Gość pieto Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam. Jak widac jestem tu nowy czy warto jest kupowac almere z rocznika 1996?? za 7000zl, silnik 2.0 75km diesel, przebieg 180tysiecy?? tutaj link: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8320315 jak z jej przyspieszeniem mniej wiecej? wiem, ze zachwycac nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Mailowo napisał mi, że daje "ustną" gwarancję na wymienione filtry i olej. dobre i to i tak tego nie sprawdzisz, a filtry to najmniejszy problem. Taka osoba w momencie zakupu wiedziała na co spojrzeć, co sprawdzić itp (jeśli nie ona / to kolega mechanik z nissana). Jak nie będziesz piłował za ostro to spali 7,2-8,0. Ale nie będziesz się martwił, że z 4 osobami na pokładzie pod górkę nie podjedziesz. W Polsce dobrze mieć zapas mocy. A różnica litra na 100 km nie robi aż tak wielkiej różnicy - jestem zdania, że jak chcesz oszczędnie jeździć to kup rower Mnie się ta alma podoba, a to że jest na miejscu to wielki plus - nie musisz tracić czasu i kasy na wyjazdy - a to koszt niemały. Przemyśl sprawę, a pamiętaj, że radość z jazdy też jest ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McAlmera Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam. Jak widac jestem tu nowy czy warto jest kupowac almere z rocznika 1996?? za 7000zl, silnik 2.0 75km diesel, przebieg 180tysiecy?? tutaj link: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8320315 jak z jej przyspieszeniem mniej wiecej? wiem, ze zachwycac nie bedzie prawy przód raczej trzaskany - ale po za tym wyglada OK i patrząc na wnętrze przebieg wygląda nawet na realny. Jak zwykle przy autach od handlarzy zalecana ostrożność i bardzo ograniczone zaufanie :!: Rakieta to to ponoć nie jest pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Pieto jak z jej przyspieszeniem mniej wiecej? wiem, ze zachwycac nie bedzie dobrze, że to wiesz. Cena ok. JEśli blachy ok to można próbować, ale nie licz że kupisz oszczędnego i mocnego diesla. Ja bym szukał 1,4 pb. - ale to moje zdanie - a tutaj Twoje się liczy!!! powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 pieto, ta Alma - troszkę źle spasowana lewa strona z przodu - chodzi o klapę silnika jakieś zdarzenie było - a mnei takie rzeczy drażnią, z założenia są dość pracochłonne Ogólnie autko wydaje się w porzo, a z tej kasy na pewno coś urwiesz Warto też sprawdzić sprężanie na tłokach .... przed zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lu007 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7375899 co sadzicie? warto? widzicie cos wiecej po tych zdjeciach niz ja? na tylnej klapie nie ma napisów "Almera" = bita? i ten silnik... dobry on jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romus111 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 ja bym jechał zobaczyć tę almę z 98 ładnie się prezentuje, a że nie ma oznaczeń samochodu to nie musi od razu klepana być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Na zdjęciu liczników - albo mnie wzrok myli - po dokładnym przypatrzeniu się widać, że trzecia cyfra wygląda raczej jak 2 a nie 4, a całość jak 162 tys. Wygląd pokrywy zaworów i elementów silnika wygląda na przebieg minimum 250 000. Moja miała 218 i nie była tak chropowata - chyba że pochodzi z regionu znad morza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lu007 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 a co sadzicie o tej? doradzcie cos prosze... http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8311638 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romus111 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 No ładna bestia, wygląda na zadbaną, ale jeszcze fotka we środka sie przydała.. jak nie masz daleko też śmigaj zobaczyć jedyne co zwróciło moją uwagę to nalocik rdzawy na progu od strony pasażera - mogę się mylić przez monitor... jak inni koledzy myślą? popróbuj coś po negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAM85 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Też mi się wydaje, że rdzewka jest, ale przecież to nie ma prawa dziwić!!! Jeśli ma klimę i abs sprawne - to wydaje się być w porządku. Przebieg realny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Przebieg realny Autko warte obejrzenie i posłuchania. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 pieto, ta Alma - troszkę źle spasowana lewa strona z przodu - chodzi o klapę silnika jakieś zdarzenie było - a mnei takie rzeczy drażnią, z założenia są dość pracochłonne Ogólnie autko wydaje się w porzo, a z tej kasy na pewno coś urwiesz Warto też sprawdzić sprężanie na tłokach .... przed zakupem sam mam troche niepasujacy do reszty zderzak (niestety kilka razy dojechane do czegos i juz nie pasuje jak z fabryki) jednak nie zuanje tego za zadną nieprawidłowosc -to tylko plastik przykrecony srubami. [ Dodano: Pią 10 Kwi, 2009 14:37 ] A różnica litra na 100 km nie robi aż tak wielkiej różnicy - jestem zdania, że jak chcesz oszczędnie jeździć to kup rower Wbrew pozorom -rower mało nie pali -wyobrazcie sobie przejazd rowerem odcinek 100km -koszt to 2l wody + dwa dobre posiłki -w sumie wyjdzie podobnie jak dojazd autem a znacznie bedzpieczniej i szybciej. Spalanie macie na stronie http://www.autocentrum.pl/spalanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 wczesniej porywnaliscie nissana z golfem 1.9 tdi, a ja chcialem zapytac, jak sie maja np golf4 1.4 98r 130tyskm do n15 2000r 130tyskm cena ta sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 lu007, oglądałem to auto kiedysz szukałem almy dla siebie i powiem krótko: zapomnij o tym samochodzie, zapomnij o tym komisie (odnosi się do almy z 98). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ostatnio starałem sie kupić auto w niemczech. Powiem tak auto z niemiec poniżej 200 K przebieg to albo fart jak 6 w totka albo ściema na maksa. Jeśli chodzi o samochody tak popularne jak Golfy trafienie dobrego egzemplarza to dla mnie nawet większy fart od 6 w totka. Golfa mógłbym zakupić ale tylko z bardzo ale to bardzo pewnego źródła i po bardzo dokładnej pełnej diagnostyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 tu gdzie mieszkam nie ma czegos takiego jak przekrecanie licznika, przekupywanie przegladu itd... a kazde auto ma ksiazke serwisowa, tzn wymiany oleju itd sa notowane i latwo sprawdzic historie wszelkich konserwacji, chodzilo mi tylko o porownanie golfa 4 98r 1.4 silnik z almera n15 2000r 1.4 silnik przebiegi w obydwu 130tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asahi Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 mamusiu to gdzie ty mieszkasz ?? chyba w raju ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lu007 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 lu007, oglądałem to auto kiedysz szukałem almy dla siebie i powiem krótko: zapomnij o tym samochodzie, zapomnij o tym komisie (odnosi się do almy z 98). dlaczego tak sadzisz? chodzi ci o to z rawicza? dzwonilem tam i koles powiedzial ze zdjec mi na maila nie wysle bo jest idealny autko... troche dziwne dla mnie... to ile to auto tam stoi jak masz racje, abserwuje kategorie od miesiaca i nie bylo go wczesniej... rozszerz swoja wypowiedz jak mozesz i dzieki za cynka jak co nowa pokusa? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8349972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość romus111 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 co do golfa IV vs almera N16 ja wybrałbym chyba golfa, ale tylko z pewnego źródła!! (np od sąsiada itd) - ojciec chcial mi sprzedac swojego kombi tylko ze silnik 1.4 za słaby na te auto. Ale to moje zdanie, ogólnie patrząc N16 w tym porównianiu wygląda ciekawiej pod wzglądem pewności samochodu, jego pochodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Iceland to "niby" ten raj tylko ze tu szybko lapie rdza, bo klimat morski i silne wiatry... ciekawe jak do tej calej stawki maja sie fordy focusy?? bo sa to 3 modele, ktore wchodza w gre N16 (2000-2001), Golf4(98-99) Focus (99-2000) w tych rocznikach sa podobne ceny, podobne przebiegi (130-150tys km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uchmanek Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 lu007, jak pisałem na pw: zardzewiałe i pospawane. Do tego wymieniane szyby. 100% powypadkowe, stan daleki od ideału. Na przełomie 2008/09 jechałem prawie 1h żeby auto oglądać przez 5min. Mi też facet mówił, że ideał. Najwyraźniej zawsze tak mówi. Świadczy to o jego "uczciwości", a do tego: "zdjęć nie wyśle, bo ideał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lu007 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 no to w takim razie dziekuje Ci bardzo za cynka bo juz sie szykowalem tam w podroz... a fakt podejrzane ze nie wysyla zdjec, jeszcze raz dzieki za cynka i pozdro to jest silnik tego z zachodniopomorskiego, co sadzicie? troche duzo korozji...? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c732467a807acb96.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 lu007, jesli szukasz auta z zachodniopomorskiego, to moja jest na sprzedaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Ostatnio starałem sie kupić auto w niemczech. Powiem tak auto z niemiec poniżej 200 K przebieg to albo fart jak 6 w totka albo ściema na maksa.Jeśli chodzi o samochody tak popularne jak Golfy trafienie dobrego egzemplarza to dla mnie nawet większy fart od 6 w totka. Golfa mógłbym zakupić ale tylko z bardzo ale to bardzo pewnego źródła i po bardzo dokładnej pełnej diagnostyce. z tego co wiem -to autka sprowadzane do POlski zza granicy maja zazwyczaj pomniejszany licznik niermal o polowe -sprawdz na www.scout.de albo automobile.de ile tam autka maja na liczniku przebiegu? Auto tam robi srednio rocznie -20-30tys km -oczywiscie zdarzaja sie tez perelki ale nie liczcie na to. Oczywiscie ksiazka serwisowa duzo tutaj mówi ale i toi tzrebaby było zweryfikowac w serwisie, poniewaz z tego co wiem to ich podróbki nie należą do rzadkosci. Ja w Twoim przypadku brałbym pewnego Golfa, choc Golf im nowszy -podobno tym gorszy (jakosciowo, bo bezpieczenstwo jest wieksze) to jednak klasa podobna a wg mnie wazniejsze jest pochodzenie auta niz jego wielka nieznana historia i ewentualne pozniejsze klopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi