie mnie odwodza od diesla co lepsze diesel 1.5 z 2014 czy 1.2 benzyniak z 2014? Jesli chodzi o awaryjnosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Hej. Przymierzam sie do zakupu qq ale ludzie mnie odwodza od diesla co lepsze diesel 1.5 z 2014 czy 1.2 benzyniak z 2014? Jesli chodzi o awaryjnosc? Powtarzasz się http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/106023-qashqai-j11-a-inne-modeleoferty/?view=findpost&p=1197816 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olimpkrk Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Tam nie otrzymalem odpowiedzi wiec napisalem tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Osobiście gdybym miał teraz wybierać pomiędzy silnikami ,to mając juz praktyczne rozeznanie w jednostkach wybrałbym 1...6 ,tak 1.6 130KM trochę głośniejszy od 1.2 benzyny ale silnik fajny ,oszczędny i w miarę mocny.Tak do miasta,jak i na trasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olimpkrk Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 A jak w porownaniu do awaryjnosci? Czytalem ze benzyniak bezpieczniejszy bo mniej rzeczy moze ulegnac awarii niz w dieslu 1.5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Niech się wypowiedzą Ci ,którym przyszło użytkować diesla,ja jeździłem zbyt krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Myślałem, że chodzi o 2-3krpm, bo ludzie donoszą, że wtedy slychać rozrząd. No to w takim razie u mnie na razie nie słychać U mnie do 1500 słychać metaliczny dźwięk, ale tylko pod obciążeniem. Na jałowym cichutko, powyżej tej granicy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Hej. Przymierzam sie do zakupu qq ale ludzie mnie odwodza od diesla co lepsze diesel 1.5 z 2014 czy 1.2 benzyniak z 2014? Jesli chodzi o awaryjnosc? Zgadzam się z Jackiem, zdecydowanie bierz 1.6, spalanie może odrobinę większe, ale też i fajniej jedzie i raczej bez problemów z awariami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olimpkrk Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 1.6 benzyne czy 1.6 diesel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Myszorek mówił o benzynie 1.6 ja o dieslu.Obydwa warte zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jacek - zwłaszcza 1,6 DIG-T ze swoją sondą lambda Co do 1,6 diesel to miałem kilka razy QQ z tym silnikiem jako auto zastępcze i bardzo pozytywne wyrażenia mam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jacek - zwłaszcza 1,6 DIG-T ze swoją sondą lambda Co do 1,6 diesel to miałem kilka razy QQ z tym silnikiem jako auto zastępcze i bardzo pozytywne wyrażenia mam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Hej.Współczuję i mam nadzieję, że twój egzemplarz jest niechlubnym wyjątkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi