CaptainRandall Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Wyglada na to, ze Nissan zmienil oferte / cennik w Polsce i silnik 130 dCi nie jest juz oferowany. Slabe wyniki sprzedazy? Zrodlo http://www.nissan.pl/PL/pl/vehicle/crossovers/new-qashqai/prices-and-equipment/prices-and-specifications.html. Pojawila, ze tez zagadkowa wersja n-tec, ktora po odswiezeniu okna przegladarki zniknela, chyba wlasnie cos sie dzieje w temacie aktualizacji cennikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 z tego co mi wiadomo to jest problem z dostepnością wersji 1.6dci stąd do końca roku 2014r. bardzo mocno ograniczona dostepność wersji 1.6dci a tak to nic się nie zmiania ( zmina w dostepnosci wersji 1.6dci trwa od września jak sie nie mylę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 No i - co pisałem w innym - wątku: qashqai 1.2 poprawił przyspieszenie do setki o prawie pół sekundy ;-) i zaczęli dawać mniejsze zbiorniki paliwa ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Wyjeli by mu kolo zapasowe to by ponizej 10s bylo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 z tego co mi wiadomo to jest problem z dostepnością wersji 1.6dci stąd do końca roku 2014r. bardzo mocno ograniczona dostepność wersji 1.6dci a tak to nic się nie zmiania ( zmina w dostepnosci wersji 1.6dci trwa od września jak sie nie mylę ) Tak, wiem bo na swoje dCi bede czekal do 7miu miesiecy. Zdziwilo mnie tylko, ze zdjeli ten silnik calkiem z oferty. Pojawil sie za to nowy "trim" n-tec, ktory przypomina nieco okrojona Tekne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechia Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Podczas dni otwartych X-Trail pytałem się o silniki i dostałem informacje że silników 1,6 dci brakuje do tego samochodu . Dlatego jest ograniczenie w dostępności tego silnika w QQ aby wystarczyło na nowy model X-Trail. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Podczas dni otwartych X-Trail pytałem się o silniki i dostałem informacje że silników 1,6 dci brakuje do tego samochodu . Dlatego jest ograniczenie w dostępności tego silnika w QQ aby wystarczyło na nowy model X-Trail. Bo Renault wkłada do wszystkiego ten silnik,więc pewnie nie wyrabiają z produkcją. Przecież ten sam silnik idzie do Megane, a nawet do swojego Renault Traffic(i bliźniaczego Opla Vivaro) które są vanami też wstawiany jest dokładnie ten sam silnik 1.6 dCi, więc to nie tylko QQ i X-Trail którego trzeba zaopatrzyć,ale jeszcze parę innych samochodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.