Gość tekla23 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Sprzedam Almerę N16 2000r. zapraszam autko do obejrzenia w woj. lubuskim tel 663252448 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość art76 Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Witam Zastanawiam się nad zakupem Almery 5d 1.8 2004 i proszę Was o ocenę tego auta i może ktoś ją już oglądał. http://otomoto.pl/nissan-almera-tecna-C21273989.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc821 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) witam, co myślicie o tej Alicji? http://otomoto.pl/ni...-C20166303.html . Przebieg to zapewne będzie podrasowany o jakieś 100-150tkm ale to na miejscu się okaże, byłbym wdzięczny za wszelkie rady typu zwróć uwagę na .....chodzi mi głównie o to w ilu % ona jest jeszcze japonką Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki, porady- pozdrawiam, Maciej. Edytowane 30 Października 2011 przez franc821 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Za te pieniądze w stosunku do rocznika i "przebiegu" (a raczej stanu licznika) to bym się nic dobrego nie spodziewał. Czarny lakier, na zdjęciach praktycznie niemożliwe jest wychwycenie różnicy odcieni. Przednia maska się lekko ze zderzakiem nie pokrywa, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Bardziej na miejscu bym się przyjrzał silnikowi i stronie technicznej auta, bo tutaj może być niespodzianka. Coś podejrzanie długo stoi to auto do sprzedaży, skoro takie atrakcyjne. Zdjęcia robione wczesnym latem, nie wierzę, że nikt tego auta nie oglądał. Ale jeśli wszystko okaże się OK - można śmiało brać, jeżeli ten przebieg rzeczywiście będzie prawdziwy to autko jeszcze pojeździ W ilu % jest japońskie? Silnik francuski, składane bodajże w Holandii czy Wielkiej Brytanii, to już nie są prawdziwe, bezawaryjne Nissany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) franc821: jesli szukasz japonskiej konstrukcji diesla w almerze (N16), to jedynie 2.2 Di / 2.2 dCi. Edytowane 30 Października 2011 przez csm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 tak pucowany ten 1.5 dCi do sprzedaży, że nawet mu mieszek od dźwigni zmiany biegów wymienili;| ale z zewnątrz to chcialbym miec taki wygląd auta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) No i generalnie dwa rozne reflektory przednie chyba - jeden z czarnym wkladem, drugi z siwym (ciezko po samych fotkach stwierdzic na pewno). Edytowane 30 Października 2011 przez csm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc821 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Dzięki za wszystkie odp; ja osobiście bym sobie ją odpuścił, ale teść mojego kumpla się podjarał i chce koniecznie ją obejrzeć na żywo(chyba ma za dużo czasu i paliwa). Jeżeli taka Ala średnio chodzi po jakieś 17-19 tys. a tu wyjdzie jakieś 15 tys, to coś na rzeczy jest. Ciekawi mnie też brak(w ogłoszeniu) klimy. I ponawiam pytanie: na co zwrócić uwagę przy zakupie n-16 z tego okresu produkcji? Korozja, elektryka........ ? Są jakieś typowe bolączki tych Almerek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Witam, Posiadam Nissana Almerę N16 -cena 10000PLN. Moja oferta: Rocznik: 2001/2 Przebieg: 172000 Rodzaj paliwa: Benzyna Nadwozie: Sedan Liczba drzwi: 4 Liczba miejsc: 5 Kolor: Wiśniowy metalik. Metallic: Tak Moc KM: 114 Rodzaj skrzyni: manualna Uszkodzony: nie Pochodzenie: kupiony w Polsce Pojazd zarejestrowany: tak Przegląd do: Stycznia 2012 Ubezpieczenie do: Styczeń 2012 Miejscowość: Wrocław Region: dolnośląskie. Telefon kontaktowy 600-024-974 Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Junk65 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Almera 1,5 benzynka N16 5dr z 2000r, z dobrym wyposażeniem, nabyta za 9,5tys pln Może mi ktoś nt tego silnika coś napisać? Czy to zbliżona konstrukcja do GA14 i GA16 z Sunnych N14? Jak z rozrządem w tych autach? Bo czytałem, że po niewielkim przebiegu wymieniają... W GA były trwalsze podobno, zreszta w Micrach CG10 i CG13 też oceniane były na duzo większe przebiegi, dziwi mnie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kola1234 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) Witam Mam do sprzedania Almerę N16 2,2DI Rok produkcji: 2000 Przebieg w km:210 000 km Moc: 110 KM (81 kW) Rodzaj paliwa olej napędowy (diesel) Kolor: niebieski-metallic Liczba drzwi: 4/5 Miasto: Tychy Tel. 535-774-022 Tel. 698-213-984 Cena do uzgodnienia Dodatkowe wyposażenie: KLIMATYZACJA el. szyby, el. lusterka, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, bagażnik na dach Komplet opon zimowych GRATIS!!!! Bagażnik dachowy GRATIS!!!! Edytowane 7 Listopada 2011 przez kola1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 To nie jest miejsce na umieszczanie ogloszen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcopoloo Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) Witam. Jestem nowy na forum i chciałbym zwrócić się z prośbą do znawców almerki co moglibyście mi powiedzieć o tym aucie http://moto.allegro....1915565686.html i o tym http://otomoto.pl/ni...-C21200255.html z góry dzieki. Pozdro Edytowane 7 Listopada 2011 przez Marcopoloo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Numer dwa - niech ktoś się wypowie, kto ma N16 w takim kolorze, czy też ma całą komorę silnika niebieską a karoserię taką szaro-zieloną... Bo to wygląda bardzo dziwnie. Mieszek od lewarka biegów i podłokietnik ślicznie się komponują Numer jeden - malowana maska i zderzak, trzeba by się przyjrzeć, czy belki nie pogięte. Wyłazi rdza nad tylnym zderzakiem, koniecznie podnieś wykładzinę w bagażniku i obejrzyj, jak wygląda miejsce pod kołem zapasowym oraz ogólnie spód, może być niespodzianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Druga ma widoczna roznice odcieni miedzy lewymi drzwiami przod/tyl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurer Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 no jak pewnie że komora nie jest niebieska, zobaczcie na spód maski też jest niebieski, czyli tu jest zmiana koloru... Numer jeden - malowana maska i zderzak, trzeba by się przyjrzeć, czy belki nie pogięte. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Po pierwszym zdjęciu? Po pierwsze została użyta lampa błyskowa co zmienia postać rzeczy.. po drugie to kolor srebrny, mogę Ci pokazać foty mojej srebrnej almy gdzie powiesz ale malowana! (mam ją od nowości i akurat ten błotnik nie był malowany) ale kwestia ugięcia światła itp i wygląda jak by był.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Powiedzmy, że z lakiernictwem mam sporo wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość giniu Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Witam, jestem nowym użytkownikiem forum chciałem zapytać o radę gdyż mam na celowniku almerę. 2001 rok produkcji, hatchback, 97000 przejechane (wiem, że bardzo mało, ale chyba wszyscy dzisiaj kręcą liczniki...), 1800cm3 benzyna, klima, elektryka itp. Cena 8000 - komis obniża cenę żeby się pozbyć aut. Facet powiedział, ze auto stoi u nich rok, było kupione w firmie i ma homologację van a następnie przerejestrowane zostało na osobówkę. Również mówi, że trochę się przerysował po ostatniej zimie, podczas odśnieżania. Najważniejsza sprawą jest dla mnie to, że podobno wyłazi rdza tu czy tam (mówił o zawiasach i o czymś jeszcze), ale jak zapytałem o progi itp to powiedział, że nie ma dziur. Stąd moje pytanie, jako, że mam Japończyka, którego muszę się pozbyć z powodu rdzy, obiecałem sobie, że już więcej rdzewiejącego auta nie kupie! Czytałem, że rdzewienie w almerze to standard, ale czy chodzi tu wlasnie o rdzewienie takie drobne w stylu wlasnie klapa bagażnika itp czy auto moze miec przegnita podloge i progi w przyszlosci? Z drobna rdza przezyje, ale nie chce znowu co zime robic podlogi i nadkoli i wszystkiego! Co sadzicie i co wiecie Panowie prosze o pomoc odnośnie tej rdzy, bo jeżeli chodzi o silnik to się już dużo naczytałem. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc! Ogłoszenie na OTOMOTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Facet powiedział, ze auto stoi u nich rok To chyba wystarczający powód, żeby go nie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość giniu Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Bo był drożej, teraz jest taniej. Raczej mi nie pomogłeś, ale dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 No tak, super okazja 97tys. przelotu, ale jeździł w firmie 8000zł cena początkowa, czyli chcą się tego po prostu pozbyć Taki atrakcyjny, a stoi rok czasu Ludzie, myśleć, to nie boli... Mi wystarczająco poprawiło humor to, jak przednie lewe koło jest ładnie "schowane" w nadkole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape222 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 No tak, super okazja 97tys. przelotu, ale jeździł w firmie 8000zł cena początkowa, czyli chcą się tego po prostu pozbyć Taki atrakcyjny, a stoi rok czasu Ludzie, myśleć, to nie boli... Mi wystarczająco poprawiło humor to, jak przednie lewe koło jest ładnie "schowane" w nadkole Witam, jestem nowym użytkownikiem forum chciałem zapytać o radę gdyż mam na celowniku almerę. 2001 rok produkcji, hatchback, 97000 przejechane (wiem, że bardzo mało, ale chyba wszyscy dzisiaj kręcą liczniki...), 1800cm3 benzyna, klima, elektryka itp. Cena 8000 - komis obniża cenę żeby się pozbyć aut. Facet powiedział, ze auto stoi u nich rok, było kupione w firmie i ma homologację van a następnie przerejestrowane zostało na osobówkę. Również mówi, że trochę się przerysował po ostatniej zimie, podczas odśnieżania. Najważniejsza sprawą jest dla mnie to, że podobno wyłazi rdza tu czy tam (mówił o zawiasach i o czymś jeszcze), ale jak zapytałem o progi itp to powiedział, że nie ma dziur. Stąd moje pytanie, jako, że mam Japończyka, którego muszę się pozbyć z powodu rdzy, obiecałem sobie, że już więcej rdzewiejącego auta nie kupie! Czytałem, że rdzewienie w almerze to standard, ale czy chodzi tu wlasnie o rdzewienie takie drobne w stylu wlasnie klapa bagażnika itp czy auto moze miec przegnita podloge i progi w przyszlosci? Z drobna rdza przezyje, ale nie chce znowu co zime robic podlogi i nadkoli i wszystkiego! Co sadzicie i co wiecie Panowie prosze o pomoc odnośnie tej rdzy, bo jeżeli chodzi o silnik to się już dużo naczytałem. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc! Ogłoszenie na OTOMOTO kup sobie audika a3 lub a4 jak masz dosyć rdzy, chyba ze audik będzie zdrowo walnięty i kiepsko zrobiony, to nawet w nim wyjdzie lub stara audi b4 - nie bitą - tam dziury w podłogach są naprawdę sporadycznie. lub kup sobie np mitshibishi colt z 2005, tam dziur na razie nie ma i pewnie przez 5 lat nie będzie, te auto są po 15tys, a masz 5/6 letnie auto pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Siemka Panie i Panowie, słuchajcie może wiecie czyja to była almera lub cokolwiek na jej temat ?? http://otomoto.pl/ni...-C22131187.html Może ktoś zobaczyć ją dla mnie ?? ktoś pochodzi z tamtych stron/okolic ?? był bym bardzo wdzięczny bo osobiście mam baaardzo dużo km do tego miejsca. AUTO PODANE WYŻEJ W LINKU TO MINA, UWAGA !! Edytowane 28 Grudnia 2011 przez Jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość the saint Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Witam i serdecznie i od razu życzę Wesołych Świąt wszystkim użytkownikom! Jestem zainteresowany poniższym samochodem i chciałbym skonsultować się z użytkownikami. http://otomoto.pl/nissan-almera-1-5-C22158869.html Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Ja bym bez wątpienia pojechał obejrzeć to auto. Komis przysalonowy, byle czego nie sprzedają. Przebieg realny, nie obawiaj się go, przejedzie bez problemu jeszcze ze 3 razy tyle. Zwróć na miejscu uwagę na przednie lampy - bo mi się wydaje, że lewa jest taka bardziej zużyta, niż prawa. Zawsze kilka stówek można urwać "na zakup nowej". Na bitego nie wygląda, bo elementów lakierowanych nie zauważyłem, wszystko też ładnie spasowane. W środku usiądź od strony pasażera i zwróć uwagę, czy czasami zaślepka poduszki powietrznej pasażera nie posiada dookoła jakichś śladów ingerencji, bo na zdjęciu tak się wydaje (swoją drogą, kiepska jakość zdjęć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi