lukaswysocki Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 witam mam taki problem otworzyłem drzwi pasażera z przodu i kiedy chciałem je zamknąć drzwi odbiły i w ogóle zamek i nie rygluje czy co nie wiem panowie co się stało to winna zamka czy linka szczeliła rozkręciłem boczek ale nic nie widzę żeby linka pękła wszystko wygląda w prządku ktoś się spotkał z takim czymś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 A rygiel na słupku sprawdzałeś ? Mogła się śruba poluzować"ucho" się obniżyło i nie łapie zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 albo wilgoć i mróz choć to by było głupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Jakby linka pękła to byś nie mógł otworzyć. Może rzeczywiście zamek zamarzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Albo poluzowała się jedna ze śrub mocująca kabłąk do słupka, przy otwieraniu zmienił swe położenie i teraz blokuje. Albo przy otwieraniu rygiel zamka nie odbił do końca i przy zamykaniu przesunął się w położenie zamknięte i odbija miast ryglować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaswysocki Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A więc panowie co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Sprawdź czy rygiel w zamku nie jest w pozycji zamknięty, jeśli tak to weź jakiegoś śrubokręta włóż go w miejsce gdzie powinien być kabłąk ten co do słupka przykręcony i pchnij na zewnątrz by odskoczył, Ty jesteś przy samochodzie więc korzystając z powyższych podpowiedzi sprawdzaj która z nich może być trafna. Jeśli rygiel nie był zamknięty to sprawdź czy kabłąk na słupku się nie przesunął. będziesz widział po śladach na słupku lub dosuń drzwi i sprawdź na jakiej jest wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja miałem taką sytuacje, ale dawno temu, jeszcze w Polonezie. Wówczas pękła sprężyna wewnątrz zamka od drzwi (ta, która sprawia że rygiel odskakuje na swoje miejsce). Do Poloneza sprężynę dostałem wtedy bez problemu, czy tutaj będzie tak samo łatwo dostępna, nie wiem. Ale może łatwiej będzie znaleźć cały zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesiekPS Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Cześć, myślę, że mocowanie linki w klamce Ci się poluzowało. Wystarczy zdjąć boczek i ewentualnie odkręcić zamek i klamkę, zamocować linkę w klamce w odpowiedni sposób i gotowe. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Poluzowane mocowanie linki sprawi, że drzwi nie da się otworzyć którąś z klamek, ale zamknąć (zatrzasnąć) się da... Rozwalił się zamek (rygiel, zapadka, a właściwie jej sprężyna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi