jaackoo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam W mojej Primerce P11 mam dziwny problem. Jak działa radio i zwiększe głośność to wyłącza się i próbuje włączyć - miga Jak zrobie ciszej to już działa poprawnie, dodam jeszcze że jak włącze dmuchawę na maxa to dzieje się to samo ale już przy mniejszej głośności niż bez dmuchawy wtedy mogę zrobić głośniej bez resetowania się radia. Czy ktoś miał może podobny przypadek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 sprawdź ładowanie i stan AKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaackoo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ładowanie dobre a aku wymieniony i bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 podłączałeś miernik ??? cały czas było OK?? i teraz świruje?? czy jakieś zmiany robiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Akumulator może być w porządku i napięcie także ale, jeśli nie zmieniałeś głośników na mocniejsze, to tzw. końcówka mocy mogła ulec uszkodzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaackoo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dzieje się to już od jakiegoś czasu i żadnych zmian nie robiłem oprócz zmiany akumulatora. Przy zmianie akumulatora mówiłem o tym objawie, sprzedawca sprawdził i powiedział że ładowanie jest idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Akumulator może być w porządku i napięcie także ale, jeśli nie zmieniałeś głośników na mocniejsze, to tzw. końcówka mocy mogła ulec uszkodzeniu. A nie dodałem, że w przypadku za słabych głośników tez są, by ich nie spalić, podobne objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaackoo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 na początku działało, a druga sprawa jak włączę dmuchawę to poziom głośności kiedy resetuje się radio jest niższy - jeśli było by to od głośników to chyba by się restartowało zazwyczaj przy tej samej głośności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Sprawdź skrzynkę bezpieczników. Mogą być przegrzane styki bezpieczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaackoo Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 ok, jutro sprawdzę. ale czy powinienem się skupić na jakimś konkretnym bezpieczniku, tzn radio ma swój? oprócz tego wmontowanego bezpośrednio w radio? Bo dmuchawa nie przestaje działać tylko radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Mogą być na jednym bezpieczniku. Radio reaguje na spadek napięcia a dmuchawa nie. Sprawdź skrzynkę i daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaackoo Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Witam Problem rozwiązany, sprawdzałem wszystkie bezpieczniki ale były dobre. Dodatkowo dmuchawa i radio są na innych bezpiecznikach. Sprawdziłem również bezpiecznik włożony bezpośrednio w radio, który też był ok. Wkładając i podłączając radio zauważyłem że nie ma masy - po włożeniu gdzieś pewnie dotykało i był jakiś styk ale słaby. Podłączyłem na kablu radio z drzwiami przewodem i już problemu nie było:) Pozdrawiam Dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi