Gość Wojtek Pomorze Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Witam wszystkich kupiłem nie dawno maximie a34 3 5 v6 auto ma pare dolegliwości mianowicie przy prędkości powyżej 150 nie zmienia biegu na 5 i traci moc tak jak by coś blokowało silnik a nie jest ograniczony komputerem , Adrian sprawa topór odpaleniu grzeje superlatywach przejechaniu 10 kilometrów zanika ciepło po mimo ze jest ustawiona na 26 i wiecej prosze o pomoc w tych staraniach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxia33 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Ja swoją A33 2,0 V6 (2000 r.) użytkuję od 6 m-cy i oto kilka luźnych spostrzeżeń: - auto jak na swój wiek sylwetką dorównuje nawet najnowszym produkcjom, - ten dźwięk silnika V6 powala z nóg - "miłość od pierwszego usłyszenia" - wersja 2,0 (zgodnie z opiniami na forum) to trochę za słaby motor jak do takiego auta, - irytująca jest wszechdopadająca korozja - uwaga dla kupujących - oglądajcie auto od spodu bo może was czekać niemiłe zaskoczenie (ja na szczęście byłem świadomy ) - co do mechaniki to w MAXI jak w każdym aucie zdarzają się pewne problemy (m.in. cewki zapłonowe, czunik położenia wału, czujnik stukowy) ale nic co by wyróżniało ją (na minus) od innych samochodów (vide S-klasa), - problemem są niewątpliwie słabo dostępne (głównie w zamiennikach i używkach) i dość drogie (ASO) części zamienne, co więcej na wiele z nich trzeba dość długo czekać, a na koniec największy pozytyw - KOMFORT JAZDY, który na dłuższych trasach rekompensuje wszystkie małe niedogodności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubsony Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 "- ten dźwięk silnika V6 powala z nóg - "miłość od pierwszego usłyszenia" . " Od 1,5 roku mam A 32 95 r. 2,0 w gazie i jedyne co mnie wkurza to cichy silnik,czasami patrzę na obrotomierz czy V6 pracuję na wolnych obrotach Wymieniłem wydech i sprzęgło,zero rdzy na karoserii,do 3000 obrotów spalanie gazu 9,5-10 l.Za cholerę nie sprzedam Tego auta. Dzisiaj wymieniłem tylne amortyzatory,auto ma na liczniku 285 000 km.Okazało się że były orginalne,od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jagna Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 TAK. Jestem bardzo zadowolona ze swojej MAXI. To fantastyczne i niezawodne auto.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskr5 Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Witam. Chciałem napisać że chociaż mamy 2015 rok z Maxima nadal jest autem bezawaryjnym i świetnie znoszącym próbę czasu. Moja Maxima to wersja USA 3.0 1995 r. Auto jeździ jak nowe! O wadach jest już napisane wyżej - z biegiem lat nic nie przybywa . Co więcej zyskuje coraz więcej zalet w porównaniu do nowych samochodów. Polecam ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi