dzb87 Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Ileż można czekać, rok się przymierzałem do zakupu auta A teraz prawdopodobnie przez nadchodzący FL są lepsze ceny niż przed rokiem. Mało brakowało a wziąłbym... Octavię. Ogólnie po 100km jest super. Kangurka żadnego nie ma. Jedynie wydaje mi się, że minimalnie trudniej od innych biegów wchodzi dwójka ale i tak w porównaniu z Astrą tu mogę zmieniać przełożenia jednym palcem BTW. Wlałem wczoraj ponad 63l. I nawet nie czekałem do odbicia bo trochę bałem się przelać. Czyżby fabrycznie było tak mało paliwa? (<2l) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Do dwójki przyzwyczaisz się. Pamiętam, że na początku też mi to trochę przeszkadzało. Później coś się dotarło (albo ja albo QQ) i jest już OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 BTW. Wlałem wczoraj ponad 63l. I nawet nie czekałem do odbicia bo trochę bałem się przelać. Czyżby fabrycznie było tak mało paliwa? (<2l) 63??? Zbiornik ma 55 BTW. Wlałem wczoraj ponad 63l. I nawet nie czekałem do odbicia bo trochę bałem się przelać. Czyżby fabrycznie było tak mało paliwa? (<2l) 63??? Zbiornik ma 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Ja przy pierwszym tankowaniu wlałem 67l BTW. Wlałem wczoraj ponad 63l. I nawet nie czekałem do odbicia bo trochę bałem się przelać. Czyżby fabrycznie było tak mało paliwa? (<2l) 63??? Zbiornik ma 55 W benie 1.2 i manualu oraz 110 KM dieslu i 55 l;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) przy silniku 1,6 DiG-T bak ma pojemność 65l Edytowane 23 Maja 2017 przez rafiros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 tz1609 - w Twoim przypadku przy silniku 1,6 DiG-T bak ma pojemność 65 litrów , nie dziw się , że jak Ci wlali 2 litry żeby tylko na stację dojechał to Ci od razu weszło 63l - wszystko jest w porządku - miałem podobnie - z salonu wyjechałem z paliwem na 80 km - tak wskazywał komputer - na stacji weszło mi ponad 60 . No to szczęściarz jesteś, ja miałem paliwa na 4 kilometry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 To Cię wypuścili - ja się pytałem przed odbiorem czy przyjechać z kanistrem to się uśmiali i powiedzieli , że leją 3-4 litry paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 To Cię wypuścili - ja się pytałem przed odbiorem czy przyjechać z kanistrem to się uśmiali i powiedzieli , że leją 3-4 litry paliwa Jako moje pierwsze nowe auto przyznam, że mocno mnie to zaskoczyło Ale dojechałem na oparach i z duszą na ramieniu do stacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wes_borland Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Witam Państwa Od dłuższego czasu siedział mi w głowie Nissan i od tamtej pory zaglądałem na forum czytając opinie na temat auta. Od wczoraj stałem się właścicielem Qashqaia N-Connect. Co do silnika, to nie jest słynna "forumowa" kosiarka a 1.6 dci (4x4) wiec mam nadzieję że rowniez uzytkownicy tego silnika uaktywnia się chociaż w połowie co właściciele 1.2 DIG-T Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Klekoty do traktorów. Żartuję oczywiście i gwarantuję, że będziesz się dobrze bawił. Może nawet na forum lepiej niż w QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Gratulacje i witaj,a co do "traktorzystow" to niewielu nas opisuje swoje problemy na forum,co oczywiscie pokazuje przewagę technologiczną tego napedu nad "kosiarkami" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Jesteście w mniejszości, to i mniej problemów opisywanych. Prawda natomiast jest taka i nic tego nie zmieni, że diesle do traktorów, gaz do kuchenek, elektryczność zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Dobra dobra,od zawsze wiadomo ze bez dymu nie ma "ognia" a benzynowcy tylko po cichu zazdraszczaja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 ... a benzynowcy tylko po cichu zazdraszczaja Szczególnie w zimie Diesle mają zdecydowaną przewagę nad benzynowcami w jednej kwestii - wibracyjny masaż ciała dla całej załogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
btus Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Jesteście w mniejszości, to i mniej problemów opisywanych. Prawda natomiast jest taka i nic tego nie zmieni, że diesle do traktorów, gaz do kuchenek, elektryczność zresztą też. Po przejażdżce Teslą zmieniłbyś zdanie co do elektryków. Ja sobie chętnie sprawie Model Y czy jakiś ekwiwalent, jak już będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 To ja jednak przyjmę tu sztywne stanowisko Edwarda. Nic tak życia nie upiększa, jak benzyna coraz większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi