colins Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 kierownica super niewielkim kosztem poprzez zmianę zderzaków auto wygląda jeszcze lepiej szkoda ,że to tylko koncept bo znając Nissana nie wejdzie do sprzedaży bo "byłby za drogi" a tak na marginesie z informacji nieoficjalnych to każdy klient który zamówi samochód Nissana z nawigacją licząc od dnia 01.04.2016r. otrzyma przez okres 3 lat od dnia zakupu samochodu darmową aktualizację map - pewnie niedługo Nissan będzie się tym chwalił - tyle tylko ,że zapomina o nas czyli o swoich Klientach którzy np. kupili samochód miesiąc temu lub rok temu No właśnie, dobrze, że dodałeś to ostatnie zdanie. Przyciągają do salonów nowego klienta różnymi "marchewkami", a gdy ten osiołek się skusi, to czar pryska i o głupią aktualizację softu do silnika musi walczyć rok czasu (przypadek Jacka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 No właśnie, dobrze, że dodałeś to ostatnie zdanie. Przyciągają do salonów nowego klienta różnymi "marchewkami", a gdy ten osiołek się skusi, to czar pryska i o głupią aktualizację softu do silnika musi walczyć rok czasu (przypadek Jacka). Dziekuję wujku Colinsie za łatkę osiołka.... Odwdzięczę się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Wszyscy jesteśmy dla Nissana takimi osiołkami dziadku Jacenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Manix tak dalej współpracuję z KIA ale nie w Powłokach i korektach tylko części i oleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Wszyscy jesteśmy dla Nissana takimi osiołkami dziadku Jacenty. Blady strach padł na Colinsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 No to dodam, że osiołek osiołkowi nierówny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 No i stało się - dołączam do grona osiołków a może nawet i osłów bo po raz kolejny zdecydowałem się na QQ - w dniu dzisiejszym wybór padł na QQ 1.6 DIG-T Tekna , magnetyczna czerwień , szklany dach, grzana szyba. Dodatkowo przedłużona gwarancja na dwa lata, opony zimowe na felgach stalowych, alarm i komplet dywaników. Umowa podpisana, zaliczka wpłacona teraz tylko pozostaje czekać, podobno koniec maja max połowa czerwca na odbiór i mieć nadzieję , że autko będzie tak bezproblemowe jak obecne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Witamy w naszym gronie kolejnego osiołka. A teraz powiem Ci coś w tajemnicy. Z tych opon zimowych możesz zrezygnować, bo kolejnej zimy też nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 W Waszym gronie QQ-łek to ja już jestem od prawie pięciu lat , teraz przechodzę - oczywiście pomalutku z QQ J10 na J11 ale znaczek na masce zostaje - jedynie co się zmienia to dołączam do grona OSIOŁKÓW - ale cóż - takie życie. A co do zimy to Ty mówisz , że nie będzie a ona z zaskoczenia przyjdzie na dwa dni i opony się przydadzą - auto dla żony to niech ma - i ona i ja będę spokojniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Colinsio widział jak Indianie, ze zgromadzonego opału budują szałasy ,stąd ma pewność, że zima to tylko z nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ba, nawet piłem z nimi wodę ognistą. Ale przecież Manixio też mieszkasz na ciepłym, dzikim zachodzie więc sam dobrze wiesz, że o prawdziwą zimę w tej szerokości geograficznej raczej ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Ale mówili wczoraj w pogodzie że Wiosny nie będzie też ,tylko od razu Lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) To wiosennych porządków nie będzie ? a tak chciałem garaż ogarnąć ..... ale i tak to zrobię Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez Crith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomipln Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Jakiego Qashqai-a II wybrałem/am? Takiego który przetrwał pojedynek z czeską sarną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Uuuu! To boli! Jak z własnej kieszeni A jak z AC to pół biedy,zderzak kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomipln Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Uuuu! To boli! Jak z własnej kieszeni A jak z AC to pół biedy,zderzak kosztuje. Zderzak 1200zł netto do malowania Lampa 1700zł netto i cała masa innych połamanych rzeczy ukryta za zderzakiem. Niby nic ale jest wycena 12k brutto z AC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 "Uwielbiam" te stawki. W sumie niewiele, a kwota jak za 1/7 QQki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Cena bolesna ale warto w takich wypadkach oddać do serwisu i niech ubezpieczyciel się martwi i użera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zderzak 1200zł netto do malowania Lampa 1700zł netto i cała masa innych połamanych rzeczy ukryta za zderzakiem. Niby nic ale jest wycena 12k brutto z AC A z ciekawosci spytam - przy jakiej predkosci bylo to spotkanie i czy (a jesli tak to w jaki sposob) zadziałał asystent hamowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Asystent hamowania nie zadziała w takich przypadkach. Rozpoznaje tylko samochody i jest szczególnie wrażliwy na świecące się światła stopu. Zrobiłem sobie próbę z stojącym ogromnym kartonem. Karton nie zrobił na asystencie żadnego wrażenia , ja na szczęście przeżyłem zderzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Asystent hamowania nie zadziała w takich przypadkach. Rozpoznaje tylko samochody i jest szczególnie wrażliwy na świecące się światła stopu. No patrz, a w toyotach to się chwalą że osioł wylezie na jezdnię a auto samo się zatrzyma...to nasze QQłki nie są aż tak inteligentne jak te Tojody albo Tojody kłamiom .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 No patrz, a w toyotach to się chwalą że osioł wylezie na jezdnię a auto samo się zatrzyma...to nasze QQłki nie są aż tak inteligentne jak te Tojody albo Tojody kłamiom .... bo system analizuje różnice prędkości a sarna pojawiła się nagle jak działa można zobaczyć tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 A ja spodziewałem się jednak czegoś więcej po tym systemie. Ale spoko, na parkingach i osiedlach wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomipln Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 A z ciekawosci spytam - przy jakiej predkosci bylo to spotkanie i czy (a jesli tak to w jaki sposob) zadziałał asystent hamowania ? Zderzenie było przy 70km/h. Wyskoczyła sprintem przed samochód z lewej strony na prawą . Sam dźwięk uderzenia to jakby w pusty duży karton i poszła pod lewe koło/zderzak. Ponieważ dalej droga była przez podobne tereny jak to miejsce z sarną, była pusta i ciemna noc to sprawdziłem przy jakiej prędkości można wyhamować - wyszło mi że maksymalnie 40-45km/h. Wiem że sarna sarnie nie równa ale wydaje mi się że to są dość małe straty przynajmniej wizualne auta przy takim zdarzeniu. W intranecie są zdjęcia aut po zderzeniu z sarną i Nissan Q. naprawdę ma je niewielkie, być może dlatego że jest trochę podwyższony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Z ciekawości się Was zapytam - ile czasu czekaliście na swojego QQ po zamówieniu ? Ja się przed chwilką dowiedziałem , że mój QQ zamówiony 05.04.2016 będzie w Polsce na przełomie czerwca i lipca czyli mniej więcej tak jak wspominał mi sprzedawca w trakcie rozmów o zakupie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi