Domin92 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam! Potrzebuję sprężyn obniżających do Almery n15 hatchback, z jakiej firmy stosujecie i czy one będę współgrać z seryjnymi amorkami? Czy od razu muszę się rozglądać za amorkami? Wiem, że może głupie pytanie tylko całość zawieszenia chodzi od grubości portfela tymczasowego, jeśli ktoś to przechodził to proszę o jakieś info, chcę w ogóle położyć Almerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 JA miałem komplet Bilstein/Eibach. MEga konkretny zestaw ale też dosyć drogi.Sprężyny ale seryjne amorki mówisz?A powiedz mi jak się myjesz to też tylko do połowy a na dół zakłądasz tylko czyste ubranie?Jak chcesz mieć dobre to i zestaw w całości się robi.A jak się nie ma kaski to się---- nie robi wcale. Traktowanie po macoszemu zawieszenia to jak jazda z gwoździem zasklepionym w oponie.NA tym się nie eksperymentuje i nie oszczędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin92 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wiem, wiem, ale czytałem różne opinie na ten temat a teraz mnie stać wyłącznie na same sprężyny bo zainwestowałem w nowy motor, czyli tylko czekać i dokupić amorki do sprężyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 JEśli Cie stać tylko na spręzyny to odłóż tą kase na lokate i jak dozbierasz przynajmniej 1800 to wtedy pomyśl o czyms takim jak obniżanie auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin92 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 1800 zł to już gwint można trafić chyba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ja mówie o komplecie amorki + sprężyny Średnio licz za dobre amory ok 300 zł za sztukeDo tego ok 150 za sprężyne i masz prosto liczoną kalkulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin92 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ok, dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Oczywiście ta kwota rośnie jeśli chcemy mieć coś lepszego Gwint np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Na sąsiednim forum http://nz/viewtopic.php?t=18275ktoś sprzedaje używane eibachy amory też pewnie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer2000 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 na forum angielskich almerek jest gwint dayiama czy cuś 300 funa ale coś nie chce się sprzedać można zaproponować 200 może się uda a grila z vzr-a nie chcesz bo odlewy robimy 100zł z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin92 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Masz foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 W pełni zgadzam się z Mateusz_P11_144. Różne rzeczy ludzie w sieci wypisują ale na własnej skórze się przekonałem, że nie warto w tej kwestii oszczędzać - albo seria albo porządny zestaw dobrej firmy. Tak dla potomności tylko od siebie jeszcze dodam, żeby nawet nie myśleć o wynalazkach typu MTS, TA Technix i innych tego typu wynalazkach - u mnie nowe amory MTS (z krótszymi sprężynami Vogtland) wytrzymały jakieś 30~40 kkm choć już po jakichś 20 kkm pracowały wyraźnie gorzej. Aktualnie bardzo żałuję, że nikt mi wtedy nie przetłumaczył żeby tego nie kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 U mnie nowe amory MTS (z krótszymi sprężynami Vogtland) wytrzymały jakieś 30~40 kkm choć już po jakichś 20 kkm pracowały wyraźnie gorzej. Aktualnie bardzo żałuję, że nikt mi wtedy nie przetłumaczył żeby tego nie kupować A pewnie cena nie była znacząco niższa niż renomowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dokładnie nie pamiętam, ale raczej cena była ciut niższa niż najtańszy komplet amortyzatorów Kayaby - choć faktycznie róźnica jakaś duża nie była. Tylko że do tego musiałbym dokupić "normalne" sprężyny bo samochód kupiłem już z ww. krótszymi. Tak czy owak domyślam się, że jakość ich sprężyn wcale nie odbiega od jakości amorów. Teraz jeszcze mi się przypomniało, tak odnośnie krótszych sprężyn i "normalnych" amortyzatorów. Samochód kupiłem z krótszymi sprężynami (ok -20~30mm) i seryjnymi amorami - z przodu chyba jeszcze oryginalne Sachs'y a z tyłu już wymieniane Bilstein B4 (seryjnej długości - wizualnie źle nie wyglądały więc nie mogły być zbyt stare). Nie wiem ile poprzedni właściciel jeździł na takim zestawie ale mnie po mniej więcej roku (może dwóch, nie pamiętam dokładnie) jeżdżenia, wylał jeden Billstein a przednie Sachs'y były tak dobite, że już praktycznie nic nie trzymały. Reasumując: jak krótkie sprężyny to tylko w zestawie z odpowiednimi amorami, inaczej szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi