Gość Dziaslo Opublikowano 22 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2009 ok , dziekuję za info. Jak rzeźba to ja się w to nie pcham. Ja nie jestem typem zajawkowicza, na dłubanie, ja lubię mieć zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 A co myśłicie o tych almach? http://otomoto.pl/nissan-almera-1-4-16v-kl...y-C7375899.html http://otomoto.pl/nissan-almera-1-5-C7064529.html http://otomoto.pl/nissan-almera-1-4-16v-kl...s-C7586125.html http://otomoto.pl/nissan-almera-almera-1-4...a-C7578785.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 do 1; silnik wygląda jakby miał z 400 tys. - mój nie ma takich wżerów czy nierówności !!!! wygląda do tego jak nowy - choć mam niemyty, tylny zderzak ma zamalowaną czarną listwę. N16 - bita w przód na bank. Za tania żeby mogła być dobra. BRAK KLIMY!!!! ta czarna - ok ale goła wersja, ta klima tam jest na pewno? Zderzak przód odarty. Kierowca to fan tunniungu Ta ostania bez klimy - odpada - alma bez klimy to porażka. Auto z 97 - plastikowe listy szare, ten błotnik prawy coś mi podpada na malowany - nie wiem. Alma z 97 może być skorodowana. Uchmanek, podaj na PW maila, to Ci puszczę foty mojej NA SPRZEDAŻ. Wynajdujesz jakieś autka, które wyglądają na zaniedbane i niedoinwestowane. Moja ma 218 tys km - nie ukrywam - ale jest lepsza od każdej z tych. Sprzedaje z 2 kompletami felg i 8 oponami o łącznym przebiegu 50 000 km. Mam klimę, el. szyby. centr zamek nissan, 4 super głośniki, abs. Przemyśl sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pgeca Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 A co myśłicie o tych almach?http://otomoto.pl/nissan-almera-1-5-C7064529.html Moim zadaniem ta n16 jest nieco dziwna, tzn zastanawia mnie dlaczego przednie lampy są po lifcie a wszystko (włącznie ze zderzakiem) jest normalne jak dla rocznika 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 bo pewnie była prana zresztą nawet w ogłoszeniu nie ma nic o tym, że bezwypadkowa ale za to ma dzieloną kanapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 ADAM85: powiem szczerze, cene masz jak z komisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OPOS1 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 ... bez klimy - odpada - alma bez klimy to porażka. Nie przesadzasz troszkę? Auto z 97 - plastikowe listy szare... Taniej wymienić jak się połamią Wynajdujesz jakieś autka, które wyglądają na zaniedbane i niedoinwestowane. Może na takie go tylko stać Witam Wszystkich! Przegladałem i nie widziałem tu nic o TEJ - http://otomoto.pl/nissan-almera-wzorowy-st...z-C7606290.html Co o niej sądzicie? Jak dla mnie troche "stara" ale cała reszta wygląda ok? :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Panowie, moje auto jest na sprzedaz :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 ADAM85: powiem szczerze, cenę masz jak z komisu. Co to znaczy? Że wysoka czy niska??? Moja cena 12 000 PLN. A o cenie zawsze można rozmawiać. :one: A poza tym co nawet nie chciałeś zobaczyć zdjęć mojej almy - bo przebieg za wysoki - lucky you - szukaj dalej. Moja uwaga. Często auta o małym przebiegu jeżdzą po mieście - a specjaliści mówią, że gdy auto z miasta - przemnóż zużycie sprzęgła, skrzyni, hamulców itp razy dwa. Moja ma 218 - latana po trasach - czyli wg niektórych jest tak zużyta jak 109 kkm po mieście :diabel2: Pytasz co myślę o autach, które wybrałeś i własnie to robię - a własciwie porównuję do mojej almery. Normalne, że chcę więcej za auto z 99 roku, aniżeli z 97?! czyż nie Przyznam szczerze, że jakoś nie śpieszy mi się ze sprzedażą, bo mam czym jeździć - ale nie będę 3mał almy na siłe czekam tylko na rozsądną propozycję i człowieka, który obejrzy auto i sam wystawi opinie. Wtedy powie czy moja cena jest jak z komisu czy z wielkiej wyprz :diabel2: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hallmanneq Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam Wszystkich!Przegladałem i nie widziałem tu nic o TEJ - http://otomoto.pl/nissan-almera-wzorowy-st...z-C7606290.html Co o niej sądzicie? Jak dla mnie troche "stara" ale cała reszta wygląda ok? :?: Przód jest krzywyyyyyyyy jak cholera. Jakby mu słoń usiadł na masce od strony pasażera. Drzwi pasażera na dole jakieś trefne, listwa nierówna tylko u pasażera. Spasowanie i kolor tylnej klapy i błotnika też średnie...Tyle a propos zdjęć. 12,5 roku i 143kkm?? Wiadomo- Polacy nie kupią niczego co ma więcej niż 200kkm (nie wiem dlaczego). NIE jest napisane, że bezwypadkowy, więc najprościej będzie zadzwonić i zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 12,5 roku i 143kkm?? Wiadomo- Polacy nie kupią niczego co ma więcej niż 200kkm (nie wiem dlaczego). Ja też kiedyś myślałem, że 200 kkm to granica, po której przekroczeniu auto to złom. Ale kupiłem auto o przebiegu 167 i dobiłem w chwili obecnej do 218 - nie wiem jak w przypadku innych aut, ale po mojej almerze nie widzę zużycia. To zasługa dobrych materiałów. Dodam, że mój znajomy ma Audi A6 4x4 2,5 tdi z 97 roku i ma 500 tys. km :zdziw: Mówi, że sprzęgło jest oryginał silnik żyletka - ale i tak ciągle coś mu nawala - ostatnio ogrzewanie i jakieś łożysko. Generalnie jestem zdania, że auta buduje się z założeniem że mają przechulać około 500 tys. Choć mam obawy co do nowoczesnych Diesli o małej pojemności. Puenta jest taka, ze 200 tys dla Nissana z Japoni to NIC .... wielkiego Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OPOS1 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Przód jest krzywyyyyyyyy jak cholera. Jakby mu słoń usiadł na masce od strony pasażera. Drzwi pasażera na dole jakieś trefne, listwa nierówna tylko u pasażera. Spasowanie i kolor tylnej klapy i błotnika też średnie...Tyle a propos zdjęć. 12,5 roku i 143kkm?? Wiadomo- Polacy nie kupią niczego co ma więcej niż 200kkm (nie wiem dlaczego). NIE jest napisane, że bezwypadkowy, więc najprościej będzie zadzwonić i zapytać Nie wiem JAK TY TO ZOBACZYŁEŚ bo ja tej "krzywości" ani różnicy w kolorach nie widzę Mógłbym sobie pewnie nawet podejść ale chyba nie warto ... :sindbad: Co do 200tys, wujek ma Corolle E11 teraz już koło 350tys i poza alternatorem i rdzą nic nigdy mu nie padło!! Japoniec to japoniec, ale Toyoty za drogie są dlatego myślę o Almerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hallmanneq Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 ADAM85: Tak jak napisałem: nie wiem dlaczego istnieje takie przekonania, ale zauważ- 90% aut z ogłoszeń ma <200kkm. Nawet 12letnie auta nie mają więcej. Nie oceniam, po prostu stwierdzam fakt. Sam wolałbym kupić 8letnie autko z udokumentowanymi 250kkm, niż "jeżdżone przez dziadka w Szwajcarii" z 70ma na liczniku. p.s. sam bujam się japońcem z 243kkm i nie narzekam OPOS1: No co TY? Spójrz mu prosto w oczy i powiedz że ładnie zgrywa mu się maska z grillem. Ok, ktoś się oparł i jest krzywo. Przód maski od strony pasażera. Ok, ktoś trzasnął i się lekko skrzywiło. Prawy dolny narożnik bagażnika. Ok, ktoś zapomniał kluczyków i wchodził łomem-odgięło się Jakiś czas temu pan z serwisu tłumaczył mi, jak to w tych modelach oba błotniki opadają po 10 latach i dlatego mogę w szparę palec zmieścić. Sam szukam podobnej almerki dla żony, tylko koniecznie 4/5 drzwi i powiem Ci, że na 10....z jedną warto jechać do ASO- reszta to złom. Plus dla komisu że silnik nie umyty, ale wieczorne zdjęcia z włączonymi światłami to jakaś porażka. Gdybyś jednak pojechał sprawdzić, to napisz co wyszło pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 pamietajmy o drobnym szczególe: jak pisał przedmówca "90% aut z ogłoszeń ma <200kkm", inne nie idą. kupując auto powyrzej 200k, zakładając urzytkowanie przez 5 lat, 10k km rocznie, otrzymujemy auto 250k km => najprosztrzy wniosek na świecie: nikt go od nas nie kupi. dobrym przykładem jest alma ADAM85: wierze na słowo, że świetny stan, dobre wyposarzenie. ale od następnego właściciela to auto pójdzie tylko na szrot, czyli w chwili zakupu tracimy 100% sumy zakupu. oczywiście, ktoś może powiedzieć: uchmanek, przecież swojego sunnego sprzedałeś za 4k, a miał 17 lat. tak, ale oprócz tego miał tylko 145k km i miało 50k km życia "handlowego" przed sobą. mógłby w tej chwili powiedzieć, że znajomi mówili że wygląda max na 100k km, ale co to zmieni? ja auto sprzedałem za bardzo dobrą cene w ciągu kilku dni. Za to ADAM85 musi zasuwać (za przeproszeniem) "giełdziarskie gatki" i dorabiać do tego filozofie. Nie wnikam, czy ta filozofia jest słuszna czy nie, to jest temat na odrębną dyskusję. Tylko dlaczego robić to na forum, które z założenia służy do wymiany wiedy i doświadczeń w stylu non-profit. Od handlu jest np: allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hallmanneq Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jako komentarz-ciekawostkę dam to : http://bezwypadkowe.net/f241/mercedes-e-290-scinawa-4688/ mistrzostwo świata i sorry za offtop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OPOS1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Pomimo tego że wiem na co stać "japońce" i tak mam opory żeby kupić almere powyżej 200tys km. Przejeżdżam koło 10tys rocznie i wiem, że jeżeli trafie na zadbany egzemplarz, to zanim zrobię 300tys to już go chyba rdza zeżre, więc niby nie ma się czym martwić, ale jakaś bariera jest. Z drugiej strony, co z tego, że kupie Almere, na której liczniku będzie 130k km skoro w rzeczywistości będzie miała 230k km. Jak już ktoś powiedział, trzeba patrzeć przede wszystkim na stan, a przebieg owszem, ale nie ten z licznika i nie ufać nikomu :diabel2: Zapytam w takim razie o TO - http://otomoto.pl/nissan-almera-klima-C7568244.html i TO http://otomoto.pl/nissan-almera-super-stan-C7352013.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Powiem szczerze. Na mojej almie nawet jeszcze nie wisi kartka o sprzedaży. Zamieszczając ogłoszenie na www klubu, myślałem, że robię "przysługę" klubowiczom chcąc sprzedać moją almerę: dobre auto -w dobrej cenie. Ale widzę że się nie rozumiemy a szczerość (przebieg) nie popłaca. Już za parę dni odbieram firmowe auto, wieszam kartkę i ktoś miejscowy kupi almę z pocałowaniem w rękę. Życzę Ci Opos kupić 11-12 letnią almę w stanie "salonowym" za pół darmo :diabel2: Pozdrawiam Serdecznie!!!! PS Za to ADAM85 musi zasuwać (za przeproszeniem) "giełdziarskie gatki" i dorabiać do tego filozofie To nie było najmilsze z Twojej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 OPOS1, Almera nr 1 wygląda ok, pomijając temat, że nie ma 87km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OPOS1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jak nie ma 87 to ile ma? Myślisz że 75? Dlaczemu tak sądzisz? Adam - prawda jest taka, że ludzie się boją 200tys i tyle. Nawet tacy "uświadomieni, w kwestii japończyków jak ja (cała rodzina ma w większości japońce). Pewnie z chęcią bym kupił twoją almerę, choć nie ukrywam że boje się przebiegu powyżej 200 - nic na to nie poradzę- może gdybym ją zobaczył na żywo zmieniłbym zdanie, ale po prostu mnie na nią nie stać Nie obruszaj się tak, wydaje mi się że zwykły "śmiertelnik" nie doceni szczerości a maniacy nissana tak. A tekst o giełdziarskich gatkach nie miał być chyba przytykiem, tylko smutną prawdą - 200tys. km = :zdziw: STRACH :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Nie mysle, a wiem - napisał, ze auto sprowadzone. Tylko polskie wersje miały 87. Też rozglądam się za autem, ale za takim z przebiegiem do 150 tys. km. Wybór jest duży, więc kupujący jest panem sytuacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McAlmera Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Jako towarzysz niedoli adama85 - też mam N15 z przebiegiem ca. 218 kkm :diabel2: napiszę tylko, że po 4 latach doświadczeń z almerą spokojnie kupiłbym zadbaną Almerę z takim przebiegiem, jesli potrzebowałbym tej wielkości auta. Na okazje z przebiegiem 2x mniejszym w tym samym roczniku w cenie rynkowej, bądź niższej potrzyłbym z dużą ostrożnością - szczególnie takie, które niedawno przyjechały z Niemiec czyli typowo na handel. Pozostaje według mnie szukanie bezpośrednio w Niemczech - rozbieżność cen między egzemplarzami na tamtym rynku daje do myślena lub kupienie od kogoś, kto używał tego auta przez dobrych parę lat i widać, że z rozsądkiem (najlepiej jeszcze na czarnych tablicach :one: ) A z tym, że zadbana Almera z przebiegiem bliskim 300 kkm jest niesprzedawalna się nie zgodzę - ostatecznie mówimy o autach wartych kilka tysięcy złotych, więc chyba nikt cudów nie oczekuje :mikolaj: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OPOS1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Poza tym 200tys od pierwszego właściciela a 200tys od któregoś tam z kolei to zupełnie inna sprawa. Każdy by kupił zadbaną ale sprzedają tylko rozj....e :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opos mógłbyś chociaż podziękować za przesłanie fotek na maila :diabel2: też mam N15 z przebiegiem ca. 218 kkm :diabel2: napiszę tylko, że po 4 latach doświadczeń z almerą spokojnie kupiłbym zadbaną Almerę z takim przebiegiem, jesli potrzebowałbym tej wielkości auta. Mc - każdą almę czeka przebieg rzędu 200, lub 300 tys - bo te auta są trudne do zajechania. Ale dzięki za zrozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OPOS1 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2009 To się jeszcze zapytam, ile kosztuje takie sprawdzenie w ASO Nissana i co tam dokładnie się sprawdza, ile trwa itd? Dzięki za zdjęcia Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 ADAM85: być może troszke mnie poniosło, ale nie lubie być przekonywany na siłe. po grzecznej odmowi powinniśmy zakończyć temat. OPOS1: we wrocku diagnostyka komputerowa n16 kosztuje 160pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi