Kooman Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 pierwszy przegląd po roku lub 20000tyś ,ale czasami słyszałem że warto wymienić olej i filter po 1000-2000.prawda czy fałsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) pierwszy przegląd po roku lub 20000tyś ,ale czasami słyszałem że warto wymienić olej i filter po 1000-2000.prawda czy fałsz? Wkładasz kij w mrowisko tym pytaniem. Na tym forum znajdziesz pewnie równą liczbę osób która Ci powie,że nie trzeba, oraz taką samą, która Ci powie że absolutnie trzeba jeżeli kochasz swój samochód. Jeżeli masz kasę - zrób. Pomoże czy nie pomoże, nikt Ci nie powie - ale na 100% nie zaszkodzi. Ja osobiście nie wymieniałem. Edytowane 23 Lutego 2015 przez gambiting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A jakim oleum wam zalewali Kaśkę 1.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Też jestem ciekaw jaki olej leją w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Też jestem ciekaw jaki olej leją w ASO Zależy w którym. Jeśli chodzi oTwoje to na 100% SHELL Polmotor ma z nimi umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 5w 40 czy 0w30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A to już sprawdź w swojej książce . Nie masz nic w opisie o model/silnik , więc albo uzupełnij opis pod awatarem ,albo zajrzyj do instrukcji. Ale jak znam życie to zapewne 5w30 lub 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Ja już po pierwszym przeglądzie. Mój olej i koszt przeglądu 790zł,ale cieszę się bo dostałem chyba złote filtry....tak mi się wydaje przynajmniej sądząc po cenach. Na przeglądzie wyłowili wyciek z misy,co prawda kropelka,lekkie zawilgocenie,ale uszczelniali na nowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciu Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Ja już po pierwszym przeglądzie. Mój olej i koszt przeglądu 790zł,ale cieszę się bo dostałem chyba złote filtry....tak mi się wydaje przynajmniej sądząc po cenach. Na przeglądzie wyłowili wyciek z misy,co prawda kropelka,lekkie zawilgocenie,ale uszczelniali na nowo. Jakim olejem zalewałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Shell helix ultra extra ect 5w30 Weszło ponad 4 litry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 A to taki olej ktory przyniosles czy tez olej ktory wybralo ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 U mnie zgodnie z zaleceniami producenta dla silnika HRA2DDT z wymianą filtru oleju - 5W40 (ELF). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Ja przyniosłem taki.Zresztą taki sam leje serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooman Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Ja przyniosłem taki.Zresztą taki sam leje serwis. po ilu km wymieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Po blisko 18 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kooman Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Po blisko 18 tys. pierwszy raz ?podobno warto wymienić między 1000-2000,pisałem o tym i zastanawiam się dalej co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 pierwszy raz ?podobno warto wymienić między 1000-2000,pisałem o tym i zastanawiam się dalej co zrobić Te "warto wymienić" to powtarzają się w kółko. Jak widać i ja i kolega Jacko nie wymieniliśmy oleju i żyjemy. Ja dopiero po 20 tysiącach, a i tak mi w serwisie powiedzieli że wcześnie, bo producent zaleca 30 tysięcy. Ja chętnie uwierzę w to,że trzeba wymienić po 1000km, jak zobaczę konkretne dane, porównania itp. Tak się robi badania,a nie na widzi mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 A ja wczoraj wymieniłem po 2000, też sie zastanawiałem, ale mój zaufany mechanik stwierdził że nie jest to wcale pozbawione sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Należałoby rozebrać filtr oleju i sprawdzić co wyłapał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgadza się, niestety nie pomyślałem o tym z wcześniej i nie zażyczyłem sobie zwrotu filtra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 pierwszy raz ?podobno warto wymienić między 1000-2000,pisałem o tym i zastanawiam się dalej co zrobić Silnik żyje,ma się dobrze.Poza tym nikt nie udowodnił,że wymiana po 20tys szkodzi.Skoro Nissan daje gwarancję na wymianę po 20tys to musi to być poparte jakimiś badaniami.Czasami nadgorliwość szkodzi, Może nie na silnik ,ale na kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jacko jaki jest koszt oleju w Aso Jest taki drogi i lepiej samemu kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Za 5l Shell Helix Extra Ultra zapłaciłem w hurtowni 115zł,sądzisz że serwis sobie podaruje prowizję?,jak za filtr oleju podyktowali 133zł??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suszara Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Kupował ktoś filtr powietrza do j11 1.2 . W sklepach pytałem podobno brak zamiennika , może znacie symbol bo jak nie to będzie złoty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi