Guest daniellus Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Jak dobrać się do żarówek w tylnych lampach? Przepaliła mi się żarówa stopu i zastanawiam się czy nie będę musiał odkręcać lampy. Wybaczcie jestem laikiem i mam to autko dopiero kilka dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ryba Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 U mnie w sedanie jak otworzę klapę to tam od środka są takie jakby drzwiczki wycięte w tapicerce i tam są żaróweczki Pzd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daniellus Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 U mnie chyba nie. Jutro przyjże się temu bliżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Griszka Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 a jakie masz nadwozie? bo jeśli hatchback, to w P10 ja też miałem dostęp do lamp od strony bagażnika... (w P11 też tak jest) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daniellus Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 mam kombi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Griszka Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 nie miałem do czynienia z P10 kombi, ale jeśli w P10 sedanie i hatchbacku jak również w P11 hatchbacku i kombi (takie posiadam) dostęp jest od strony bagażnika przez "okienka" w tapicerce - to można domniemywać, że i u Ciebie też jest podobnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Lotnik Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 W moim P10 też jak u kolegów dojście jest od strony bagażnika przez wycięte klapki. Napewno u ciebie jest tak samo, tylko dokładnie popatrz w kufer... PZD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafał L Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 To musisz odkręcić cały klosz. Prosta sprawa, to te dwie śruby które są widoczne przy lampie po otworzeniu klapy bagażnika. Odkręcasz je potem podnosisz lekko do góry ( na dole lampy jest taki plastykowy bolec) i już masz wszystko na wierzchu. 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 napewno jest dojście bez odkręcania lampy :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafał L Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 napewno jest dojście bez odkręcania lampy :wink: W W10 napewno nie ma :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piomal Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 W10 to w ogóle jakiś dziwny samochód - nic się nie zgadza z normalną primerą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DINO Posted October 6, 2005 Share Posted October 6, 2005 W10 to w ogóle jakiś dziwny samochód - nic się nie zgadza z normalną primerą... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafał L Posted October 7, 2005 Share Posted October 7, 2005 W10 to w ogóle jakiś dziwny samochód - nic się nie zgadza z normalną primerą... Nie jest tak tragicznie :wink: A różnice sa nieznaczne :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Elmis Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Ajakie są różnice? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daniellus Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 No przede wszystkim buda. W przednim zawieszeniu nie znajdziesz górnych wachaczy w W10, tak często niedomagających w P10. Innych różnic jeszcze też nie poznałem. Wszystko w swoim czasie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafał L Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Zaczne od przodu: -kierunkowskazy przód -zderzaki przód i tył -błotniki przód -drzwi przód i tył -lusterka -klamki -szyby -dach -błotniki tył -tylna klapa -tylne światła -zawieszenie przód i tył -wnętrze od przednich siedzeń w tył Jeszcze pewnie kilka by się znalazło Więc różnice są nieznaczne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Elmis Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 A brdziej dokładnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafał L Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Najważniejsze to chyba zawieszenie. W W10 z przodu są McPhersony a w P10 jest zawieszenie wielowahaczowe. Z tytłu mamy zawieszenie półniezależne z dwoma wachaczami poprzecznymi zespolonymi belką a także drązek reakcyjny Panhandra, a w P10 niezależne. Jeśli chodzi o blachy, światła, szyby itd. to chyba widać :?: Takie same są tylko silniki, skrzynie biegów, sprzęgła, deski rozdzielcze... Poszukaj dobrze na forum było tego sporo 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Elmis Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Dzięki i za to . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daniellus Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Gdzieś na forum wyczytałem o możliwości regulacji nachylenia oparć przy tylnej kanapie w W10. To prawda?? Ja nie mogę czegoś takiego znaleźć w mojej nysce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest primeraW10 Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Jak dobrać się do żarówek w tylnych lampach?Przepaliła mi się żarówa stopu i zastanawiam się czy nie będę musiał odkręcać lampy. Wybaczcie jestem laikiem i mam to autko dopiero kilka dni. podnosisz klape i odkrecasz dwie srobki (klucz 10 lub srobokret krzyzakowy) przy lampie, wyciagasz ja (do blotnika jest mocowana na kolki do wsuwania) i z tylu masz panel z zarowkami, wymieniasz ktora chcesz i po klopocie pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Elmis Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Gdzieś na forum wyczytałem o możliwości regulacji nachylenia oparć przy tylnej kanapie w W10. To prawda?? Ja nie mogę czegoś takiego znaleźć w mojej nysce. wiesz jak sie rozkłada do przodu?To tak samo do tyłu tylko musisz oparcie delikatnie nachylać do tyłu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest primeraW10 Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Gdzieś na forum wyczytałem o możliwości regulacji nachylenia oparć przy tylnej kanapie w W10. To prawda?? Ja nie mogę czegoś takiego znaleźć w mojej nysce. z boku przy kanapie masz takie dinksy do kladzenia oparc podnies je i pochyl oparcie do tylu i pusc, powinno sie zazebic i oparcia juz masz pochylone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest daniellus Posted October 13, 2005 Share Posted October 13, 2005 Poszedłem sprawdzić -działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts