jak74 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam, na początku chciałbym się przywitać :-) Zakupiłem T30 rocznik 2004 w wersji Sport+ 2,0 benzyna jako auto dla żony. Szukaliśmy zupełnie czegoś innego (kompaktu, hehe) ale po zetknięciu z X'em była chemia i miłość od pierwszego wejrzenia oraz decyzja o zakupie. Dzieciaki i żona są zachwyceni. Nawet ja - zagorzały przeciwnik SUV'ów - mam do auta słabość. Acha... w jednych rękach z polskiego salonu, przebieg 205 tys. km. Ale do rzeczy: 1. Poprzedni właściciel jeździł z założonymi poprzeczkami między relingami (wersja ze światłami). Wyczytałem na forum, że są one (te poprzeczki) często powodem świstów i hałasu. Potrzebuję krótkie info jak zabrać się do ich demontażu - tak, aby ne połamać plastikowych maskownic/pokrywek (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi). Póki co, od ok. 80-90 km/h świst jest denerwujący... 2. Dosyć często pierwszy bieg trudno wchodzi, nawet po ponownym wysprzęgleniu. Pozostałe 2 do 5 wchodzą gładziutko. Co może byc przyczyną takiej sytuacji? Będzie mi miło usłyszeć konkretne wskazówki. Pozdrawiam wszystkich :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Gratuluje zakupu. Masz dział dedykowany do t30 tam może będzie większa szansa na odpowiedź. Odnośnie domontażu belek- nie powiem co i jak ale po ich usunięciu pozostaną Ci dziuru więc albo wykombinujesz jakieś zaślepki albo przyzwyczaj się do szumów. Jest jeszcze jedno rozwiązanie które powinno ograniczyć szumy - montaż owiewki. Jak wpiszesz thule fairing w google to ci się pokaże o co mi chodzi. Widziałem w wakacje xtraila na parkingu w chorwacji z takim cudem i nawet zagadałem i Pan twierdził że szum ustał i spalanie mu spadło a w dodatku może w końcu z otwartym szyberdachem jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jak74 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Hej. Dziękuję za podpowiedź. Thule wyglada na dedykowany do ich belek, ale przede wszystkim odstrasza mnie wyglad tej "płetwy":-) Spróbuję jednak jakoś delikatnie podważyć zaslepki i zdemontować belki... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.