hot_rider Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 interesuje mnie temat swap`u na HR widziałem juz kilka takich projektów ale nie znalazłem inf. co dokładnie jest potrzebne przypuszczam,że -ECU -wiązka?? ktoś pogłębiał temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Czemu ma służyć ten mod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Wiecej mocy i lepszy silnik. Wiecej wytrzumuje i mozna go wyzej krecic Wiecej mocy i lepszy silnik. Wiecej wytrzumuje i mozna go wyzej krecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlynarz86 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Taki mod będzie się opłacał tylko jeżeli obecny DE niedomaga i będzie potrzebny remont. Inaczej chyba nie ma sensu inwestować w zakup HRa i swap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Można sprzedać de i dołożyć trochę na hr choć ja bym chyba wolał jz pakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 nie pytam o sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Maske byś potrzebował bo hr się nie pomieści pod tą z de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matber1 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 maska to najmniejszy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMan Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja bym wolał zmodzić DE za cenę HRa...do tego zawsze fura lżejsza o te 80 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Mod taki nigdy nie bedzie się opłacał, chyba że dawce HR masz, musisz bowiem przekładać całą pod deską rozdzielczą... Długo się z tym zastanwiałem i mam dawcę ale puki co Swapuje REV UP-a powinno pujść znacznie prościej, różnice są nie wielkie, pozamieniane piny w wiązce przy MCphersonie oraz w kabinie dolozony jest jakiś alarmik... Za HRowego swapa myślę że takie lajt 440Konne turbo by wyszło Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 wlasnie wiazka chyba bedzie najtrudniejsza, choc to te samo OBD wiem,że temat jest mało opłacalny ale raczej pytam pod kątem ciekawości niż mam to w planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Moje poprzednie auto , w które włożyłem sporo serca i trochę grosza , przy swapowaniu jednostki 2,0 turbo 230 KM z r26 poszło na śmietnik właśnie przez wiązkę - ja bym się bał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 to nic skomplikowanego, pod warunkiem, że wiesz co robisz, ale mozna isc na łatwiznę i wypiac wiazkę z polifta... ale nadal sadze ze tak mocno różnić sie nie mogą trzeba było by porównać oba schematy elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Myslalem kiedys o swapie na HR'a ale po wyciagnieciu kalkulatora szybko zrezygnowalem z z tego pomyslu Moje poprzednie auto , w które włożyłem sporo serca i trochę grosza , przy swapowaniu jednostki 2,0 turbo 230 KM z r26 poszło na śmietnik właśnie przez wiązkę - ja bym się bał A co dokladnie sie dzialo? Ja kiedys w Mercedesie C124 320 przy wymianie wiazki tez nie moglem dojsc do ladu z falujacymi obrotami i skonczylo sie na tym ze kupilem drugi silnik z kompletna nierozpinana wiazka z silnika poniewaz to byl newralgiczny punkt tych silnikow bo sypala sie w nich izolzacja od temperatury a przewody do tego merca byly produkowane w latach 90 w polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emjaay Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Chciałbym odświeżyć temat bo mnie to ciekawi. Ktoś już robił od tego czasu takiego swapa? Jak to wygląda kosztowo nie licząc zakupu silnika, czy skrzynia i inne graty podchodzą z DE np sprzęgło, dwumas (ja akurat mam jednomas) ? Może ktoś się wypowie bo rev up już coobcio zrobił. Ciekawi mnie to bo mam dyfer z 370z manual, gdyby z HR wycisnąć te 350hp to już spoko by się zbieralo jak na wolnossaka,poza tym więcej ciosu przyjmie na start w razie jakiegoś soft turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Nie zdążyłem się pochwalić ale udało mi się zrobić wreszcie HR z mocą 350KM z naszej hamowni czyli zapewne pod 380KM pokaże na innych hamowniach A 2 września będzie premiera HR w którym to pojemności zwiększamy do 3,7L i celujemy w okolice 380KM u nas - będzie niezła konkurencja dla doładowańców PS. Swap z DE/Revup na HR wiąrze się z przekłądką całej wiązki wewnatrz kabinowej + wiązka pod deską rozdzielczą z części potrzeba zegary, komplety silnik z całym osprzętem, skrzynia biegów czyli najlepiej mieć kompletne auto dawce w wersji europejskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emjaay Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 No na ćwiare może być śmiesznie z takim soft turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi