zbyszek1971 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Wojti serwis ogarnął temat łożyska wymienione jest cisza Ps. auto zastępcze 1.6 n-tec ten motor fajnie ciągnie Nie mów głośno,że 1,6 fajnie ciągnie,bo co niektórzy nie widzą różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 mi wczoraj Pan powiedział, że smarowanie pomogło i nic nie słuchać. Zima się skończy, a gwarancja skończy się przed kolejna zimą ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Tzn,wierzysz temu panu a nie własnym uszom??? Czy faktycznie nic nie słychać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 dzisiaj nic nie było słychać, raz wymienili przelotkę przez tydzień było cicho. jak zacznie skrzypieć to oczywiste, że znowu ich odwiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Nie mów głośno,że 1,6 fajnie ciągnie,bo co niektórzy nie widzą różnicy. Dokładnie to samo pomyślałem Edytowane 3 Marca 2016 przez chaddy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Dokładnie to samo pomyślałem Nie mów głośno,że 1,6 fajnie ciągnie,bo co niektórzy nie widzą różnicy. Ja nie widzę dużej różnicy ale jakąś widzę Jak mówiłem - pewnej części ciała nie odrywa to niesamowite przyspieszenie 1.6 . A prawda leży po środku bo każdy będzie chwalił swoje i swój wybór . Tak robi prawie każdy polak więc rozumiem i was i siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ondrasz Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Witam .Mam przyjemność mieć ten sam problem co pozostali z tego tematu użytkownicy Qashqai J11. Dziś napisałem do Nissana w sprawie tego skrzypienia i wysłałem im filmy z odgłosami dochodzącymi z prawej strony.Zobaczymy co mi odpiszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Szkoda Twojego czasu na odbijanie pileczki ,każą Ci się skontaktować z najbliższym serwisem w celu stwierdzenia usterki.Tak więc wszystko i tak będzie zależało od podejścia serwisu. O Sandomierz!Piekne miasto W ubiegłym roku wojażowałem po okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiwa Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 U mnie ciągle skrzypi . Podczas tej zimy miałem 3-4 wizyty w ASO w tej sprawie. Niby coś tam smarują i czyszczą, ale problem ciągle nie zostaje usunięty. Na zakończenie ostatniej wizyty usłyszałem, że jeśli chodzi o skrzypienie osłon kolumny kierownicy, to po prostu "ten typ tak ma". Czyli co, mam się przyzwyczaić ? Co do skrzypienia dobiegającego z okolic osłon amortyzatorów, to poradzono, żebym przy myciu samochodu zwracał uwagę na skierowanie strumienia wody na te osłony, celem wypłukania piasku, bo "jeżdżę po brudnych drogach" ! Pojadę chyba do innego serwisu . Poczytałem na forum o innych problemach (np. Stanowisko serwisów w sprawie nadmiernego zużycia oleju w silnikach 1.2 DIG-T.) i jestem przygnębiony. Wg mnie sprawy należy maksymalnie nagłaśniać, łącznie z wystąpieniem z pozwem zbiorowym . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 O widzę kolega chcę pomóc naszemu koledze Jacko, a przecie TV Turbo Kamera tak blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 U mnie też skrzypi,bardziej z prawej na wysokości koła. Raz pojechałem do ASO ale nikuś boi się doktora ASO, i nie ujawnił skrzypienia,ale nagrałem dziada. Rano zgrzytanie jak stareg emeryta ,a koło południa już ok ....w czwartek 10.03 mamy wizytę. Zobaczymy jak się ustosunkują do sytuacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Odnośnie skrzypienia wszystko zależy od wiedzy jak również chęci serwisu do przeprowadzenia napraw gwarancyjnych oraz normalnego podejścia do klienta a nie traktowanie go jak dziwaka któremu coś tam piszczy. I z takim właśnie podejściem spotkałem się w serwisie Japan Motors w Dąbrowie Górniczej, pomimo, że do Dąbrowy mam 230 km w jedną stronę warto było pojechać. Sprawę piszczenia oczywiście załatwili - wymienili wadliwe elementy. A to wszystko dzięki JACKO29, Dziękuję za polecenie kompetentnego serwisu. Od teraz jest jedyny serwis gdzie postanie moja noga. Edytowane 10 Marca 2016 przez vendetti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Odnośnie skrzypienia wszystko zależy od wiedzy jak również chęci serwisu do przeprowadzenia napraw gwarancyjnych oraz normalnego podejścia do klienta a nie traktowanie go jak dziwaka któremu coś tam piszczy. I z takim właśnie podejściem spotkałem się w serwisie Japan Motors w Dąbrowie Górniczej, pomimo, że do Dąbrowy mam 230 km w jedną stronę warto było pojechać. Sprawę piszczenia oczywiście załatwili - wymienili wadliwe elementy. A to wszystko dzięki JACKO29, Dziękuję za polecenie kompetentnego serwisu. Od teraz jest jedyny serwis gdzie postanie moja noga. Vendetti mieliśmy jechać razem i przy okazji odwiedzić JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Vendetti mieliśmy jechać razem i przy okazji odwiedzić JACKO29 Wiem, ale tak szybko umówili mi że szczerze mówiąc o tym wszystkim zapomniałem. Mam jeszcze lampkę wnętrza do wymiany więc będzie pretekst do kolejnego wyjazdu wtedy się zgadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Wiem, ale tak szybko umówili mi że szczerze mówiąc o tym wszystkim zapomniałem. Mam jeszcze lampkę wnętrza do wymiany więc będzie pretekst do kolejnego wyjazdu wtedy się zgadamy. Ok nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Marcin z serwisu chyba był zadowolony? Lubi jak się coś dzieje i może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vendetti Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Jasne. Dziś dzwonił i pytał czy wszystko ok. Super gość Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WuWojtas Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 Wiem, ale tak szybko umówili mi że szczerze mówiąc o tym wszystkim zapomniałem. Mam jeszcze lampkę wnętrza do wymiany więc będzie pretekst do kolejnego wyjazdu wtedy się zgadamy. No ja już lampkę tylną wymieniłem. Przełącznik się popsuł... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ondrasz Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Jacko29 miałeś rację.Dzięki za odwiedziny Sandomierza i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Po prostu jestem w takim wieku,że już to przerabiałem...i przerabiam A S.....jeszcze odwiedzę,nie daruję mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Już po wymianie łożysk mac personów. Serwis uwinał się w 7,5 h z przerwą na obiad.Niestety po zdjęciu płyty z pod silnika okazało się zapocenie tegoż silnika. Dwa dni robocze i nie zawsze gwarant daje olej i filtr oleju bo to materiały eksploatacyjne....co wy na to? Przebiegu ma 18 tyś a w czerwcu drugi przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 My na to, że francuskie silniki nigdy nie słynęły z przesadnej szczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Toś poratował Colinsie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Dodam od razu, że ktoś już wspominał o podobnym przypadku pocenia się silnika 1.2 (w okolicach rozrządu), a Nissan ma ponoć stosowny biuletyn serwisowy na tę okoliczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr Horhe Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Masz,racje Aso nie wzbraniało się, sami zaproponowali uszczelnienie, to pewnie mają na to biuletyn,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi