marcin478 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 jak w temacie auto czasem nie utrzymuje niskich obrótów tzn na postoju na biegu jałowym oboty spadają w dół w zasadzie do punktu w którym juz prawie przygasa choć nigdy nie zgasł na postoju natomiast podczas jazdy po zdjęciu nogi z gazu oborty tez schodzą nisko a czasem nawet zgaśnie proble jest zarówno na benzynie jak i gazie , na kompie brak błedów problem jest na tyle upierdliwy że pojawia sie bardzo sporadycznie tzn raz zgaśnie przy światłach a później chodzi ok a za kilka dni znów falują obroty albo zgasnie czy ktoś może wie co to może byc od czego zacząć poszukiwania ??? narazi wymieniłem cewki ale nic to nie zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 przepustnica ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 No powód jest w zasadzie jeden = gaz. Czyli głowica może już być do regeneracji. Zobacz jeszcze czujnik położenia wału. Komp może nie wykryć tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 mi przy awarii czujnika położenia wału komp wywalał błąd całego rozrządu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Sprawdź przepływomierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin478 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) główica niedawno po regeneracji jak sprawdzić przepływke i przepustnice i czujnik wału ?? bład jest sporadyczny czy luzy zaworowe mogą być tego przyczyną chociaż przy remoncie silnika silnika były ustawiane ? czy da sie je samemu sprawdzić jesli tak to jak ? Edytowane 24 Stycznia 2015 przez marcin478 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 dlatego, że jest po regeneracji to jest podejrzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekradek7155 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 a może świece zapłonowe ?, albo zabity filtr powietrza.Lub powtórzę czyjąś podpowiedz przepływomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 zmierz przepływkę, głowa po robocie to i luzy ustawione, rozmumiem, ze niektórym żal, ze ktoś jedzie za 1.90zł/L ale takie pieprzenie głupot o tym, ze to wina gazu to już przesada, co najwyżej regulacji i gazownika a nie gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoozva Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A ile przejechales od regeneracji głowicy? U mnie po ok 15k musiałem luzy dać do zrobienia. Mi wychodziły różne tematy z falujacymi obrotami i przygasaniem i zawsze się to kończyło robotą okołogłowicową że się tak wyrażę. przepustnicy i przepływomierz zawsze były czyszczone przed zbieraniem się za głowicę i nic to nie dawało. Czujnik wału korbowego miałem też wymieniany ale po jego zepsucia pojawił się błąd czujnika i brak kontroli trakcji. Poszukaj mojego starego tematu w wyszukiwarce forum "t30 gaśnie przy hamowaniu" może to co tam opisałem i objawy będą jakoś skorelowane z twoimi. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin478 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 temat rozwiązany przeustnica była zabrudzona ( albo uszkodzona ) wymieniłem na inną bo akurat mialem i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) czyli nie gaz, dobrze, że masz takie rzeczy w garażu bo inaczej klops Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi