Carlos217 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Po kilkunastu naprawach podzespołów sprawnych po wydaniu worka pieniędzy na pseudofachowców ustaliłem, iż w mojej 12 padły 3 wtryski. Przeglądając popularny portal z aukcjami zauważyłem ze każdy No moze praktycznie każdy ze sprzedających pisze iż te napewno bedą pasować i tu nasuwa mi sie pytanie jakie oznaczenie powinny mniec wtryski w silniku 1.9 dci. Jak przyglądałem sie tym zamontowanym u mnie to nie zauważyłem na nich żadnych oznaczeń... Mam tez kolejne pytanie: regenerować czy nowe kupić?? Dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Regenerować zdecydowanie-w dobrym warsztacie.Miałem regenerowane w poprzednim służbowym passacie i nie czułem różnicy A z laguny nie bd pasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 No pięknie zgoda moze i pasować bedzie ale jakie on oznaczenie chodzi mi o numer, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 A na nim nie ma nr? Na górze powinien być symbol jakiś. Z tego co wiem to każdy wtrysk jest opisany na górnej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Kurczę ale ja tam nic nie widzę ... Moze inaczej zapytam jaki numer tam winien być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Witam Regeneracja wtrysku kosztuje 350zl Wiem bo sam regenerowalem wszystkie cztery Z laguny pasuje wtrysk tylko trzeba go po wlozeniu rozkodowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nissan dostał nowe wtryski, czytaj używane i problemy wszystkie minęły,... Udało się zaadoptować wtryski od Laguny II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarabl Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 coś trzeba było kodować? czy tylko wymiana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Oczywiscie ze trzeba było. Za montaż i kodowanie zapłaciłem 350 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 powiem ci, że ja dopasowąłem używke z Laguny i to był mój bład bo przez to chyba strasznie kopcił bo tylko zamontowałem a nic wiecej nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Za wtryski nowe czyli używane wyjęte przy mnie z rozbitego auta po przebiegu 50k dałem 1000 złotych. Lecz cos przestaje mi powoli pasować ... Niby zapala od razu, lecz zaobserwowałem dwie dziwne anomalie auto po załączeniu silnika przez kilka sekund zachowuje sie dziwnie. Obroty spadają do 600, aż mało buda sie nie rozleci. Po 5 - 10 sekundach ustępuje to i jest normalna praca. Auto zaczęło mi chyba głośniej pracować, No i co najważniejsze skoczyło mi spalanie, z 6 litrów do 12 litrów. Podejrzewam ze skończy sie tak, ze wymontowane wtryski wywiozę do regeneracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ja Cie podziwiam JA bym to pogonił w 4 wiatry Nie dokładał bym tyle kasy do auta Czemu nie dałeś do regeneracji swoich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Ja Cie podziwiam JA bym to pogonił w 4 wiatry Nie dokładał bym tyle kasy do auta Czemu nie dałeś do regeneracji swoich? Carlos, sam widzisz że osoba która dieslami jeździ radzi się pozbyć strupa. Nie szkoda Ci hajsu? Przyłączam się do opinii Mateusza - podziwiam (nie tylko) Ciebie za pakowanie tak okrutnych kwot pieniędzy w naprawy 1,9 dCi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expo Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Carlos szacun Dobrze ze ja robie sam wszystko bo teraz widze ile placicie za robocizne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Powoli tracę już wiarę w nissana ale trochę sił mi jeszcze zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Carlos- Twój samochód z tego co śledzę od początku to jest wart ok 20 tysi Kurde szkoda bo P12 jest fajna ale ta awaryjność renaultowska zabiła dobre auto ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 20 tyś Pan zarczy żartować... Myśle ze z 25 - 30 bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Panowie mówicie o złotych, czy rublach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 No oczywiscie ze złotych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Podjedź jeszcze do jakiegoś Centrum Boscha i spytaj, czy jednak nie powinno się przeprowadzić jakijś regulacji-adaptacji pompy i wtrysków. Pytanie nic nie kosztuje, a regenaracja będzie za 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Carlos217 ja za moje 1.9dci w 2011 dałem 16 wsumie przez 3 lata włożyłem ok 6-7 w tym wymiana silnika. A oddałem go tydzień temu za 6500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 No założenie bylo 30 ale nie chciałem przegiac;) To wsadziles drugie auto w sumie;\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poplas Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Taka jest oszczędność wspaniałych nowoczesnych diesli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Auto naprawiam w Kluczu w Warsawie u Radka w piatek kolejna runda walki z Nissanem. Ciekawe kto wygra? Moze jakiś zakładzik zrobimy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi