Gość ryba Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Zaczełam miesiąc temu szukać polecanych przez wszystkich JANMORÓW nie było ale był za to BOSCH - wyluzowałam się. Zaczęłam ponownie ale przezornie szukałam Boscha oczywiście nie ma nawet w serwisach boscha. Udało mi się w końcu kupić zamienniki boszowskie cokolwiek to znaczy. Uradowana zabrałam się za wymienianie... przy wyciąganiu przewodów urwała mi się niezauważenie końcówka, wsadziłam tam kabelek i wszystko było niby tak jak powinno. Nie odpalił. Myślę sobie napewno coś się przestawiło odłączyłam wszystkie przewody i wyczyściłam kopułę, sprawdziłam stan palca iskrownika itd. I czego zapomniałam??? ... Zapamiętać kolejności kabli, wiedziałam który gar jest pierwszy i w sumie to mnie uratowało. Męczyłam się z tą układanką 4 h, i tak nie wiem jaka jest kolejność :wink: PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Kolejność : 1-3-4-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Zgodnie z obrotami silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Zgodnie z obrotami silnika Ale mi chodziło o to jak się patrzy na aparat zapłonowy 1-3-4-2 od 1 do 2 wstronę zegara na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzennio Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Też ostatnio wymieniałem, Janmory są w ich sklepie internetowym. Dzien po założeniu chodzą OK. Co do kolejności to u mnie na kopułce są numerki, a cylindry od lewej 1-2-3-4. Zawsze można zobaczyć, czy nie masz numerków na kopułce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Przeciwnie do ruchu wskazówek zegara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KOSA Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 szacunek dla kobiety która wie co to kopułka................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacbar Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 jeżeli kopułka ma numery to 1 z kopułki podłączasz do 1-go cylindra, 2 z kopułki do 3-go cylindra, 3 z kopułki do 4-go cylindra, a 4 z kopułki do 2-go cylindra, może być tak że będzie tylko na kopułce zaznaczone tylko gniazdko 1-go cylindra wtedy kolejność na kopułce jest zgodna z ruchem wskazówek zegara czyli w prawo. powodzenia ja też wymieniłem przewody na janmory o dziwo w sklepie kupiłem o 10zł taniej niż w internecie (z kosztem przesyłki) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzennio Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Dla niewiedzacych co to kopulka: To to cos z czego wychodza kable do glowicy, czyli jak kto woli silnika :wink: Kobiety tez wiedza co i jak, no, moze nie zawsze. Pewna studentka wydzialu elektrycznego (moja kolezanka) podlanczajac akumulator po podladowaniu zle go postawila. Ciezko bylo tylko z kablami, bo jakies takie przykrutkie... Ale sie udalo! + z akumulatora podlaczyla do kabla polaczonego z nadwoziem. Zjawiska dzwiekowe i swietlne daly jej do zrozumienia, ze zle to zrobila :twisted: Pozdrawiam wszystkie panie :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 ... Zapamiętać kolejności kabli, wiedziałam który gar jest pierwszy i w sumie to mnie uratowało. Męczyłam się z tą układanką 4 h, i tak nie wiem jaka jest kolejność :wink: PZD przeciez na kopulce jak sie przyjrzec sa wytloczone numerki i ciezko sie pomylic - wiedzac o tak istotnym szczegole ze kolejnosc kabelkow jest istotna... ale i tak respekt dla kobiety za samodzielna probe !@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Eee teraz to już wszystko wiem bo rozkręciłam kopułkę i doszłam po kolei co gdzie ma być. Wyczyściłam wszystkie styki ( :shock: jaki tam był syf) Na mojej nie ma wytłoczonych numerków, chyba żeby od razu pomoc drogową wzywać! Autor Wiadomość Głowę bym dała że zgodnie z ruchem wskazówek, ale ok. Pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 I właśnie dlatego kochamy was, blondynki :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 I właśnie dlatego kochamy was, blondynki :!: Ale o soo chozi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 szacunek dla kobiety która wie co to kopułka................... Tak jest szacuneczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kolter Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 A najlepiej wymieniać pojedyńczo.Uniknie się problemów z zapamiętaniem kolejnosci.Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Ej ludzie a nie latwiej odlaczac kable pojedynczo i zastepowac nowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwasar Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Ja tak zrobiłem (wymieniłem pojedyńczo). Miałem jeszcze łatwiej, bo stare kable były czarne, a nowe niebieskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krzych Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 jeżeli kopułka ma numery to 1 z kopułki podłączasz do 1-go cylindra,2 z kopułki do 3-go cylindra, 3 z kopułki do 4-go cylindra, a 4 z kopułki do 2-go cylindra Cos chyba nie tak. Na kopułce jesli sa wytłoczone numery to oznaczają one nr cylindra i trzeba je podłaczyć z godnie z tą numeracją czyli 1 do 1-ego, 2 do 2-ego, itd. Przynajmniej tak jest w moim przypadku i w dodatku na oryginalnych przewodach Nissana miałe takze numerki, chociaż z przewodami nie problem bo każdy z nich ma inną długość. Ja osobiscie zmieniłem na angielskie przewody PowerTech i poki co jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Ja też zmieniałem pojedyńczo i wszystko jest wporzo ! Dla nie wprawionych polecam ten sposób, jak miałem poldka to przewody wymieniałem z zamkniętymi oczami Pozdrawiam : Yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ryba Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Ja też zmieniałam pojedynczo po kolei ale ze starego kabla urwała mi się końcówka oczywiście jej nie widziałam i wetknęłam nowy (kabel od cewki do aparatu) i nie było styku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi