Czech Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 System IBS posiadają modele N-Conectta , N-Motion i Tekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra345 Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) 52 minuty temu, Czech napisał: Jaką masz wersję wyposażenia? Acenta + pakiet technologii. Nie wiem czy to IEB czy IBS ale mam jakiś system hamowania z funkcją wykrywania pieszych. Kilkakrotnie ostrzegał o przeszkodach na drodze. Edytowane 8 Maja 2020 przez ra345 uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra345 Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 53 minuty temu, JACKO29 napisał: Musisz zapytać w serwisie.Są serwisy które wręcz lubią nie wiedzieć co się wokoło dzieje. A no chyba trzeba będzie zadzwonić, co racja to racja. A tak przy okazji zapytam, gdzieś na forum chyba czytałem że komputer samochodu pamięta więcej niż jeden komplet czujników w kołach, a ja jak wczoraj robiłem przegląd, to przełożyli mi też koła z zimowych (stalowe 16") na letnie (alumy 17") i skasowali mnie kilka dych na programowanie czujników. Czy trzeba programować przy każdej przekładce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysrob Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 Kto bogatemu zabroni. Było wiele razy że programują się same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 IBS wchodzi w pakiet technologii. Jednak jeszcze jedna sprawa jest istotna - rocznik auta. Możliwe, że najnowsze modele już mają modyfikacje oprogramowania. Najlepiej zadzwoń do serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra345 Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 1 minutę temu, Czech napisał: IBS wchodzi w pakiet technologii. Jednak jeszcze jedna sprawa jest istotna - rocznik auta. Możliwe, że najnowsze modele już mają modyfikacje oprogramowania. Najlepiej zadzwoń do serwisu No mój jest z kwietnia 2019 (produkowany), to nie wiem czy już liczyć za nowszy :-). a może znaczenie ma wersja silnika ? No nie ma co się domyślać, tylko trzeba zadzwonić. 19 minut temu, krzysrob napisał: Kto bogatemu zabroni. Było wiele razy że programują się same. Wygląda na to, że muszę częściej tu zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeke Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Dzisiaj przegląd "zerowy" (3tys km - po dotarciu) czyli wymiana oleju. ASO Gdynia - 438,40gr. W tym robocizna 1 zł , pozostała kwota to olej filtr i podkładka. Jedna uwaga - nie zapytałem wcześniej jaki olej mi wleją , poszło 0w20 - Total Quartz INEO Dynamic. Z tego co widzę w książce serwisowej zalecany to 5w30 c3 a 0w20 jest tylko alternatywą. Co prawda ten drugi jest droższym produktem ale nie każdy musi być z jego użycia zachwycony. Więc ku przestrodze. Dla mnie nie ma to większego znaczenia (i tak to samochód na 4 lata i max 100tys km) wiec cokolwiek by się nie działo to będzie zmartwienie gwaranta lub następnego właściciela. Z ciekawości post factum zapytałem dlaczego tak - dostałem odpowiedź, że na zerówce leją ten olej właśnie a potem przechodzą na 5w30. Nie wnikałem dalej - nie miałem na to czasu. Ciekaw jestem co zalali w innych ASO innym użytkownikom... Silnik 1.3 140KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) W Polsce dostępne są już oleje TOTAL. Poniżej zalecenie koncernu dla silnika 1,3 160KM 1st Choice QUARTZ INEO MDC 5W-30 Kliknij, aby powiększyć 2nd Choice QUARTZ INEO MC3 5W-30 Kliknij, aby powiększyć 3rd Choice QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30 Kliknij, aby powiększyć Poniższe oleje poleca ELF 1st Choice SOLARIS RNX 5W-30 2nd Choice SOLARIS LSX 5W-30 3rd Choice SOLARIS DPF 5W-30 Edytowane 26 Maja 2020 przez Czech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 26 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 @Czech żaden z tych olei nie pasuje do diesla ale wiem że jest też total do diesli bo go miałem zalany przed ostatnią wymianą. I nawet powiem szczerze że dość pozytywnie się mogę wypowiedzieć. Jeśli nie lałbym LM to pewnie bym Totalem zalewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 11 godzin temu, rafsty napisał: @Czech żaden z tych olei nie pasuje do diesla ale wiem że jest też total do diesli bo go miałem zalany przed ostatnią wymianą. I nawet powiem szczerze że dość pozytywnie się mogę wypowiedzieć. Jeśli nie lałbym LM to pewnie bym Totalem zalewał. @rafsty w jakiej formie dostrzegasz różnice pomiędzy zalanymi olejami? drugie pytanie, gdzie kupujesz tego LM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 27 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Po pracy silnika lepsza kultura jego pracy, troszkę lepsze osiągi braki stuków itp. A olej kupuje w inter carsie. Wiem że mi badziewia tam nie sprzedadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1979 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Koledzy zbliża mi się pierwszy przegląd QQ 1.3 czy ktoś się orientuję jaki to będzie koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Wahania cennikowe są w zależności od regionu.Rozpiętość jest 600-800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ra345 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 2 godziny temu, Marcin1979 napisał: Koledzy zbliża mi się pierwszy przegląd QQ 1.3 czy ktoś się orientuję jaki to będzie koszt. W Gdańsku, z materiałami ASO 1197 zł, w tym robocizna 561 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intruz Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 W Koszalinie pan z ASO też powiedział że ok 1200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1979 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Ok dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 mam 3 przeglądy za sobą, nigdy nie zapłaciłem więcej jak 400zł... (oczywiscie materialy swoje) - Kraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Hej, 4 przegląd - czy oprócz filtrów (kabinowy, powietrza, oleju), oleju coś jeszcze ASO wymienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Godzinę temu, stasziek napisał: Hej, 4 przegląd - czy oprócz filtrów (kabinowy, powietrza, oleju), oleju coś jeszcze ASO wymienia? Płyn hamulcowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 30 minut temu, tz1609 napisał: Płyn hamulcowy Dot 4 od K2 będzie ok?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 5 godzin temu, stasziek napisał: Dot 4 od K2 będzie ok?:) Nie wiem, nie woziłem swojego płynu tylko olej i filtry. Na fakturze mam płyn o takim symbolu KE90399932, policzyli za niego 74 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 7 godzin temu, stasziek napisał: Dot 4 od K2 będzie ok?:) Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 23 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 9 godzin temu, stasziek napisał: Hej, 4 przegląd - czy oprócz filtrów (kabinowy, powietrza, oleju), oleju coś jeszcze ASO wymienia? I jeszcze myślę, że filtr paliwa bo to parzysty przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quadro26 Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 3 przegląd za mną. Koszt przeglądu z czyszczeniem klimatyzacji 633 zł. Materiały własne (olej, filtr oleju, filtr kabinowy, filtr powietrza). Do tego auto ładnie umyte i nasmarowali przelotkę, gdyż ta dzień wcześniej znowu zaczęła skrzypieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 W dniu 23.06.2020 o 19:30, Jacoob napisał: I jeszcze myślę, że filtr paliwa bo to parzysty przegląd. Dzięki wszystko wymienione - koszt 547zl razem z czyszczeniem klimy i ozonowaniem. Materialy swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi