sebol_l123 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Czy wiek ktoś może czy oryginalne paski klinowe kupione w serwisie posiadają „ząbki” czy są gładkie? (2,2 dci). Oryginalne paski, jakie mam teraz są gładkie, ale słyszałem, że już się takich nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Oryginalne paski są gładkie, takie mam założone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekp Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Czy wiek ktoś może czy oryginalne paski klinowe kupione w serwisie posiadają „ząbki” czy są gładkie? (2,2 dci). Oryginalne paski, jakie mam teraz są gładkie, ale słyszałem, że już się takich nie robi. kupowałem w lipcu, są gładkie pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Robi sie ale to starocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Starocie czy nie, Nissan i Toyota oferuje ori paski bez ząbków. Edytowane 10 Grudnia 2014 przez Grzmot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geodeta Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 A gdzie te ORI można zdobyć poza serwisem w lepszej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Na aledrogo kiedyś widziałem. Ja mam z niemcowni. Kumpel załatwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 A przepraszam do jakiego pojazdu Toyota oferuje jeszcze takie paski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 A w silnikach D4D dla przykładu. Na forum Toyoty też mają ten sam problem z popiskiwaniem. Tam nie piszą że gładkie paski to starocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Ok, wiec nie tylko Nissan jeszcze stosuje starocie, bo to są starocie i tyle. Ja mam toyote ale benzyne, starszą od X-a i tam nie ma sladu po pasku klinowym wiec dziwi mnie to chyba, że te D4D są jeszcze starsze od mojego Yarisa. Nie wiem w czym widzisz problem, Ori są gładkie bo są, w skuterach gdzie tego typu paski przenosza wieksze momenty są juz dawno "zębate" bo są wytrzymalsze. Ja orginalne, które piszczały wymieniłem na zębate i nie piszcza a kupiłem takie jakie akurat byly w sklepie. Co nie znaczy, że mam zamiar bić się o to które są lepsze, moje na pewno byly tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Nie wiem w czym widzisz problem, Ori są gładkie bo są Ja nie mam problemu, to Ty pisałeś że starocie. Nie twierdze też że ori są lepsze. Założyłem Gatesy i piszczało jak cholera a na nissanowskich cisza. Jeśli komuś nie piszczy na innych paskach to tylko pobłogosławić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebol_l123 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Z uwagi, że nie mogłem pozbyć się popiskiwania mechanik założył mi zwykły pasek klinowy kupiony w sklepie rolniczym za 15 zł. Już miał taki przypadek i po założeniu takiego paska piski ustały. Mam nadzieje ze teraz już będzie ok, bo miałem już paski conti i Boscha i za wiele to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 @Grzmot kolega sebol_l123 napisał, że słyszał iż gładkich pasków sie juz nie robi. Odpisałem mu, że się robi, ale to starocie (czytaj starsza technologia) i tyle, więc dajmy juz spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Think68 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Witam. Tylko oryginalne paski firmy Bando - stosowane na 1 montaż. Mają swoją trwałość, jakość wykonania i odpowiedni kształt paska. Inne mogą piszczeć. Żadne naciągania i kupowanie jakiś tanich podróbek. Wymieniłem oba i jest ok. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebzunnet Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Miałem ten sam problem piszczący pasek od alternatora. Dobry mechanik i nic nie piszczy pasek z górnej półki tylko nie pamiętam producenta ale dwa razy napięty i działa. Pasek z ząbkami!!! Z tego co mechanik mówi rolkę napinającą luzuje sie 3 śrubami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi