kubalon Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 To moje podejrzenie bo jak pytałem przy zakupie to sprzedawca nie potrafił powiedzieć czy jest dwumasa a jak poszperałem to okazało się że jest, ale to w 1,6 i stąd moje podejrzenie że w 1,2 też może być i takie drgania mogą być przyczyną albo poduszka. Ale to nie ten dział i zaraz dostanę pewnie dostanę bana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Zaraz ban...za taki tekst??? najwyżej jakby już było za dużo drętwej dyskusji przeniesie się w inne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Dzieki jako nowicjusz muszę uważać bo potem wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Jestem po wizycie w serwisie - powód skrzypienie układu kierowniczego. Wymienili mi łożyska (plastikowe) w kolumnach McPersona. Serwisant twierdzi, że na razie w J11 nie ma dużo takich napraw, w J10 było ich bardzo dużo, więc dziwi się, że Nissan nie zmienił tych felernych łożysk, więc historia może się powtarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Ten problem występował od 2003 r we wszystkich po kolei nissanach ,w mniejszym lub większym stopniu,wiec mnie juz nic nie zdziwi. A łożyska były modernizowane kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 u mnie tez siedzą dokładnie takie łożyska tylko że w inter carsie twierdzą że to tarnamit a nie plastik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) u mnie tez siedzą dokładnie takie łożyska tylko że w inter carsie twierdzą że to tarnamit a nie plastik... Tarnamid to plastik z grupy poliamidów (PA6) a nazwa wzięła się od producenta z Tarnowa. Tylko dziwne, że w QQ jest akurat tarnamid. Chyba ktoś tu poszedł na skróty (myślowe). Edytowane 1 Marca 2016 przez Yan_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 ja nie mam QQ tylko p12 i tam tez takie tam siedzą.Tarnamid i jego własciwości tłumiące poczytaj. zlikwidowałem to skrzypienie smarując ten tarnamid smarem molykote 33light ale pewnie każdy by się nadał byle o podobnych własciwosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Jestem po przeglądzie niestety panowie serwisanci nic nie znaleźli tylko przesmarowali jak zwykle to już ich trzecie podejście i za każdym razem zostawiam auto na dwa dni .U mnie skrzypi a u nich nie ciekawostka . Oczywiście temat już pojawił się ponownie .Panowie na sugestie że serwis W Dąbrowi Górniczej radzi sobie z tą usterką że wymienia wadliwe elementy stwierdzili że oni nie mogą kontaktować się z innym serwisem i skoro oni nic nie stwierdzają to nie ma tematu. Udało mi się jednak wyegzekwować wymianę łożyska Mc phersona , ale to dopiero w przyszłym miesiącu i tak naprawdę mam wielką nadzieję że temat skrzypienia czy tarcia zniknie na zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Jak to nie mogą się kontaktować!? Co to gułag jakiś??? Ci z DG dzwonią po całym kraju i szukają rozwiązań dla nietypowych usterek,a u Ciebie nie moga ...ale jaja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 U mnie też wiecznie smarują i nie ma żadnej wymiany !!!. Jak ktoś ma nr do jakiejś kompetentnej osoby obojętnie z jakiego serwisu to poprosze. Zrobię sobie wycieczkę ale może mnie normalnie obsłużą. Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Chociaż dałbym Ci numer,to taki kawał drogi byś jechał??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Znajomy jeździ 300 km do serwisu bo na miejscu nie można się dogadać. Wiec myślę że to nie problem. Tym bardziej ze do końca gwarancji został rok czasu wiec co trzeba niech wymieniają na gwarancji Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 OK! Jutro dam Ci znać.Zapytam Marcina w serwisie,czy mogę podać jego numer,ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Ok Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 W moim już zamkniętym ASO wymieniali zwykłe plastikowe na plastikowe wzmacniane !! Miałem w ręku przed montażem i były koloru Ebonitu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) I u mnie też zaczeło skrzypieć. Vendetti widzę,że jesteś z Ostrowa to jedziemy razem do Dąbrowy ( tam kupiłem auto ) i przy okazji wjedziemy do Jacko 29 Edytowane 1 Marca 2016 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Przy okazji zrobią mi 2 przegląd. Tylko czy panowie z serwisu dają radę zrobić to w jeden dzień ? Nie chciałbym z buta wraca do Ostrowa. ( Chyba ,że Jacko nas przenocuje ) A wracając do skrzypienia u mnie słychać tylko rano ( auto garażowane ) i po paru km ( do pracy mam około 30 km ) skrzypienie ustępuje. I znowu jak auto postoi kilka godzin skrzypienie powraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Mnie zrobili to w jeden dzień.Na 9.00 oddałem a po 15.00 odebrałem.Mówię o 2gim przeglądzie wymianie skrzypiących elementów i założenie nakładek na pedały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 To czasowo jak najbardziej ok Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Vendetti,szef serwisu jak najbardziej zainteresowany pomocą.Numer telefonu i mail na PW. Jak usłyszał,ze masz podobny problem to już chciał zamawiać Musisz mu podać w rozmowie nr Vin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Wojti serwis ogarnął temat łożyska wymienione jest cisza Ps. auto zastępcze 1.6 n-tec ten motor fajnie ciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Czyli jak chcą to się da! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi