Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Montaż nawiewu powietrza na tylna kanapę w J11?

gregson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 12.02.2015 o 14:07, JACKO29 napisał:

Oj,znając Niemców,na pewno nie bawią się w doróbki tylko idą w oryginały

I takiej wiadomosci od Grzmota oczekuje :) Bo pozniej tylko dowiedziec sie na jakich czesciach to robia i poinformowac o tym polskiego Nissana i niech tez to robi.

A nie lepiej zadzwonic do polskiego nissana i sie zapytac?? Co i jak? A jesli powiedza ze nie da rady to zapytac o czesci od x traila i samemu przerobic.

W dniu 12.02.2015 o 14:22, nowakm napisał:

A nie lepiej zadzwonic do polskiego nissana i sie zapytac?? Co i jak? A jesli powiedza ze nie da rady to zapytac o czesci od x traila i samemu przerobic.

Dzwonilem. Do Zaborowskiego i Odyssey w Wa-wie. Nie mieli pojecia o czym mowie. Dlatego tak mi zalezy na tych informacjach z niemieckiego salonu.

Jesli by sie mozna dwoiedziec jak to robi Nissan niemiecki -na jakich czesciach -to mozna by powiedziec o tym nissanowi poskiemu i moze tez by to zaczal robic.

Bo jak na razie to widze ze nissan polski nie wie jeszce o tym, ze mozna to robic :)

Edytowane przez gregson

W dniu 12.02.2015 o 14:11, gregson napisał:

I takiej wiadomosci od Grzmota oczekuje :) Bo pozniej tylko dowiedziec sie na jakich czesciach to robia i poinformowac o tym polskiego Nissana i niech tez to robi.

Ale gość powiedział wyraźnie: "zamawiamy części", więc chyba nie u kowala tylko oryginalne.

Tylko musimy sie jeszcze dowiedziec jakie te czesci i oczywiscie za ile, bo nasz ASO- przynajmniej ci do ktorych dzwonilem- nie maja pojecia o czym do nich mowilem.

W dniu 12.02.2015 o 15:46, klepa napisał:

Do Golfa V jest fajny opis jak zmienić na podłokietnik z nawiewiem na tył: http://modyfikacje-vw.blogspot.com/2012/04/podlokietnik-z-nawiewem-na-ty.html, może kiedyś będzie dla QQ :thumbsup:

Parenascie postow wczesniej umiescilem link do identycznej instukcji :)

W dniu 12.02.2015 o 15:54, gregson napisał:

Parenascie postow wczesniej umiescilem link do identycznej instukcji :)

Przepraszam nie wiedziałem :( , mam pytanie czy jest w QQ pod przednimi siedzeniami nadmuch na nogi pasażerów siedzących na tylnej kanapie :wow:

Nie ma - w QQ jeżeli ktoś siedzi z tyłu to możesz załączyć nawiew który ma wiać nad głowami kierowcy i pasażera i na pasażerów z tyłu...i działa to nawet ok. Ale nogi/stopy nie grzeje,niestety.

W dniu 12.02.2015 o 16:55, gregson napisał:

Hm.... cala dyskusja jest wlasnie o tym jak taki nawiew dorobic....

Tak, tylko ja zauważyłem to dyskusja jest o podłokietnik z nawiewem na tył, a nie nadmuch pod przednimi siedzeniami. Mam Golfa V z 2003 r., ma nawiew na tył w podłokietniku i podsiedzeniami. Jest tu filmik:

, że QQ na wschód mają nadmuch pod siedzeniami 1:10

Edytowane przez klepa

No toś Klepa dowalił:D Całe główkowanie szlag trefił :D

Trza zaś myśleć od nowa :D

Siedzę od kilku lat na forum golfa, przerabiałem kilka ciekawych wynalazków, teraz przygotowuję się do :nissan:

Tylko do Golfa co by się chciało to było,a w Qq raczej trudno o elementy tuningu.

W dniu 12.02.2015 o 19:04, JACKO29 napisał:

Tylko do Golfa co by się chciało to było,a w Qq raczej trudno o elementy tuningu.

To prawda :dribble:

klepa jak juz ogladasz wschodnie filmiki z QQ- widziales tam moze zeby wschodnie wersje mialy fotel kierowcy z pamiecia ustawien?

Edytowane przez gregson

aby mieć pamieć foteli potrzebne jest moduł komfortu. Przerabiałem to w bmw. elektryczne udalo mi sie wstawić ale pamieci nie dalem rady. W X trailu mamy elektryczna regulacja ledzwi oraz elektryke fotelu pasazera. Szkoda sie w to bawić gra nie warta świeczki. Im wiecej kombinacji przeradza sie to  już w rzeźbienie.

I słusznie.

To samo z nawiewem.Potrzebne kanały,potrzebne okablowanie do AUX i USB i potrzebny nowy tunel,dostosowany do nawiewu.Koszta rosną ,a części oryginalne drogie.

No nie wiem, nie wiem. Mysle, ze Nissan nie bawil sie w projektowanie roznych tuneli dla roznych wersji. Podejrzewam, ze w tym co mamy jest miejsce na kanaly.

Ale czegos wiecej dowiemy sie od Burzy jak troche niemca podpyta.

Edytowane przez gregson

W dniu 12.02.2015 o 20:04, gregson napisał:

No nie wiem, nie wiem. Mysle, ze Nissan nie bawil sie w projektowanie roznych tuneli dla roznych wersji. Podejrzewam, ze w tym co mamy jest miejsce na kanaly.

Ale czegos wiecej dowiemy sie od Burzy jak troche niemca podpyta.

A co wy myślicie, że Burza nie ma co robić tylko latać po salonach i spowiadać niemców? Jeszcze mi który serią ze szmajsera pociągnie :D . Popytam jak znajdę czas i proszę się nie podniecać zbytnio, bo może z tego g..no wyjść. Nie jest powiedziane że gość mi zdradzi tajemnice montażu nieszczęsnego nawiewu ;) . A co z gwarancją się pytam? Bo przecież to dość spora ingerencja.

E tam,jeden Grzmot Burzy nie czyni   :icecream: