specjal Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Ja mam do Was takie pytanko, będę prawdopodobnie już na dniach miał nissana almerę, srebrną 5-cio drzwiową,silnik 1.8 rok produkcji 2001. Problem w tym nie nie posiada alufelg,nie wiem czy będzie się ładnie prez entować, na felgi mnie nie stać teraz. Liczę na Wasze zdanie. Dziękuję. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez specjal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) 1. Nie. Pewnie nie jest to ta bezawaryjność jaką miały N15, ale nadal jest to auto, które nie kłamiąc można wrzucić do szufladki "bezawaryjne". 2. Nie. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez csm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Silas Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 witam. Kolega ma zamiar kupić nissana almerę N15 z silnikiem 2,0 diesel. Czy warto? Na co zwracać uwagę przy zakupie - jakie są częste awarie/usterki w tym aucie. Nie mam narazie nic konkretnego na oku. Proszę o poradę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GraX Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam Mam na oku almere n15 z 1996 silnik 2.0 16v z gazem. Mozecie mi powiedziec co miala wersja gti na wyposazeniu? Oraz zapodajcie jakies fotki almery z przed liftu i po lifcie, albo napiszcie po czym mozna rozpoznac przed lift od po liftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pumba Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Witam Mam na oku almere n15 z 1996 silnik 2.0 16v z gazem. Mozecie mi powiedziec co miala wersja gti na wyposazeniu? Oraz zapodajcie jakies fotki almery z przed liftu i po lifcie, albo napiszcie po czym mozna rozpoznac przed lift od po liftu. Wersja po lifcie ma LPG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GraX Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2010 pumba Chodzi mi o to iz ten egzemplarz ktory mam na oku ma lpg ;p a nie ze polift ma lpg xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavinas Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 witam. Kolega ma zamiar kupić nissana almerę N15 z silnikiem 2,0 diesel. Czy warto? Na co zwracać uwagę przy zakupie - jakie są częste awarie/usterki w tym aucie. Nie mam narazie nic konkretnego na oku. Proszę o poradę. pozdrawiam Jeśli lubi spokojną jazdę to warto, bo z tym silnikiem nie ma co liczyć na szaleństwa. Przed zakupem dobrze obejrzeć progi - lubią korodować, poza tym typowych usterek nie ma, raczej bezawaryjne auto. Diesel ma pasek rozrządu, więc po zakupie powinno się wymienić. Ja polecałbym benzynkę 1,6 (benzyniaki mają łańcuch). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal007s Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Co sadzicie o tej almerce? Dziekuje http://allegro.pl/item1018286458_nissan_almera_po_lifcie_abs_benyzna_lpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Co sadzicie o tej almerce? Dziekuje http://allegro.pl/item1018286458_nissan_almera_po_lifcie_abs_benyzna_lpg.html Niby na zdjęciach nic niepokojącego nie widać. Ten przebieg coś jakiś taki niski, wychodzi 10tys. km rocznie, a tyle to ja motocyklem robię w sezonie Ale na licznik nie patrz, dowiedz się, czy jakieś wymiany właściciel robił; oceń, jakiego wkładu finansowego auto wymaga na start (bo nie wierz w cuda, że kupisz, a następnie będziesz tylko zalewał paliwo i jazda). W każdym razie uważam, że warto jechać ją obejrzeć. Szkoda tylko, że klimy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 http://otomoto.pl/nissan-almera-1-4-kat-n15-C12961105.html może ktoś coś wie na temat tej almeri?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTB Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12738712 zna ktos moze tą sztuke ? albo moze cos powiedziec ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wik Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Witam. Mam pytanko czy czasem ktoś jej nie oglądał albo czy warto ja kupić. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12464968 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam. Mam pytanko czy czasem ktoś jej nie oglądał albo czy warto ja kupić. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12464968 Krzywo poskładana, nieumiejętnie pomalowana, przednie reflektory bankowo będą krzywo świecić bo zapewne zaczepy pourywane lub przestawiony cały pas... No, ale za te pieniądze to cudów się nie należy spodziewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gambler Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum Nissan Klub Polska Od pewnego czasu noszę z się zamiarem kupna auta do kwoty 12k. Wybór padł na almera gti. Jako,że jest to samochód usportowiony ryzyko kupna jednostki po dramatycznych przejściach jest o wiele większe stąd też wiele obaw. Ale do rzeczy co sądzicie kolejno o : almera 1 almera 2 Może znacie drodzy użytkownicy kogoś kto ma do zaoferowania zaufaną alcie Gti ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavinas Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum Nissan Klub Polska Od pewnego czasu noszę z się zamiarem kupna auta do kwoty 12k. Wybór padł na almera gti. Jako,że jest to samochód usportowiony ryzyko kupna jednostki po dramatycznych przejściach jest o wiele większe stąd też wiele obaw. Ale do rzeczy co sądzicie kolejno o : almera 1 almera 2 Może znacie drodzy użytkownicy kogoś kto ma do zaoferowania zaufaną alcie Gti ? ta druga ma przód przed liftem, tył poliftowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gambler Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 (edytowane) ta druga ma przód przed liftem, tył poliftowy. Słuszna uwaga . Człowiek ślepy Od tego egz. odpychały mnie zdjęcia ze śniegiem w tle, myślę pewnie dł. już nie może sprzedać a tu proszę chyba jedna te auto nie miało przodu Co do tej pierwszej chcę przejechać się z B-stoku ją obejrzeć ktoś chętny do pomocy ? Jeszcze jest tutaj taka: Almerka Cena tej pozwalałby mi założyć samemu dobrą instalacje gaz. tylko to sprzed liftu lecz właśnie nie jeżdżona nigdy na lpg. Edytowane 15 Maja 2010 przez gambler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ventor Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 (edytowane) almerka zielona Czy warto taką , za taką cenę ? Mam jeszcze pytanie: czy wersja N15 z silnikiem 1.6 też jest na łańcuszku? Pewnie tak, ale wolę zapytać, ponieważ kumpel ma przywieźć takową - więc może sie zdecyduję. ps.juz wiem , że benzynowe maja łańcuch - strona wcześniej Edytowane 18 Maja 2010 przez ventor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość albert79 Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 witam... drodzy forumowicze, stoję przed zakupem pierwszego auta. mój budżet jaki chciał bym przeznaczyć to kwota do 20 000 najchętniej. na co powinienem zwrócić więc uwagę, zainteresowało mnie takie ogłoszenie, czy może któryś z forumowiczów widział to auto, może miał okazję mieć doczynienia z podobnym modelem? czy to auto jest warte takiej kasy? a może spotkaliście się z autem godnego uwagi z Mazowsza... pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gavinas Opublikowano 19 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 almerka zielona Czy warto taką , za taką cenę ? Mam jeszcze pytanie: czy wersja N15 z silnikiem 1.6 też jest na łańcuszku? Pewnie tak, ale wolę zapytać, ponieważ kumpel ma przywieźć takową - więc może sie zdecyduję. ps.juz wiem , że benzynowe maja łańcuch - strona wcześniej zielony najlepszy kolor almerki:) ale za tą cenę to raczej ubogo się prezentuje. nie ma poduszki pasazera, klimki, ani chociaz elektrycznych szybek czy szyberdachu. Żeby jeszcze chociaz silniczek 1,6 i 5d. 1,6 na łańcuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melo Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Słuszna uwaga . Człowiek ślepy Od tego egz. odpychały mnie zdjęcia ze śniegiem w tle, myślę pewnie dł. już nie może sprzedać a tu proszę chyba jedna te auto nie miało przodu To jest wersja przed liftem przód ma taki jaki powinien być możliwe że dostała w tył i takie lampy ktoś założył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość theng Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 (edytowane) To mój pierwszy post więc witam wszystkich To może najpierw trzeba przeczytać regulamin i zorientować się na forum. Temat jak byk założony i podwieszony parę tematów wyżej. Przeniosłem. Diabeł. Zamierzam kupić Almerę i znalazłem dwa autka, o ocenę których proszę: http://moto.allegro....imatyzacja.html http://www.otomoto.p...ow&id=C12908882 Ogólnie jestem trochę zaskoczony niską ceną, szczególnie diesla. Czy z tymi silnikami jest coś nie tak? Edytowane 22 Maja 2010 przez Diabeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość waldemas1 Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Raczej ok i tani rozrząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raptorb Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Dostałem zdjęcia od gościa który chce sprzedać Almere za 6 tys, z gazem, rocznik 1996, tylko wadą jest korozja. Mam pytanie czy jest to bardzo duża korozja i jakie ewentualne koszty musiałbym ponieść by to naprawić. Proszę o porady czy warto kupić auto z taką korozją. Z góry dziękuje zdjęcia almery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 W tym dieslu przedni reflektor od kierowcy jest cały wepchnięty do środka, zapewne mocowania uszkodzone. Byś musiał się bliżej przyjrzeć pod maską, czy nie był zbyt mocno walnięty, bo pamiętaj o zasadzie - mechanikę zawsze uda się zrobić niezbyt dużym kosztem, ale blacharkę i ogólnie budę już nie doprowadzisz do dobrego stanu. A co do silników - te japońskie 2litrówki są bardzo udane, czy to w Toyocie (np. Carina), czy w Nissanie, nieduże spalanie; stara konstrukcja, z wtryskiem pośrednim, słychać charakterystyczny klekot diesla (ja tam lubię ten klekocik, ale niektórzy nie). Nie są czułe na jakość paliwa, pojadą bez problemu na opale czy biodieslu. Z mocą szału ni ma, raptem 75KM, ale na miasto w zupełności wystarcza, a i na trasie udało mi się ją ostatnio bujnąć do 175km/h. Dane mi było przejechać się Golfem III z silnikiem 1.9D (nie TDI czy TD, po prostu zwykły, wolnossący diesel). 65KM tam jest, głośne w środku, muł; Almera idzie bardziej dynamicznie, nie trzeba obawiać się, że w lusterku zobaczysz wyprzedzającego malucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ATARI Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 (edytowane) Dieslem nie jeździłem to nie wiem jak się zachowuję natomiast mam Alicję 1,6 z 96r i polecał bym to auto każdemu bez zająknięcia. Żadnych poważniejszych awarii w tym modelu nie ma prawa być a jak już coś wyskoczy to ceny części są tak atrakcyjne że aż się prosi by wymienić na nowe Auto z 1,6 jest wystarczająco dynamiczne więc nie jeden może się zdziwić na światłach a także ekonomiczne mi spala przy spokojnej jeździe w trasie z prędkością około 100km\h bez szaleństw około 6l benzyny, w mieście jeśli się nie wariuję wychodzi niewiele więcej max 8l jednak gdy ktoś ma ciężką nogę może dojść i do 10. Sądząc po danych to diesel nadaję się bardziej dla osób oszczędnych i spokojnych dlatego też polecam benzynę ale 1,6 gdyż 1,4 pali praktycznie tyle samo a jest troszkę mniej dynamiczny. ps...przed zakupem sprawdź dokładnie progi oraz tylne nadkola jak również błotniki w bagażniku jak i miejsce na koło zapasowe pod kontem korozji bo to miejsca newralgiczne almer, proponuję też zbadać nawiew na wszystkich prędkościach jak i obrotomierz czy po każdorazowym odpaleniu zadziała. Resztę spraw jak przy zakupie każdego innego auta Edytowane 22 Maja 2010 przez ATARI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi